Letní pneu
Moderátor: Moderátoři
Letní pneu
Ahoj,
jako vždy jdu na radu.
Jaké letrní pneu použít na MATRIXE ? Utekly mi 4 roky a mám sjeté původní (teď si nemohu vybavit typ, mám je v garáži a jsou sjeté na nulu)
ale to není podstatné a chci si koupit na další období nové letní pneumatiky 185/65 R14.
Můžu vycházet z různých testů na internetu apod. ale lepší je asi praxe.
Máte někdo zkušenost s dobrými letňáky na MAtrixe - poraďte, doporučte.
Díky.
jako vždy jdu na radu.
Jaké letrní pneu použít na MATRIXE ? Utekly mi 4 roky a mám sjeté původní (teď si nemohu vybavit typ, mám je v garáži a jsou sjeté na nulu)
ale to není podstatné a chci si koupit na další období nové letní pneumatiky 185/65 R14.
Můžu vycházet z různých testů na internetu apod. ale lepší je asi praxe.
Máte někdo zkušenost s dobrými letňáky na MAtrixe - poraďte, doporučte.
Díky.
MATRIX 1,6I ACTIVE 2008
- Reklama
Re: Letní pneu
Vychazel bych z testu...
Protoze Matrix na tomhle rozmeru gum nema prakticky zadny kladny jizdni vlastnosti.myslim tim chovani v zatackach.a rovne umi jet kazda guma.
Prosel bych si testy a zameril se hlucnost a vydrz.
Osobne moje simpatie maji pneumatiky znacky Dunlop.Ale uplne v klidu na nej muzes obout Barumky a nic tim neskazis a usetris.
Protoze Matrix na tomhle rozmeru gum nema prakticky zadny kladny jizdni vlastnosti.myslim tim chovani v zatackach.a rovne umi jet kazda guma.
Prosel bych si testy a zameril se hlucnost a vydrz.
Osobne moje simpatie maji pneumatiky znacky Dunlop.Ale uplne v klidu na nej muzes obout Barumky a nic tim neskazis a usetris.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
[quote="George"]Ahoj,
a jsou sjeté na nulu)
ale to není podstatné ......
na nulu jsem viděl naposledy sjete přední gumy na policejní felicii co k nam přijela vyšetřovat kradež za ten vzorek by se nemusel stydět ani šumachr
a jsou sjeté na nulu)
ale to není podstatné ......
na nulu jsem viděl naposledy sjete přední gumy na policejní felicii co k nam přijela vyšetřovat kradež za ten vzorek by se nemusel stydět ani šumachr
Matrix 1.5 CRDi VGT
ja som to menil a odporucam BARUM BRILANTIS su dobre a dobre drzia na ceste.. Pred rokom som kupil BARUM BRAVURIS a tahalo ma do strany a zle drzali na ceste.. No dal som ich do zadu tam nech sa deru pomaly..
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem letos na Accenta MC obutí, má stejný rozměr jak Matrix - koupil jsem Fulda Carat Progresso a jsem spokojený. Cenově jsou +/- jako Brillantis 2.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Díky za rady,
co jsem se ptal po okolních servisech (Blanensko) tak většinou mají na stavu Brilantisky, Matadorky a Uniroyalky.
Takže asi zkusím ty Brilantisky. Cena je rozumná kolem 1000-1100 Kč/ks a asi budou stačit.
co jsem se ptal po okolních servisech (Blanensko) tak většinou mají na stavu Brilantisky, Matadorky a Uniroyalky.
Takže asi zkusím ty Brilantisky. Cena je rozumná kolem 1000-1100 Kč/ks a asi budou stačit.
MATRIX 1,6I ACTIVE 2008
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Bacha na to, abys měl správný rychlostní index. Třeba Accent MC má předepsáno "H", takže z toho plyne i vyšší cena pneumatiky ("T" jsou o 200 - 500 kaček na pneumatice levnější, záleží na značce).
Pokud máš i někoho kdo Ti přezuje za normální cenu pneumatiky, které jsi koupil na webu, tak zvaž nákup pneumatik na eshopu (www.pneunet.cz , www.rajpneu.cz , ...).
Pokud máš i někoho kdo Ti přezuje za normální cenu pneumatiky, které jsi koupil na webu, tak zvaž nákup pneumatik na eshopu (www.pneunet.cz , www.rajpneu.cz , ...).
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Kumho Solus KH17
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
jasne mam tu vyssiu triedu myslim ze je to H, ale mas to v technickom preukaze presne uvedene. http://pneumatiky.heureka.sk/barum-bril ... 5-r14-86h/ mam aj cz http://pneumatiky.heureka.cz/barum-bril ... 5-r14-86h/ len sa informuj ake maju DOT rok vyroby..
Na tom druhým odkazu píší ...že pneu je NOVINKA roku 2010 DOT je tedy jasný
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
-
- **
Matrix 1.6i má taky předepsán index rychlosti H, ale bohatě stačí T (190 km/h), jelikož maximálka je jen 170 km/h. Výrobce to tedy zbytečně naddimenzoval.
Matrix 1.6/76 kW 02/2008, stříbrná metalíza
len ci na STK kontrole ti to zohladnia, kedze mas v tech preukaze jesne hodnotu H.. alebo ak ta zastavi nejaky policajt expert..
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
michal ma pravdu. Rychlostny index pneu musi byt vyssi ako maximalka v TP. Vynimkou su zimne pneu s jasne oznacenym rychlostnym indexom v zornom poli vodica. Davat na Maxtrix H, V a podobne je skoda penazi. Ja mma tiez v TP hodnotu V, mam tam H a je tam taka velka rezerva, ze to riesit niuktro nikdy nebude. Skor sa pre dobry pocit treba pozerat po nosnosti pneu, ked uz hovorime o tych indexoch
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Ahoj,
ještě jednou díky všem za rady a poznatky.
Jak jsem psal nakonec jsem si nechal přezout ty Brilantis 2, 86H, tuším v testech dopadly dobře. Cena 1100/ks.
Tak si myslím, že to na běžně ježdění od dubna/května do listopadu bude stačit a navíc jsem si myslím i ušetřil.
George.
ještě jednou díky všem za rady a poznatky.
Jak jsem psal nakonec jsem si nechal přezout ty Brilantis 2, 86H, tuším v testech dopadly dobře. Cena 1100/ks.
Tak si myslím, že to na běžně ježdění od dubna/května do listopadu bude stačit a navíc jsem si myslím i ušetřil.
George.
MATRIX 1,6I ACTIVE 2008