Zdravím,
máme i20 1.2 najeto 13.000km a na dálnici zničeho nic motor ztratil tah a po cca 30s se sám vypnul, to už jsme jeli na volnoběh. Po zastavení byla teplota chlazení na maximu, otevřu to a vidím, že z hadice chlazení (směr k motoru) uniká asi na třech místech zelená pára z chladící kapaliny. Motor a jeho okolí celé postříkané chladící kapalinou.
V servisu nám to nechtějí uznat jako výrobní vadu (auto je v záruce). Podle nich ty díry v hadici udělala kuna, protože prý se chladící hadice nikdy sama nemůže přehřátím ani jinak proděravět. Následkem toho se ale motor přehřál a 2 válce nejedou, možná je i něco s hlavou. Oprava odhad 20-35.000 a přitom je to v záruce. Šéf dílny (Autopalace Butovice, kde jsme to i koupili) říká, že to za celou svoji praxi nezažil, aby něco překousalo hadici chlazení, že je to první případ.
Na havarijním pojištění nám to taky neuznají i když je to pojištěno na poškození měkkých částí auta včetně hadic a kabelů hlodavci, protože jsme prý jeli i přes přehřátí dál, přitom to tak není. Celé to trvalo tak 30s od 120 km/h po 0 km/h. Než se to stalo, všiml jsem si, že topení nechtělo topit, foukalo to jenom studeně.
Mě někdo nějakou radu? Díky moc!
Přehřátí motoru v záruce
Moderátoři: amaize, Moderátoři
- Reklama
Re: Přehřátí motoru v záruce
Přístup servisu chápu, šel bych tvrdě po pojišťovně.
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Ja bych sel po obou, pokud bezuspesne, pak soud. Nevim, zda mas pojistku od DAS, ale mne jen letos usetrila sesticifernou castku a ze to pro me nevypadalo vubec dobre. Pokud ji mas, zapoj je do procesu hned jako sve zastupce.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
...jen tak mimochodem - jaka je cena pojistky týkající se auta(řidiče)? Na jejich stránkách se to není Možné dočíst. Děkuji.
Hyundai i20 1,4 Style Red
Pred tím : Škoda 120 L (37 kW), Škoda Felicia 1,3 Atlanta benzin (50 kW)...(pracovně Mitsubishi L-300, Volha, Škoda 125 L, Favority, Felicie, Avia Furgon...)
..."Helejte se, ze mně blbce neuděláte - ja uz blbec sem"...
Pred tím : Škoda 120 L (37 kW), Škoda Felicia 1,3 Atlanta benzin (50 kW)...(pracovně Mitsubishi L-300, Volha, Škoda 125 L, Favority, Felicie, Avia Furgon...)
..."Helejte se, ze mně blbce neuděláte - ja uz blbec sem"...
- Docent
- **
- Kontaktovat uživatele:
Pojištění právní ochrany vozidla 2 100,- Kč, řidiče 1 300,- Kč.
† Daewoo Matiz 0,8 SE, 184395 km
Hyundai i20 Inclusive Plus
Hyundai i20 Inclusive Plus
- Farrael
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem někde četl, že snad za balíček rodina, kde je řidič, rodina a auto člověk zaplatí kolem trojky. Asi se na to taky pujdu zeptat. Bude to zřejmě stát za to.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.