ross07 píše:pavlik52 píše:Bohužel mám stejnou zkušenost, koupil jsem Matrixe před rokem a půl, zatím najeto asi 8 000 a spotřeba se pohybuje těsně kolem 10/100 a teď v zimě mám dojem že to je kolem 12. Příští týden jsem objednán do servisu a jsem rozhodnut poslat ho do světa. Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby jízdy, od vyhazování po dojíždění na 5 bez plynu. V lětě jsem se snad jednou dostal na 8 litrů a to když jsem jel téměř 500 km v kuse. Ale opravdu nevím jestli hladové oko mám nebo ne
Máme matrixe 1.6 benzin přes 3 roky (jinak MAT je 7letej) No v zimě to žere víc, ale nemyslím si, že třeba jinej benzín stejného obsahu by žral nějak zásadně míň. Leda jezdit něčím s 1 litr. 3-hrnk. motorem , toyota či něco jinýho malého, tím by se asi dalo v zimě vejít do 7l ve městě a 5l mimo. Kolega jezdil do práce s Fabkou I kombajn 1.2/40Kw-HTP téměř stejnou trasu a co říkal tak 9l určitě (dle techn. má spotřebu po měste psanou cca 8l) Od listopadu jsem jezdil den co den do práce cca 4km a zase z5. Holt sněhu dost a na kole to nešlo, tak jsem jezdil denně. Spotřeba cca 10-10.5l. Jen a pouze město!!! Jsou to couračky po městě a ještě na strašně krátkou trasu 4km sem, 4 tam, 3 jinam a ještě při -10°C ráno a 0....-4°C odpoledne. To se nemá šanci ohřát a jede to na bohatší směs. Jinak mimo město letos v lednu trasy Pce-->žacléř a z5 + žacléř--> jánky a z5 za 7l. V létě i o 0.5-1l míň na dlouhý trasy a když to moc nehoním do 90km/h a rovina. Při dálničním tempu 130km/h tak cca 8-8.5l.
Spotřeba motoru 1,6 16V
Moderátor: Moderátoři
Re: Spotřeba motoru 1,6 16V
- Reklama