Výmena tlmičov
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Výmena tlmičov
Dnes som absolvoval výmenu zadných tlmičov.Reklamácia skackanie auta ,buchot od náprav.Po výmene tlmičov -test tlmičov výsledok ľstr44% pstr45%!!!.Staré tlmiče test 40% 42%! A to všetko po 4000km na novom aute .Bežna jazda a prevacka po cestách a na dialnici.
- Reklama
Re: Výmena tlmičov
a co ti tam dali,ty korejske bambusy nebo jinou znacku tlumicu,nevim mozna na ix20 je jeste brzno na druho vyrobu ale zvlastni skusenosti mohu potvrdit ze jsme menil u sveho Accenta na KYB a rozdil je neskutecny,to same kmotr ma getze a daval na zadek KYB a Getzik je uplne nekde jinde v chovani na ceste.
jinak k porovnani na Hyu Accent nove tlumice vzadu orig-test tlumicu 50% ucinnosti
ja mel na gumach po 5000km plosky,takze sly originaly do kytek a montaz KYB
jinak k porovnani na Hyu Accent nove tlumice vzadu orig-test tlumicu 50% ucinnosti
ja mel na gumach po 5000km plosky,takze sly originaly do kytek a montaz KYB
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
No jasne že tie akože original bambusy vhodne na furik.Na ix20 ešte nie je náhrada tlmičov.Určite račej KYB.
Ja mám napríklad zadné tlmiče značky Sachs (Made in Slovakia) s logom . To sú tiež tie "bambusy"?
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
To není bambus ale borovice Pinus koraiensis http://www.dreviny-okrasne.cz/jehlicnan ... koraiensis
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
priloz foto toho tlmica, aby bolo viditelne vsetko co si napisal, ak je to moznepietro32i píše:Ja mám napríklad zadné tlmiče značky Sachs (Made in Slovakia) s logom . To sú tiež tie "bambusy"?
HYUNDAI I30 FASTBACK, 1,4 TGDI
Foto pravého zadného tlmiča:
- Přílohy
-
- i30-pravy_zadny_tlmic.jpg (45.77 KiB) Zobrazeno 9596 x
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
na i30 mám od výroby taky sachs....
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Tak, ve středu jsem objednán na reklamaci, budu chtít vysvětlit, proč mi na auto zapomněli namontovat zadní tlumiče, (nekoukal jsem se tam) přejezd hůře provedené dilatace na mostu rychlostí na 80 Km/h znamená odskok auta doprava a minimálně pocitově nutnost korigovat směr vozu
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Lidi, jak to děláte? Jezdil jsem loni šotolinu na Balkáně, auto má najeto 40 000 km, tlumiče původní, nic nebouchá, neteče, nevrže.
Ze servisu od známého vím (noname servis), že měřiče tlumičů jsou nastaveny tak, aby ukázaly hraniční hodnotu i u tlumiče, který je OK. Hejl objedná nový a servis vydělá.
Zkusil jsem měření na rok staré Feldě a po 5 letech a rozdíl byl pár %. Menší, než když měříte studené tlumiče (z garáže do servisu a měřit) vs. ty samé tlumiče tím samým měřákem po ujetí pár desítek km v teple.
Ze servisu od známého vím (noname servis), že měřiče tlumičů jsou nastaveny tak, aby ukázaly hraniční hodnotu i u tlumiče, který je OK. Hejl objedná nový a servis vydělá.
Zkusil jsem měření na rok staré Feldě a po 5 letech a rozdíl byl pár %. Menší, než když měříte studené tlumiče (z garáže do servisu a měřit) vs. ty samé tlumiče tím samým měřákem po ujetí pár desítek km v teple.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Daj vedieť ako si dopadol ?
no mám za sebou první reklamaci, test tlumičů OK , byl jsem upozorněn, že bude OK, že to je "vlastnost" tohoto vozu , a že prý se v továrně o tom ví a že prý hledají nějaké řešení, takže si budu muset nejspíš zvykat zbytek mých požadavků jaks taks vyřešili - dolícování všech dveří (pánové v Nošovicích by měli jet na exkurzi do Boleslavi, auto je krapet polotovar) , nedržící panel na USB (je objednán nový) , prasklá žárovka v povinné výbavě
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
severtom píše:Lidi, jak to děláte? Jezdil jsem loni šotolinu na Balkáně, auto má najeto 40 000 km, tlumiče původní, nic nebouchá, neteče, nevrže.
...jestli ono to nebude, že i30 má krapet jinou konstrukci zadní nápravy
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012