Hyundai i30 1.6 CRDi 85kw, pravdepodobne odislo turbo
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Hyundai i30 1.6 CRDi 85kw, pravdepodobne odislo turbo
Mohol by mi niekto poradit som tu novy a este zatial neviem ako to tu chodi, ale stal sa mi taky maly problem ked som sa vracal domov tak mi jedno auto za mnou blikalo ze mi ide dym z vyfuku ako keby nieco horelo zrazu som spozornel ze auto prestalo mat vykon a nieco zacalo buchat v motorovej casty. Zastavil som na krajnici a uplne v soku ostal stat ze co sa stalo. Jeden znami ma potom odtiahol domov dnes som zavolal do servisu prisiel auto odtiahol a som mu popisal co vsetko sa s autom dialo a povedla mi pravdepodobne vam odislo turbo v tom lepsom pripade a v tom horsom nieco s ojnicou povedal. Mohol by mi niekto povedat ci sa sniecim takym uz stretol alebo nie ? Ja som skor myslel ze ci to nebude naftou ktoru som natankoval, alebo ci nebude zapchate dake sitko. a aby som este upresnil auto ako keby stratilo vykon na zaradenej jednotke huci nieco v motore a nechce sa pohnut.
Hyundai i30 , 12 / 2007, 1.6 CRDi, 85kw ( 116 hp)
farba: prudko cervena
- Reklama
Re: Hyundai i30 1.6 CRDi 85kw, pravdepodobne odislo turbo
Noooo, príznaky máš, ako keď je vydrená hriadelka turba a nasaje olej. Ak to bude iba turbo, buď rád.
Stretol som sa s tým na VW Bora.
Chladíš po jazde turbo aspoň 2 minúty? Kolko máš km? Som videl niekde v inzeráte turbo na 85kW, ale cenu neviem. Ak je to iba ono, tak máš štastie v nešťastí.
Chladíš po jazde turbo aspoň 2 minúty? Kolko máš km? Som videl niekde v inzeráte turbo na 85kW, ale cenu neviem. Ak je to iba ono, tak máš štastie v nešťastí.
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
H1 Tour 2,5 CRDi 125kW TQ
i30 1,4 cvvt 80kW LPG FDh
Santa Fe 2,2 CRDi 147kW DM
ex
Nechals to odtáhnout a současně úplně na konci píšeš, že něco hučí v motoru a "nechce se pohnout"? To vypadá na něco jiného než turbo, pokud dře něco v motoru, tak snad jedině propálený píst/zlomený kroužek a tudy letí olej do spalovacího prostoru.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
akej farby je dym? cierny? modrasty? biely?
modry - spalujes olej
biely - spalujes vodu
cierny - zle spalovanie
moze to mat viacero pricin. v pripade, ze ti turbo nasaje olej, tak rychlo patku a na krajnicu a drzat nohu na brzde a udusit motor, aby si predisiel aj dalsim skodam. spoznas to tak, ze nebudes pridavat a otacky motora budes mat v cervenom...
ale ked sa nevies pohnut, tak to aj podla mna turbom nebude...
modry - spalujes olej
biely - spalujes vodu
cierny - zle spalovanie
moze to mat viacero pricin. v pripade, ze ti turbo nasaje olej, tak rychlo patku a na krajnicu a drzat nohu na brzde a udusit motor, aby si predisiel aj dalsim skodam. spoznas to tak, ze nebudes pridavat a otacky motora budes mat v cervenom...
ale ked sa nevies pohnut, tak to aj podla mna turbom nebude...
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
mnkk píše:Noooo, príznaky máš, ako keď je vydrená hriadelka turba a nasaje olej. Ak to bude iba turbo, buď rád.
najazdene mam 90 000 km, a rocnik je to 2007, no auto je v servise a zatial mi technik povedal ze nema cas sa nato pozriet, pozrie to v pondelok tak som z toho zdrveny ze co to bude.
severtom píše:Nechals to odtáhnout a současně úplně na konci píšeš, že něco hučí v motoru a "nechce se pohnout"? To vypadá na něco jiného než turbo, pokud dře něco v motoru, tak snad jedině propálený píst/zlomený kroužek a tudy letí olej do spalovacího prostoru.
No nechal som sa odtiahnut domov dal som do neutralu a pomaly ma tahal taznym lanom kamarat, pretoze som mal auto plne nakupenych veci ( potraviny ) a auto s vyhodenym neutralom slo len tahsie sa mi brzdilo a aj volantom tocilo lebo posilovace boli nefunkcne kedze som nemal nastartovane auto. Ked som prisiel domov tak som skusil nastartovat a pri zaradeni jednotky som sa pohol ale mozno 1-2 metre a vtedy tam nieco buchalo tak som radsej vypol motor a zavolal do servisu a vtedy ked prisiel ten technik povedla mi ze to turbo v lepsom pripade, a v horsom ten piest ci nieco take
Mozem sa este opytat asi priblizne kolko stoji vymena takeho turba ? lebo hladal som niekde dake ceny ale zatial som nic nenasiel, a docital som sa o repasovani turba ? ( samozrejme ak by sa dalo este zachranit) ja osobne si myslim ze z repasovanim turba ze to je len docasne. Neviem mozno mi skuste niako pomoct kedze nemam stymto odvetvim tolko skusenosti. A ak mozem ci mate niake dobre internetove stranky odkial objednavate suciastky. Dakujem
Nechci tě děsit,ale pokud to je "pouze" turbo,připrav si nějakých 2000 ojro.A pokud to bude něco horšího,koukal bych se po nějakém motoru z druhé ruky,protože nový se nevyplatí...
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
nové turbo cca 20 000Kč starší apod viz odkaz http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... string=i30
jinak kvalitní repas nemusí být krátkodobé řešení, většinou se vykuchá komplet vnitřek a dá nový, ale musí to dělat firma co to umí, musí se to hoodně přesně vyvážit apod...
jinak kvalitní repas nemusí být krátkodobé řešení, většinou se vykuchá komplet vnitřek a dá nový, ale musí to dělat firma co to umí, musí se to hoodně přesně vyvážit apod...
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
jinak repasy turba jsou delane na mensi(tesnejsi) vuli nez original,takze se snim musi zachazet opatrneji nez se zabehne,taky dele vydrzi nez orig,takze hlavne dodrzovat zasady spravneho pouzivani pro turbo(jak pri montazi,tak naslednym provozem).
podle toho jak to popisuje a s problemy motoru techto aut,problem na 3 ojnici tak se modli aby to bylo jen turbo,pokud je to v motoru tak uz hledej nejakou bouracku kde je dobry motor,vyjde to levnejc nez oprava motoru
podle toho jak to popisuje a s problemy motoru techto aut,problem na 3 ojnici tak se modli aby to bylo jen turbo,pokud je to v motoru tak uz hledej nejakou bouracku kde je dobry motor,vyjde to levnejc nez oprava motoru
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Bylo mi nedávno řečeno,že originál turbo přímo od Hyundaie vyjde zhruba na 40000 bez DPH.Jestli je to jenom 20,tak se dost změnily ceny...
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Tu som našiel ND na crdi, možno ti to pomože.
http://auto.bazos.cz/inzerat/17211816/h ... z-vozu.php
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
ex
no co psal SOTO -ten odkaz, tak v polsku vyjde to nove turbo na polovinu toho co chtej po tobe v servisu,
nejlepsi pockej na vyjadreni opravny az zjisti co je to za zavadu v motoru a potom se rozhodnes jak stim nalozis,bud jim reknes ano opravite stim ze si zajistis sve ND(turbo) a pote ti to slozi,nebo ze jim dodas v pripade toho nejhorsiho druhy agregat
nejlepsi pockej na vyjadreni opravny az zjisti co je to za zavadu v motoru a potom se rozhodnes jak stim nalozis,bud jim reknes ano opravite stim ze si zajistis sve ND(turbo) a pote ti to slozi,nebo ze jim dodas v pripade toho nejhorsiho druhy agregat
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Takze dnes som sa dozvedel neviem ci mozem povedat ze radostnu spravu alebo nie ale asi ano mozem povedat ze radostnu. Predsa je to len to turbo citujem mechanika ze bolo vo vnutri uplne rozbite. tak neviem cim to je alebo ako sa tak moze turbo rozbit moc tomu nechapem a ani tomu nechapem ci to zavisy mojim stylom jazdy, alebo ci je to len vadny kus z vyroby. takze ma mi dnes technik zavolat a dat mi cenovu ponuku na repasovane turbo a na nove, alebo si mozem doniest aj svoje a ho namontuje. Takze teraz len cakat aku cenu mi povie a ked popripade zohnat si dake svoje turbo. Co by ste odporucali urobit repasovanie alebo nove ?
mnkk píše:Tu som našiel ND na crdi, možno ti to pomože.
dakujem idem tam hned napisat alebo zavolat