Netesnost klimatizacie
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Netesnost klimatizacie
Ahojte. Chcem sa opytat ci niekto z vas nemal problem s netesnostou klimatizacie na I30 - r.v. 2011. Problem je ze klima zatial chladi akurat v motorvej casti v spojke hadic a chaldica unika nejaky olej. Je to mastne a za 1 rok to zamastilo komplet hlinikovu trubku a jej okolie az po spodok chaldica. V servise ma odbavali s tym ze vsetko tesni tak ako ma takze podla nich ten olej asi vyraba nejaky skriatok a nalieva ho na tu spojovaciu cast . Skuste mi poradit co s tym a ako to mam reklamovat. Dakujem.
- Reklama
Re: Netesnost klimatizacie
Pokud vím, tak diagnostika netěsnosti se dělá tak, že se do média přidá reflexní kapalina a pak se hledá netěsnost UV lampou. Pokud Tě to nenechává klidným (a mě by asi nenechalo), tak bych si v servisu, co se specializuje na klimu nechal diagnostiku udělat a pak jim to šel do origo servisu omlátit o hlavu. Ale bude to stát nějaký oběživo.
Druhá možnost, kterou tady kolegové často zmiňují, je změnit servis. V jednom z Tebe dělají trotla a v druhém se chovají v poho a zproblém uznají...
Druhá možnost, kterou tady kolegové často zmiňují, je změnit servis. V jednom z Tebe dělají trotla a v druhém se chovají v poho a zproblém uznají...
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Auto je rok stary, neresit na foru, resit se servisem, at to uvede do poradku.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
No on Tomas_i30 asi spíš chce poradit, jak by měl argumentovat. Případně hledá nějakej precedens. Ale pokud to v servisu tvrdošíjně odmítají, tak asi opravdu jedině zkusit jiný servis.
Já takovou zkušenost nemám, protože zatím byly všechny problémy poměrně jasný a v servise nikdy problémy nedělali - až na nízký otáčky u Getze 1.4
Já takovou zkušenost nemám, protože zatím byly všechny problémy poměrně jasný a v servise nikdy problémy nedělali - až na nízký otáčky u Getze 1.4
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Zase to nejde delat tak, ze tady mi to neudelaji, tak jdu jinam. A nebo jit jinam za predpokladu, ze puvodni servis napsal zpravu o tom, ze nic nezjistili a tu preposlat p. Jedlickovi, at ma o svych oveckach rozhled. Pokud je netesnost evidentni (ja jsem ted na malym displeji, tak vidim prd), nemelo by se to nechat do stadia, kdy se z mikropraskliny stane krater. A to musi udelat servis a ne majitele instalaterskou paskou na sidlisti pred barakem (doufam, ze ma hyperbola byla pochopena )
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Dakujem Vam za odpovede. Este ma napadla taka vec. V klimatizacii je len jeden druh obeziva ? Myslim jeden druh kvapaliny ? Pretoze to co s tamat unika je zjavne mastne ako olej a neviem ci freon je mastny. Napadlo ma ci tam nie su dva druhy kvapalin jedna na baze oleja a druha ta kde je freon. Viete o tom nieco viac ? Pristup servisu bol dost zvlastny nedali mi o tom ze je to v poriadku ziaden papier a skontrolovali to asi za 3 minuty. Nemam pocit ze tam davali nejaku florescentnu kvapalinu alebo nieco. Trapi ma to nie pretoze som pedant a puntickar ale pretoze to odniekaial s nejakeho okruhu unika a casom tej kvapaliny bude malo a pokazi sa vdaka tomu drahsia vec ako napr kompresor klimatizacie alebo podobne.
Klimatizaci honí kompresor. Kompresor potřebuje olej. Olej se do okruhu naplní při plnění chladiva. Samozřejmě může vychcávat ven, to je normální, když je v okruhu dírka. Proto se taky do klimy dáva malinko speciálního UV barviva, které je kompatibilní s olejem a umožní při úniku snadno UV lampou rozlišit, zda jde o olej z klimy nebo jiný olej z okolí.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor