Výkon alternátora
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
-
Výkon alternátora
Zdravím... netuším či sa k tento téme tu niečo písalo, ale tak skúsim... Posledné dva týždne mám problém, že prídem ráno k auto a bateria je vybitá a to pritom jazdím každý deň a podľa merača alternítora dobíjanie funguje správne, tak som sa chcel spýtať, či tu niekto nevie ako je to z výkonom alternátora pre i30 1.4 benzín... Lebo sa mi zdá, že mi to skrátka nestíha dobíjať... momentálne mám batériu varta blue 52 Ah... Už zvažujem návštevu servisu a premeranie, či nemám niekde nejaký odber o ktorom neviem, už aj interierové lampičky som vypol do off... Dík za radu, pomoc...
- Reklama
Re: Výkon alternátora
tak nejlepsi je to cele promerit jak dobijeni tak kapacitu baterie zatezovym meridlem,to napovi co se stim muze byt,jak promeris baterii tak pote dobit baterii nabijeckou a promerit znovu zatezovym meridlem, to napovi zda je baterie dobra nebo odchazi do kytek, dnes jsou baterie delane zpusobem aby drzely startovaci proudy ale tim je zkracena zivotnost,nekdy odchazeji jeste pred koncem zaruky(2lete),takze promerit a pote delat zavery,ono totiz pokud neni v baterii dostatecne napeti aby se poradne nabudil altik tak nabijeni je nedostatecne,cim vice se pak zvysuje napeti tim vice to nabudi vinuti v altiku-vice dobiji, to jeste neznamena ze kdyz kazdy den jezdis ze to dobije baterii, musel bys jet minimalne aspon 3-5hodin nepretzite jizdy a stejne to nedobije do plna baterii. potom jak jsi psal zmerit v klidovem stavu zda nedochazi k nejakemu odberu,mohlo se neco stat a odebira to proud,beuz promereni to nezjistis,tot asi vse k tvemu problemu,vic me momentalne nenapada
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
-
Dík, moc, dnes som dal na noc bateriu na nabíjačku aby sa aspoň do polovice nabila a skúsim to cez víkend premerať... Ešte raz dík, za radu...
Proč neorigo baterka? Bál bych se, že ji odběr zničí, AGM má mnohem vyšší startovací proud. Také dobíjecí napětí nemusí sedět, každé auto má jinou regulaci.
Nošodrát máš? Ale ten nezhasínající displej PP vybije baterku až za 2-3 týdny. Nicméně pokud se ti aku opakovaně zbytečně vybíjí, pak samozřejmě životnost aku klesá.
V proudu z altíku bych problém neviděl, když odejde regulátor tak to buď nedobíjí vůbec nebo daleko častěji hodně přebíjí.
Nošodrát máš? Ale ten nezhasínající displej PP vybije baterku až za 2-3 týdny. Nicméně pokud se ti aku opakovaně zbytečně vybíjí, pak samozřejmě životnost aku klesá.
V proudu z altíku bych problém neviděl, když odejde regulátor tak to buď nedobíjí vůbec nebo daleko častěji hodně přebíjí.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor