Poruchy brzd
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poruchy brzd
tam je prave silikonova vazelina. cosi mi uz ten internet dal, medenku by som nikdy nepatlal na piestiky. V servise urobili uplne ho*no. co si clovek neurobi sam to doslova okaslu
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Reklama
69pavel
chlape...
mexican
no tak hurá! jsi šikovnej! já bych se do toho nepustil..
Vilda ví.. jak něco je, hned volám krizovou linku..
chlape...
mexican
no tak hurá! jsi šikovnej! já bych se do toho nepustil..
Vilda ví.. jak něco je, hned volám krizovou linku..
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
69pavel .... no, že by někdo mazal plováky lubrikantem na umělýho pinďoura, to teda slyšim poprve v životě neznám sice složení lubrikačního gelu, ale docela pochybuju, že by tam bylo něco na bázi oleje .... spíš škrobu a nějaké želatiny přece jen se to dostává do lidských dutin a nevim, jak by na olej reagovala sliznice ....
A že by nějak drakonicky bobtnala guma po použití maziva ??? např. třeba pumpičku na kolo mám namazanou vazelínou a maká v pohodě a je tam gumová membránka, taky manžety na poloosách jsou gumové a jsou ve styku s mazivem a nevšimnul jsem si jejich bobtnání to spiš zpuchřely z venku .... a určitě bych si vzpoměl na mnohem víc věcí, kde se setkává guma a mazivo ...
Nebudu se tady hádat, ale mažu plovoucí třmeny vazelínou od Kadetta a nikdy s nimy nebyly potíže ..... údržba dvakrát do roka a pohoda. Spešl vazelínu, kterou teď používám, mám asi tak pět - šest let .... před tím používáno normální plastické mazivo a třmeny chodily bez problémů .... to, co potkalo Mexicana, je lemplovina první třídy a padá to na vrub servisu, kde mu brzdy opravovali .... protože plovoucí třmeny jsou součástí brzd. systému a měla by se jim při opravách brzd věnovat stejná pozornost, jako kotoučům a destičkám
Jak jsem tady už jednou psal .... servis si plováků prostě nevšímá mluvím z vlastní zkušenosti ... proto si raději brzdy dělám sám a mám klid, protože to neodfláknu ....
A že by nějak drakonicky bobtnala guma po použití maziva ??? např. třeba pumpičku na kolo mám namazanou vazelínou a maká v pohodě a je tam gumová membránka, taky manžety na poloosách jsou gumové a jsou ve styku s mazivem a nevšimnul jsem si jejich bobtnání to spiš zpuchřely z venku .... a určitě bych si vzpoměl na mnohem víc věcí, kde se setkává guma a mazivo ...
Nebudu se tady hádat, ale mažu plovoucí třmeny vazelínou od Kadetta a nikdy s nimy nebyly potíže ..... údržba dvakrát do roka a pohoda. Spešl vazelínu, kterou teď používám, mám asi tak pět - šest let .... před tím používáno normální plastické mazivo a třmeny chodily bez problémů .... to, co potkalo Mexicana, je lemplovina první třídy a padá to na vrub servisu, kde mu brzdy opravovali .... protože plovoucí třmeny jsou součástí brzd. systému a měla by se jim při opravách brzd věnovat stejná pozornost, jako kotoučům a destičkám
Jak jsem tady už jednou psal .... servis si plováků prostě nevšímá mluvím z vlastní zkušenosti ... proto si raději brzdy dělám sám a mám klid, protože to neodfláknu ....
Naposledy upravil(a) Vilda dne 08 zář 2012, 14:20, celkem upraveno 1 x.
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Vildo: jak jsem psal - prijel ke mne znamy ze mu pred 2 mesici delali brzdy,po rozebrani
vsude bylo plno medenky a po vycisteni pistku potom nesel nasadit zpet pistek prave
stou gumickou,byla nabobtnala,takze doslo na titernou praci orezani gumky nebot
orig nesla honem sehnat,navic byl problem i s venkovni manzetkou ktera je zaroven
jako vodici pro pistek,byla zvetsena ze pistek pridrzovala vic nez mela. co vim tak
v lubrikantu je i slozka silikonu.
ja ted misto gelu pouzivam toto link je na nic opraveno tak je od Firmy ATE-plastilube je to do vysokych teplot coz jina plasticka maziva konci na nejakych 250°C,toto ma byt az do 750°C,zatim jsem stim nemel problem,jinak na hydraulicke casti pouzivam toto a to je od te same firmy ATEpasta na hydraulicke casti pri opravach trmenu,vymeny pistku ve valeckach atd.
vsude bylo plno medenky a po vycisteni pistku potom nesel nasadit zpet pistek prave
stou gumickou,byla nabobtnala,takze doslo na titernou praci orezani gumky nebot
orig nesla honem sehnat,navic byl problem i s venkovni manzetkou ktera je zaroven
jako vodici pro pistek,byla zvetsena ze pistek pridrzovala vic nez mela. co vim tak
v lubrikantu je i slozka silikonu.
ja ted misto gelu pouzivam toto link je na nic opraveno tak je od Firmy ATE-plastilube je to do vysokych teplot coz jina plasticka maziva konci na nejakych 250°C,toto ma byt az do 750°C,zatim jsem stim nemel problem,jinak na hydraulicke casti pouzivam toto a to je od te same firmy ATEpasta na hydraulicke casti pri opravach trmenu,vymeny pistku ve valeckach atd.
Naposledy upravil(a) 69pavel dne 08 zář 2012, 22:52, celkem upraveno 1 x.
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
69pavel tie linky su nepuzitelne. proste radsej napis kod autokelly a pojde to najst. takto to cloveka s Firexoxom a IE hazde na titulnu stranku
69pavel : Tak měděnku bych do pístků taky nedal .... to byl možná důvod problémů s gumičkou na pístku. To mazání ze spodního odkazu používám taky ... tedy ne úplně stejný, ale podobný. Na to, jakou to snese teplotu se budu muset podívat ... ale 250 C se mi zdá bejt dostačující, i tak je to hodně vysoká teplota .... vždyť těsnící manžety a kroužek na pístku jsou z gumy ta by normálně vyhořela .... myslím mazivo na mazání pístků.
A na složení lubrik. gelu se podívám v práci do chytré knihy .... jestli to tam vůbec bude ...
Už jsem to našel .... složení lubrik. gelu je: Voda, propylenglykol, sorbitol, heytelosa, kyselina benzoová, polysorbát 60, tokoferol-alfa-acetát
A ještě jedno složení: Glycerin, voda, Propylene glycol, Hydroxyethylcelluloza, Benzoic Acid, Sodium Saccharin, Sodium Hydroxide.
A na složení lubrik. gelu se podívám v práci do chytré knihy .... jestli to tam vůbec bude ...
Už jsem to našel .... složení lubrik. gelu je: Voda, propylenglykol, sorbitol, heytelosa, kyselina benzoová, polysorbát 60, tokoferol-alfa-acetát
A ještě jedno složení: Glycerin, voda, Propylene glycol, Hydroxyethylcelluloza, Benzoic Acid, Sodium Saccharin, Sodium Hydroxide.
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
len pre info - lubrikacne gely su na silikonovej baze (drahsie) a vodnej baze (lacnejsie)
priklad osvedceneho vyrobku :-0
http://lubrikacni-gely.heureka.cz/pjur- ... e/#section
priklad osvedceneho vyrobku :-0
http://lubrikacni-gely.heureka.cz/pjur- ... e/#section
Vildo,jeste je jedna vec ze maloktera z maziv ma dosah do 250°C,vetsinou jsou do 150-180°C a jeste maj dalsi spatnou vlastnost ze absorbuji vodu a vzdusnou vlhkost,to ji znehodnocuje
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
V minulém roce jsem dělal takovou větší prohlídku brzd a mimo jiné jsem rozebral písty brzdových třmenů a namazal je měděnkou. Nyní jsem poslední dobou pozoroval při jízdě po kostkách , že mi drnčí třmeny. Tak jsem to rozebral a zjistil jsem , že není to nejlepší to mazat tou měděnkou. Docela tam jakoby zatuhla a ty písty asi nefachaly jak bylo třeba. Vše jsem rozebral znova , vyčistil a namazal silikonem a už je klid.
New Accent - 1,4i , elegance , gold biege , 10/2008
benny píše:V minulém roce jsem dělal takovou větší prohlídku brzd a mimo jiné jsem rozebral písty brzdových třmenů a namazal je měděnkou. Nyní jsem poslední dobou pozoroval při jízdě po kostkách , že mi drnčí třmeny. Tak jsem to rozebral a zjistil jsem , že není to nejlepší to mazat tou měděnkou. Docela tam jakoby zatuhla a ty písty asi nefachaly jak bylo třeba. Vše jsem rozebral znova , vyčistil a namazal silikonem a už je klid.
jestl uz tam byla medenka tak gumicky jsou nabobtnale a jiz nejdou jak maj i kdyz jsi je vycistil,doporucuji ti koupit novou sadu gumicek na trmeny a vymenit, pak pouzij bud mazaci tuk PLASTILUBE od ATE-kod autokelly- AT 700015
nebo muzes pouzit LUKOSAN-potravinarsky mazaci tuk
nejsou zase až tak nabobtnalé ale jsou nějaké takové jako moc měkké , nejradši bych vyměnil jak gumičky na pístkách třmenů tak ty krycí manžetky ( Takové ty harmoniky ) . Nechá se to koupit u ?
jdou koupit v autokelly i jinde,autobenex,APM aj. spis si zjisti ceny -porovnej a pak kupuj,jsou dost velke rozdily, zkus napsat hardcamovi ,treba bude mit na to zajimavou cenu,lepsi nez v HYU
jinak v sade je to cele,gumicky,ty harmoniky jak jsi to tak pekne nazval
a jestli uz jsou takove na omak moc mekke a jakoby tady po nasimu mazglave jak my tomu rikame tak jsou nacate a radeji je vymen
jinak v sade je to cele,gumicky,ty harmoniky jak jsi to tak pekne nazval
a jestli uz jsou takove na omak moc mekke a jakoby tady po nasimu mazglave jak my tomu rikame tak jsou nacate a radeji je vymen
69pavel - mockrát děkuju hlavně za radu , něco jsem asi pohnojil hlavně já když jsem cca po 3 letech provozu vše rozebral ( ty pístky třmenů ) a namazal nějakou vazelinou , nejenže se to za rok celé zabetonovalo a já to rozebral znova a namazal měděnou pastou ve spreji ....jenže důsledek doslova katastrofální !!! , ty pístky byly i orezlé a celé to bylo zatuhlé tak , že ty brzdy nefungovaly tak jak měly. Ty krycí prachovky se staly měkké jako modelína a o dost se zvětšily , takže netěsnily a šlo tam vlhko a to byl důsledek celé té paseky. Nová sada gumiček na brzdič se nechá koupit origo u , ale pozor !!! docela raketa .... - na obě přední kola za to chtějí 930 Kč !!! ( na kolo - 2 prachovky pístků , prachovka válečku a gumička pístku ). Na zadek to stojí na obě kola 870 Kč !!! - NEKUPOVAT . Já vzhledem k tomu , že jsem to potřeboval rychle jsem to vzal tady v Plzni přes APM Automotive a za gumičky na všechny 4 kola jsem dal 650 Kč a ještě k tomu byly šrouby. Vím , že kdybych to vzal přes Pavla tak to asi bylo ještě levnější , ale já to potřeboval hned a ještě jsem to měl se slevou taky . Jinak jsem sehnal tady v Plzni - Lukosan - ( silikonová pasta ) kterou jsem to vše máznul na doporučení 69pavel . Ještě jednou dík za rady. Ještě nahodim fotečky té staré a nové gumičky , rozdíl docela evidentní , stará je o dost větší jak nebobtnala. Já myslel , že zůstala normální , jak jsem psal před pár týdny ale opak byl pravdou.
benny píše:69pavel - mockrát děkuju hlavně za radu , něco jsem asi pohnojil hlavně já když jsem cca po 3 letech provozu vše rozebral ( ty pístky třmenů ) a namazal nějakou vazelinou , nejenže se to za rok celé zabetonovalo a já to rozebral znova a namazal měděnou pastou ve spreji ....jenže důsled..................u.
pokud by auto nemelo ABS tak ty pistky snesou i tu medenku ale bohuzel ABS+EBD u naseho Acciku a jinych aut vybavenych temito systemy dela prave neplechu pokud pistky drhou v tech zasranych gumickach,coz v tomto pripade neni o cem diskutovat,jeste podotknu ze je treba pouzit Lukosan aspon M11 nebo M14, ono by slo pouzit i M20 (nejhustsi) ale ten je uz dost tuhej. jsou borci(radoby automechanici) kteri ji davaji ale ja zustavam bud u lubrikacniho gelu-ze jo Vildo nebo lukosanu M11, v podstate maji stejne slozeni az na par atomu-ci molekul-¨doplneno pro Vildu
jinak Benny je treba toto delat pravidelne 2x do roka, je to sice prace navic ale vrati se to ve spotrebe kdy auticko si na volnobeh dojizdi i tam kde bys to necekal-proste brzdy slapou jak maji a v podstate VO-TOM - TO-JE
Benny jinak dekovat mi nemusis,od te doby co vynalezli ty papirove bankovky tak ja je prijimam a pokud bys zrovna nemel na sklade tak se to zhodnotit 52% slivovickou kterou zrovna popijim a na sraziku si to vyberu -necham se dovezt dcerou ktera umi jezdit s mym Accikem ze 3.7 l na 100Km coz ja mam dost velky problem ale ji to pry problemy nedela a ja pote muzu i vypit