Provozní náplně - kapaliny
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Re: Provozní náplně - kapaliny
Edit: manual k vozidlu nespecifikuje typ, len ze je to zmes na baze etylenglykolu pre hlinikove chladice...takze som si nepomohol ani s manualom pri vybere vhodnej zmesi... Ale kupim asi g11 modru ci zelenu a snad bude pokoj
No to je to, ze ho nemam k dispozicii, preto sa pytam
Odoslané z HTC EVO 3D X515m cez Tapatalk 2
No to je to, ze ho nemam k dispozicii, preto sa pytam
Naposledy upravil(a) Ubujina dne 20 zář 2012, 21:12, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Veď keď riešiš so servisom miznutie a dolievanie chladiacej kvapaliny, tak prečo sa ich nespýtaš? Myslím, že by ti to mali dokonca oni sami doliať v rámci záruky.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
Riesim to so servisom, co robil lpg prestavbu, nie s autorizakom. Ti povedali, ze normal zelena, ale vsimol som si toto vlakno, tak som sa radsej spytal. Zatial nikto nenapisal nieco konkretne.
Odpovede sa asi nedockam
Vdaka za postrehy, musim este odsledovat, ci to uz neunika
Odpovede sa asi nedockam
Vdaka za postrehy, musim este odsledovat, ci to uz neunika
Máme v tomto tématu popsané 3 stránky příspěvků a stále neznáme odpověď na úvodní příspěvek , jakou chladící kapalinu dávají do I20 z prvovýroby, respektive, jakou kapalinou po třech letech tu původní nahradit.
V návodu k použití doporučují výrobek Glycoshell, ale ten se mi nepodařilo sehnat ani v e-shopech, ani na čerpacích stanicích SHELL, takže předpokládám, že byl něčím nahrazen. V rámci zjišťování jsem napsal dotaz do centrály Hyundai na konkrétní typ chladící kapaliny , odkud mi přišla opravdu fundovaná odpověď, cituji: "děkujeme za Váš dotaz. U motorového oleje je důležité dodržet klasifikaci motorového oleje, která je uvedena v Návodu k obsluze. S pozdravem.....Infocentrum Hyundai Motor Czech s.r.o.
Takže nezbyde, než se obrátit na autorizovaný servis s dotazem, co používají při výměnách. Pokud odepíší, podělím se s vámi o výsledek.
V návodu k použití doporučují výrobek Glycoshell, ale ten se mi nepodařilo sehnat ani v e-shopech, ani na čerpacích stanicích SHELL, takže předpokládám, že byl něčím nahrazen. V rámci zjišťování jsem napsal dotaz do centrály Hyundai na konkrétní typ chladící kapaliny , odkud mi přišla opravdu fundovaná odpověď, cituji: "děkujeme za Váš dotaz. U motorového oleje je důležité dodržet klasifikaci motorového oleje, která je uvedena v Návodu k obsluze. S pozdravem.....Infocentrum Hyundai Motor Czech s.r.o.
Takže nezbyde, než se obrátit na autorizovaný servis s dotazem, co používají při výměnách. Pokud odepíší, podělím se s vámi o výsledek.
† Škoda Felicia 1.3 BMM hatchback - červená romantická
* Hyundai i20 1.2 Kappa Comfort - SLEEK SILVER MET. ESP+TCS - Made in India
* Hyundai i20 1.2 Kappa Comfort - SLEEK SILVER MET. ESP+TCS - Made in India
Zdar, tak treba to je nejaka specialitka Hyundaie redit vodu olejem
Kia Sportage 2016 aktualne
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Zdravím už jste někdo zjistil jaké má označení má ta zelená chladící kapalina?
- Richard555
Pro japonské a korejské vozy se má používat speciální kapalina např. tato v Autokelly : https://www.autokelly.cz/Product/NA-KA- ... nhEALw_wcB
nebo zde: https://www.prodejoleju.cz/antifreeze-p ... -g-jks-1l/
Prostě korejský auta potřebují fosfáty v kapalině a mají opravdu dlouhou výdrž - 10 let nebo 200000km.
Dal bych tam tuhle a hotovo a "babi až tu kapalinu budeme zas měnit, vy už tady nebudete" ...
nebo zde: https://www.prodejoleju.cz/antifreeze-p ... -g-jks-1l/
Prostě korejský auta potřebují fosfáty v kapalině a mají opravdu dlouhou výdrž - 10 let nebo 200000km.
Dal bych tam tuhle a hotovo a "babi až tu kapalinu budeme zas měnit, vy už tady nebudete" ...
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Nemusí to byť práve táto s fosfátom - myslim origo náplň aj keď je to korejec, chcelo by to niekde pohľadať... ja som do toyoty nalial klasiku G12+, tá je bez fosfátov, predpokladám japonský motor vyrobený v EU bude rovnaký ako iný EU motor... plus vtedy ešte tento starline nebol a 10E za liter chladiačky sa mi zdalo veľa.
Inak neviem čo si mám o starline myslieť - mám káble a vyzerajú na prebal tesla... neviem čo si o tej chladiačke myslieť, nedávno ten test kvapalín nedopadol dobre, skôr veľmi zle čo sa týka zákazníka. Myslím všeobecne, nepamätám či tam starline bol.
Inak neviem čo si mám o starline myslieť - mám káble a vyzerajú na prebal tesla... neviem čo si o tej chladiačke myslieť, nedávno ten test kvapalín nedopadol dobre, skôr veľmi zle čo sa týka zákazníka. Myslím všeobecne, nepamätám či tam starline bol.
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Kdysi byl v SM test kapalin a Starline to projela. Doporučuji napsat do Sheronu, určit jim vozidlo, doporučenou kapalinu a oni z jejich řady vyberou vhodnou chladící kapalinu. Už jsem jim tam takto psal, ale ne na .