Mlácení od přední nápravy.
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Mlácení od přední nápravy.
Potřeboval bych poradil ohledně lantry 1.6 16v 1996.Při pomalé jízdě tak do 40Km/h mi něco šíleně mlátí v nápravě.Je to takové pravidelné mlácení,dnes jsem měl strach aby jsem nestratil nějaké kolo.
Při vyšší rychlosti to nedělá a když pustim volant,tak jede rovně a ani když to klepe nejde ve volantu nic cítit.
Mlátí to když jedu rovně i když zatáčim.
Nevym co stim.
Při vyšší rychlosti to nedělá a když pustim volant,tak jede rovně a ani když to klepe nejde ve volantu nic cítit.
Mlátí to když jedu rovně i když zatáčim.
Nevym co stim.
- Reklama
Re: Mlácení od přední nápravy.
Nebudu to tlmice alebo capi na ramenach?
aktualne - Hyundai Accent 1.5CRDi r.v.2007
predany - Hyundai Accent 1.3i GLS 62kW, r.v.96,4dr.
predany - Hyundai Accent 1.3i GLS 62kW, r.v.96,4dr.
Tyčky stabilizátorů.
ps:nehledě na to,že u 16 let starého auta bude na podvozku vymlácený úplně všechno.
ps:nehledě na to,že u 16 let starého auta bude na podvozku vymlácený úplně všechno.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
No na to jsem také myslel,ale zkoušel jsem jet 90Km/h a říznout zatáčku ale nic netloklo.U favorita když odešli,tak to při prudšim zatočení mlátilo do volantu.
Původně jsem myslel že to bude poloosa(vnější kloub) ale dělalo to i při neutrálu z kopečka.
Teď přemýšlím o stabilizátrorech.
Původně jsem myslel že to bude poloosa(vnější kloub) ale dělalo to i při neutrálu z kopečka.
Teď přemýšlím o stabilizátrorech.
sezak píše: Nevym co stim.
Zajeď si na nějakou stanici TK, zaplať si 150Kč a nech si to postavit na třasadla a uvidíš co vše je potřeba vyměnit. U takto starého auta už toho bude asi povícero. Já osobně bych to viděl nejprve na uložení ramen, pak tyčky ke stabilizátoru, a uložení stabilizátoru, potom to klidně může dělat i špatnej tlumič. Poloose by klepaly spíše v rejdu a při rozjezdu.
No a nebo vlez pod auto a ať ti někdo zamele kolem do všech možnejch i nemožnejch směrů a uvidíš kde to má vůli.....
Taky to může být axiálním ložiskem na tlumiči, ale sázel bych na uložení ramen, mnohdy pomůže dotažení matice na tom zadním silentbloku....
.........
Děkuji za odpovědi,zítra zajedu na STK a uvidim.Do servisu to dávat nechci,mám špatné zkušenosti s favoritem.
U něj mi měnili ramena a jedno rameno utáhli jen na jednu matici a při výjezdu ze servisu cca 5metrů mu to rameno vyvrátilo kolo a po dlouhém dohadování to opravily a od té doby si vše dělám sám.
U něj mi měnili ramena a jedno rameno utáhli jen na jednu matici a při výjezdu ze servisu cca 5metrů mu to rameno vyvrátilo kolo a po dlouhém dohadování to opravily a od té doby si vše dělám sám.
No tak dneska jsem byl na stk a v servisu u známého na zdviži.Nic se nenašlo.Vše drží jak má,zkoušel jsem vše prohejbat z páčidlem a nic.Po jízdě domů to nedělalo.
Poté jsem jen nakupovat a při vyjetí ze dvora to zase začlo mlátit.Tak už nevym,jen zbývá zkusit tlumiče.
Po zvednutí vypadali ty přední tlumiče slušně i ty pružiny byly cca rok staré.No ale za to ty zadní jsou zrezlý.
Jenom co jsem zjistil,že mám dírku ve vlnovci.
Poté jsem jen nakupovat a při vyjetí ze dvora to zase začlo mlátit.Tak už nevym,jen zbývá zkusit tlumiče.
Po zvednutí vypadali ty přední tlumiče slušně i ty pružiny byly cca rok staré.No ale za to ty zadní jsou zrezlý.
Jenom co jsem zjistil,že mám dírku ve vlnovci.
A co homokinetický kloub kamarád to měl na octávce jel a mlátilo mu to jak prase
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
No ty jsou v pohodě,i kdyby byl načnutej,tak při plným redu by to rachtalo.
Ono to dělá jen gdyž přejedu nějakou nerovnost a jen když jedu po 50Km/h.
Ono to dělá jen gdyž přejedu nějakou nerovnost a jen když jedu po 50Km/h.
A horní uložení tlumičů?...
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Na to se musím zejtra podívat,ale vzhledově to vypadá docela dobře,ale nevidim do vnitř na ložistko.Ještě mě napadlo,jsetli to nemůže bejt destičkama.Že když přibrzdím tak se sekne a zustane vyset na kotouči a pak to mlátí do doby než se zase uvolní.
Hele a co brzdový třmen? Já tam mám vůli a taky to je slyšet. Ale spíš to tak rachtá než mlátí
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
A dělá to i bez brždění,na volno?
Zkus dotáhnout ten zadní silenblok na ramenu. Jinak může klepat i tlumič uvnitř. Ale vůle v uložení, v čepech atd. by se na třasadlech ukázala. Páčením toho moc nezjistíš.
Brzdy by spíše lehce klepaly, ale né mlátily.
Takto se to radí dost obtížně když to není slyšet .
Před cca dvěma rokama jsem to hledal na acentíku, vyměnil jsem tyčky na stabíku, uložení, horní uložení tlumčů, pružiny, a už to vypadalo i na tlumiče a náhodou jsem zkusil dotáhnout ten zadní silentblok na ramenu a byl klid. Páčením se to také neprojevovalo.
Brzdy by spíše lehce klepaly, ale né mlátily.
Takto se to radí dost obtížně když to není slyšet .
Před cca dvěma rokama jsem to hledal na acentíku, vyměnil jsem tyčky na stabíku, uložení, horní uložení tlumčů, pružiny, a už to vypadalo i na tlumiče a náhodou jsem zkusil dotáhnout ten zadní silentblok na ramenu a byl klid. Páčením se to také neprojevovalo.
.........
Ten zadní sTen zadní silenblok jsem zkoušel dotahovat.ale byl utáhlej.Předchozí majitel měnil jak stabilozátory,tak všechny silenbloky a čepy.
Jen se ještě podívat na ty brzdy a tlumiče.Před chvílí jsem byl lantru ještě projet a zase to nedělalo.
Jen se ještě podívat na ty brzdy a tlumiče.Před chvílí jsem byl lantru ještě projet a zase to nedělalo.