Vorlajzův Mumínek i30CW 1.6i
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Vorlajzův Mumínek i30CW 1.6i
ahoj chlapi, příští týden si jdu pro moje první vlastní auto, konkrétně se jedná o bílý Hyundai i30 CW - 1.6i CVVT Trikolor + Paket Style. Chci se zeptat těch, kteří už máte auto s touto motorizací a 6-ti supňovou převodovkou na vaše dojmy z motoru, spotřebu, no zkrátka všechno co mi můžete říct, mi řekněte... díky ... taky by mě zajímalo, jakým způsobem jste zajížděli motor... já osobně jsem zajížděl už několik aut a vždycky jsem se snažil jezdit se zahřátým motorem tak max 140 - 150 km/h. Zbytečně ho nepodtáčet a naopak nevytáčet... co říkáte?
Kamarád má CEED s 1.6, ale 5-ti kvalt a jeho dlouhodobá spotřeba (cca 50 tKm) je podle palubáku 7,4 l/100 km. Doufám tedy, že bych se v podobných hodnotách mohl také pohybovat... :/
díky všem za příspěvky
Kamarád má CEED s 1.6, ale 5-ti kvalt a jeho dlouhodobá spotřeba (cca 50 tKm) je podle palubáku 7,4 l/100 km. Doufám tedy, že bych se v podobných hodnotách mohl také pohybovat... :/
díky všem za příspěvky
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
- Reklama
Re: Hyundai i30 CW - 1.6i CVVT - 6G
Já to zajížděl podle návodu. Prvních 1000 km jsem se to snažil držet mezi 2-4k otáček, a střídat otáčky. Od té doby mu nakládám a jede pěkně. Co se týká spotřeby tak dlouhodobá od začátku do teď (cca 15000 km) 8,08, za posledních 5000km 7,84. Takže se zdá, že to klesá. A jezdím převážně město nebo dálnici a vůbec to nešetřím, takže předpokládám, že když člověk chce, může to stáhnout níž. Mě by to ale nebavilo.
A co se týká ostatních dojmů - ze začátku jsem si na tom připadal jak na raftu (hlavně v zatáčkách), tak jsem přezul na 16 a od té doby jsem naprosto spokojen. Pravda je, že jsem přesedl z Almery, která měla podvozek celkem tvrdej a v zatáčkách držela jako přibitá. Takže je to možná jenom otázka zvyku. Jiní zase nadávají, že je to tvrdé.
A co se týká ostatních dojmů - ze začátku jsem si na tom připadal jak na raftu (hlavně v zatáčkách), tak jsem přezul na 16 a od té doby jsem naprosto spokojen. Pravda je, že jsem přesedl z Almery, která měla podvozek celkem tvrdej a v zatáčkách držela jako přibitá. Takže je to možná jenom otázka zvyku. Jiní zase nadávají, že je to tvrdé.
i30cw 1.6 CVVT Trikolor Exclusive
ahoj Ondro, díky za postřehy... já pevně věřím, že tu spotřebu budu mít teda lepší... ale jestli se mi podaří dostat se pod 7 litrů, tomu asi moc nevěřím... každopádně já tam mám klasicky kola 15" 195/60 ... nebo 65, ani nevím... auto budu mít až příští týden...
jinak s tím zajížděním je to asi u všech aut stejné... zajížděl jsem asi 5 služebáků a aut z rodiny, ale teď to bude poprvé, co to bude moje ... tak to chci mít zajeté pěkně, ale to je asi normální...
jinak s tím zajížděním je to asi u všech aut stejné... zajížděl jsem asi 5 služebáků a aut z rodiny, ale teď to bude poprvé, co to bude moje ... tak to chci mít zajeté pěkně, ale to je asi normální...
Já to nezajížděl nijak,jezdil jsem a hotovo.Jen sem tam jsem to trošku protáhl aby to prý nebylo líné .
Do nějakých 12tkm mi to papalo okolo 7 l na okreskách ,na dálnici o litr víc.
Teď mám najeto přes 15tkm a poslední měření ukazuje PP 6,6.Ale co jsem si začal počítat spotřebu sám tak je to ještě o chloupek lepší.poslední nádrž jsem to odjezdil za 6,45 po okreskách.
Do nějakých 12tkm mi to papalo okolo 7 l na okreskách ,na dálnici o litr víc.
Teď mám najeto přes 15tkm a poslední měření ukazuje PP 6,6.Ale co jsem si začal počítat spotřebu sám tak je to ještě o chloupek lepší.poslední nádrž jsem to odjezdil za 6,45 po okreskách.
Hyundai i 30 comfort 1,6i (93 kw)šestikvalt, glowing red, 03 2011
2 walach... díky za přiznivé zprávy... je jasný, že spotřebu ovlivňuje spousta faktorů... budu jezdit hlavně mimo město a dálnici... proto jsem šel radši do 1.6 a ne do 1.4. ... ale jak už jsem psal v jiných vláknech, tak jsem měl tu čest jet s 1.4 do Chorvatska na dovolenou a docela v pohodě... fakt je, že i tam by ta šestka nebyla k zahození
no, už se nemůžu dočkat, až poprvé vyjedu na chalupu, na svojí dobře známou cestu...
no, už se nemůžu dočkat, až poprvé vyjedu na chalupu, na svojí dobře známou cestu...
Zdravím nového majitele i30cw. Já mám v podstatě stejné vozidlo. Co se týče spotřeby, tak ta doopravdy hodně závisí na stylu jízdy, profilu cesty a zátěži. Mám najeto 13tkm a dle záznamů se mi průměrná spotřeba drží okolo 6,8l. Jezdím hlavně trasu Praha - Třeboň a pokud to dobře jede tak mám průměrnou spotřebu i 6,6l. Poslední dobou to ale moc nejede a pořád někde něco opravujou nebo potkám 3 bouračky a pak to papá klidně 7,5l. Počítadlo mažu při každém tankování. Po Praze jezdím cca za 7,2l-7,5l. Na dálnici (D1: Praha - Mirošovice, D3 u Tábora) to začne pěkně bumbat, když jedeš přes 110km/h. Co se týče mých dojmů, tak by ten motor mohl být pružnější, ale elektronika ho asi škrtí. Celkově jsem s autem spokojen, ale musel jsem vylepšit pár věcí, které v automobilce odflákli. Jediné, co mi vadí je lupání plastů v palubce a občas nějaké rezonance - stačí zvednout hlasitost rádia a je po problému .
Jezdím hlavně sockou a na skútru Derbi Atlantis
Toyota Auris TS 1.6i (od 2019)
Ford Galaxy Titanium 2.0TDCi (2017 - 2019)
i30cw 1.6i CVVT Exclusive (2011 - 2013)
Getz 1.1i Clasic+ (2003 - 2011)
Toyota Auris TS 1.6i (od 2019)
Ford Galaxy Titanium 2.0TDCi (2017 - 2019)
i30cw 1.6i CVVT Exclusive (2011 - 2013)
Getz 1.1i Clasic+ (2003 - 2011)
2 AleKa... díky za postřehy... někdo říká, že je ten motor pružnej dost, jinej zase, že by mohl být víc apod.... takže nezbývá, než se o tom přesvědčit sám...
napiš mi prosím, co jsi na autě vylepšil.... to mě dost zajímá... díky
napiš mi prosím, co jsi na autě vylepšil.... to mě dost zajímá... díky
- Richard555
Nový auto není potřeba nějak zvlášť zajíždět. Víc škodí nízké otáčky než vysoké, dobrý je prvních 1000Km šlapat na plyn tak do 3/4 zdvihu (ne plnej) a otáčky vyžívat tak do 3/4 maxima. Samo když je třeba a není zbytí klidně dát podlahu a otáčky do červenýho sem tam to neškodí ..... a důležitý je využívat všech režimů běhu motoru a všech rychlostních stupňů..... není ideální zajíždět na dálnici, lepší jsou kopce, vesnice, okresky.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Mě, naopak, připadá ten motor pružný dost. Po městě se dá pohybovat do dvou tisíc otáček a na šestku se dá zrzchlovat už od nějakých 60 km/h.
To ale, samozřejmě, neplatí o zajíždění. Tam nekoukat na spotřebu a střídat režimy. Nepodtáčet a nepřetáčet.
A těšit se. Ten motor (a řekl bych, že i jiné od ) se poměrně pomalu probouzí k životu. do takových 6ti tis. km je takový dost líný, pak se to začne zlepšovat. No a okolo 20ti tis. nastane další změna a krom větší ochoty zrychlovat půjde i spotřeba dolů. I při ostřejší jízdě přes vysočinu v hustém provozu a třech lidech se dá jezdit těsně nad šesti litrama.
To ale, samozřejmě, neplatí o zajíždění. Tam nekoukat na spotřebu a střídat režimy. Nepodtáčet a nepřetáčet.
A těšit se. Ten motor (a řekl bych, že i jiné od ) se poměrně pomalu probouzí k životu. do takových 6ti tis. km je takový dost líný, pak se to začne zlepšovat. No a okolo 20ti tis. nastane další změna a krom větší ochoty zrychlovat půjde i spotřeba dolů. I při ostřejší jízdě přes vysočinu v hustém provozu a třech lidech se dá jezdit těsně nad šesti litrama.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
no tak super ... to jsou dobré zprávy... no, už se nemůžu dočkat, až šlápnu poprvé na plynový pedál kažodpádně moje první cesta bude na chalupu a pak do Německa, takže nějakých 130 - 145 km po okreskách tam a pak zpět... takže to je asi ideální...
napíšu pak svoje dojmy... každopádně budu rád, když se ještě ostatní podělí o své zkušenosti díky všem...
napíšu pak svoje dojmy... každopádně budu rád, když se ještě ostatní podělí o své zkušenosti díky všem...
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,
co tě vedlo k objednání 1.6i namísto 1.6GDI? Možnost LPG?
dík
co tě vedlo k objednání 1.6i namísto 1.6GDI? Možnost LPG?
dík
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
ahoj "rybko" já budu kupovat starou i30 CW... takže tam GDI ani není v nabídce... navíc jsem bral skladový vůz... (na centrálním skladu) a podmínkou bylo ESP a to mělo jen toto auto... teda v motorizaci 1.6 CVVT... chtěl jsem určitě 1.6 už kvůli 6ti kvaltu... jo, kdyby bylo víc peněz, tak by se mi samozřejmě líbila nová i30 Combi...
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
aha, tak pak ok, tak ať jezdí
Člen Hyundaiclub.cz
tak už je doma!!! ))
první dojmy super... to auto se mi hrozně líbí, hlavně uvnitř je to super! motor zatím hodnotit nebudu, to až po víkendu...
přikládám pár prvních fotek, ale asi nenní ani co ukazovat, tohle auto už každej dobře zná... takže doufám, že mi bude dobře sloužit...
Oléééé
první dojmy super... to auto se mi hrozně líbí, hlavně uvnitř je to super! motor zatím hodnotit nebudu, to až po víkendu...
přikládám pár prvních fotek, ale asi nenní ani co ukazovat, tohle auto už každej dobře zná... takže doufám, že mi bude dobře sloužit...
Oléééé
- Přílohy
-
- 09102012238.jpg (115.55 KiB) Zobrazeno 8601 x
-
- 09102012237.jpg (115.52 KiB) Zobrazeno 8601 x
-
- 09102012236.jpg (120.27 KiB) Zobrazeno 8601 x