Gratuluji Jiri za prekroceni hranice 200.000km
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
.Teze oznamuji max spokojenost s Trajetem, toto auto je doslova poklad
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
.
Takze narikate ze je to zde u Trajetu nejak mrtvo
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
? Tak Vam dam poradne zabrat s timto tematem
VREDESTEIN QUATRAC3 (celorocni) versus MICHELIN ALPIN A4 (zimni)
Za par tydnu uz konci podzim a muj milovany krasny cerny rychly a silny Trajet 2.7 automat se uz chysta nasadit boticky do zimy ktera brzo prijde. Letni pneumatiky Miselenky ktere ted nosim jsou jiz absolutne na konci zivota a uz je dale nepouziji. A tak premyslim ktere pneumatiky mam doprat memu sestivalcovemu milacku?
Dve veci jsou prozatim jiste:
Za prve pneumatiky budou dle technickeho prukazu a podle tovarni maticky Hyundai s rozmery 215x65 R15 96H
Za druhe jelikoz Trajet je me druhe auto z kterym celorocne najezdim malo kilometru (pod 10.000 km celorocne) tak jsem se rozhodl nasadit pneumatiky ktere nebudu menit v zimnim a letnim obdobi a ktere pouziju po cele roky az do jejich opotrebovani.
V mem druhem aute sportak Hyundai Coupe 2.0 s kterym zasadne jezdim jak v zime tak i v lete menim zimaky s letnimi gumy. V Trajetu ale jsem se rozhodl ze pouziju po cely rok jen jeden typ pneumatik ktere jsem jiz vyhledl a ktere budou bud celorocni VREDESTEIN QUATRAC3 anebo zimni MICHELIN ALPIN A4. Pravdepodobne to asi budou celorocni VREDESTEIN QUATRAC3.
Samozejme ze souhlasim s nazorem ze celorocni pneumatika se nemuze vyrovnat v zime zimnim pneumatikam a v lete letnim pneumatikam ale POZOR TATO CELOROCNI PNEUMATIKA SE LISI!!!. Neni nahodou ze podle Autobildu v listopade 2011 v testu celorocnich pneumatik tato pneumatika VREDESTEIN QUATRAC3 ziskala zaslouzene prvni misto a to s velikym nadskokem od dalsich vyrobcu kteri obsadili druhe a treti misto.
Take ale premyslim zda je vhodnejsi pouzit po cely rok spolehlive a vyzkousene zimaky MICHELIN ALPIN A4?
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
Otazka ale je jak rychle se v lete tyto velmi dobre zimni pneumatiky opotrebuji
kdyz beru na mysli ze v lete Trajet odjizdi na prazdniny do jiznich koncetin k mori kde se na silnicich v lete asfalt doslova rozteka vedrem
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
od salajiciho slunce v jizni Evrope.
Ma nekdo z Vas zkusenosti z celorocni pneumatikou VREDESTEIN QUATRAC3 anebo s pouzitim zimni pneumatiky MICHELIN ALPIN A4 i v lete?
Muzete mi poradit, anebo pripade odradit od meho nazoru pouzit po cely rok bud VREDESTEIN QUATRAC3 (celorocni) anebo MICHELIN ALPIN A4 (zimni) a kterou z techto pneumatik si mam vybrat?
Jo a cenove podle Heureky je:
Quatrac3 215/65 R15 96H cena 2389-3285
Michelin Alpin A4 215/65 R15 96H cena 3092-4173
![Obrázek](http://imageshack.us/a/img442/5018/michellin.jpg)