Rapid nebo ix20?
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Rapid nebo ix20?
Najsmutnejšie je to, že a škoda majú minimum podobných modelov a stále sa porovnávajú. Takmer každá škoda je trieda sama pre seba. Vždy na okraji tried. Nepatrí ani tam, ani tam...
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
H1 Tour 2,5 CRDi 125kW TQ
i30 1,4 cvvt 80kW LPG FDh
Santa Fe 2,2 CRDi 147kW DM
ex
- Reklama
Nevím co máte proti Skodovkám, já je jezdím celý život(je mi 67) a neměl jsem problémy začínal jsem populárem z roku 38 a končil fábií. Jen mne trochu zlobila 130(vařila se). Jinak spokojenost. Možná že jsem měl vždy štěstí na dobrý kus. Dnes po ročním užívání ix 20 přemýšlím o tom že jsem možná udělal chybu a přešel k . Kdyby Škoda nabídla podobné MPV šel bych do škody znovu.Ale nenabízí, tak zbývala ix 20 nebo VW GolfPlus, ale ta cena mne odradila. Dnes vidím, že jsem si měl ještě něco přišetřit a byl možná spokojen. A teď do mne. d.Farrael píše:No ono spíš si řekněme, že Škodofka nemá v současné době odpovídající odpověď na tu ix20tku. Yetti je takovej chabej pokus škodovky o SUV a nepovedl se.
ix 20 1,4 Trikolor Glowing Red 2010
ix 20 1,6 Trikolor White Sand 2019
ix 20 1,6 Trikolor White Sand 2019
"Kdyby Škoda nabídla podobné MPV"
Kdyby...tak by auto bolo uzke ledva pre 2,aj to by si si buchal koleno o stredovy stlpik,ale malo by to velky kufor,bolo by to drahe,vo vybave by bol 1,2HTP alebo poruchove 1,2TSI,podvozok by bol zlepeny aspon z dvoch (rozmerovo) uplne inych modelov,podobalo by sa to na fabiu,interier by bol rovnaky,ako zpred 10rokov dozadu, ale inak by to bola super Skodovka,co by dokazovali aj testy vo SM...a hlavne,ze je to Skodovka.
Pomaly sa dostavame k roomsteru
Kdyby...tak by auto bolo uzke ledva pre 2,aj to by si si buchal koleno o stredovy stlpik,ale malo by to velky kufor,bolo by to drahe,vo vybave by bol 1,2HTP alebo poruchove 1,2TSI,podvozok by bol zlepeny aspon z dvoch (rozmerovo) uplne inych modelov,podobalo by sa to na fabiu,interier by bol rovnaky,ako zpred 10rokov dozadu, ale inak by to bola super Skodovka,co by dokazovali aj testy vo SM...a hlavne,ze je to Skodovka.
1,6 AT
40500km
40500km
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
k roomsteru sa prosim nedostavajte spominam si ako sme sli do Malcesine 100km/h cez cele rakusko, pretoze bola nedela, polovica pump zavretych a auto zralo benal ako nakladny vlak. Vy vyskach okolo 1600m/n to uz vlastne vobec neslo.. ale fakt je, ze modularita zadnych sedaciek je super
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
re mmv: tak som si vôbec nevšimol ten nesprávny údaj pri mojom aute - už som to opravil . ix20 som samozrejme nepredal, zatiaľ som s ním spokojný a dúfam, že mi vydrží ako tie škodovky. Na nejaké väčšie hodnotenie je ešte priskoro.
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
yetti je náhodou povedenej kousek, je pravda že jsem v něm nejel, ale hromada recenzí a testech v top gearu (kde ho dost chváli) má dobrý odezvy, neznamená že se ti nelíbí tak že je hned chabej...Farrael píše:No ono spíš si řekněme, že Škodofka nemá v současné době odpovídající odpověď na tu ix20tku. Yetti je takovej chabej pokus škodovky o SUV a nepovedl se.
můžeš mi říct co ti vadí na tom že to má nápravy z jinejch modelů???když ty nápravy sloužej jak mají a jsou dobré proč by jse nevyužilii, ty si myslíš že nevyužívá různé komponenty z jiných modelů?iggyno píše:"Kdyby Škoda nabídla podobné MPV"
Když si koupim nové auto a slouží tak jak má , tak proč by mi mělo vadit že to má převzatý nápravy.
Pokud vím tak ix 20 ty nápravy taky nemá nijak extra fajnové.....
dedula : moje řeč, taky jsem měl pár škodovek( Fabie ,octavie) a nikdy jsem neměl s nima problém, neříkám že je špatné autoale když porovnám accenta 07 a octavii 98 tak prostě ta octavie měla krásně tichej ten podvozech...a ohodně lépe byla odhlučněná...
AKTUÁLNI:
ŠKODA OCTÁVIA STYLE 1.9 TDI 66KW
PRODÁNO:
HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 96 KW
ŠKODA OCTÁVIA STYLE 1.9 TDI 66KW
PRODÁNO:
HYUNDAI ACCENT 1.5CRDI 96 KW
Musíme ale priznať, že octavia z ´98 stála raz tolko ako accent z ´07. Ja som mal octaviu ´98 takmer 10 rokov. Poznám všetky jej kvality aj chyby. Som na strane škody, lebo 2 čo máme sa neosvedčili, zatial. To sa teraz može stať aj s rapidom, že bude bezporuchový. Alebo aj nemusí. Obecne najspolahlivejší Golf V bol ten s 1,4 atmo benzínom a bez výbavy.Z toho vyplýva, že jednoduchšie auto (rapid) by mohlo byť spolahlivé. Nemá okrem tvaru nič nové. Všetko sú "staré" diely overené xy rokmi.
Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
ex
to jsou obraty od nehorších aut v galaxii po docela povedený a spolehlivý auta miros, problém bude nejspíš někde mezi volantem a sedačkou , příště bych cit používal třeba v tom, že bych v první řadě (třeba) nalil do motoru olej pak je možný ještě nějaký škodič, třeba usama, ten Vám dal do motoru semtexMiros píše:haha kvalitní Škoda.Měl jsem několik služebních.A servisovaných ve značkový m servisu.Fabka 1,4 16v.Mít ji jako soukromá osoba,jsem bezdomáč.Od 20tis km se srala,a to říkám ještě slušně.Od přední nápravy,elektroniky,mech.dílů.Měli jsme 3 a všechny stejný.Pak octávky 2 tdi.Na první sednutí jiný kafe.Na prostor zklamáni,jen nesmyslnej kufr.U jedný mi v 90tis kompletně odešel motor,pár dní po servisu.oprava 210tis.Po záruce.Ten motor explodoval.Mám hodně najeto a zachránil mně cit a sluch,že jsem dup na spojku a celý auto udržel na silnici.Další-z výroby špatně poskládanej motor,bez výkonu.Spotřeba jak BVP a v servisu vše v pořádku.Ta třetí se sypala sice v drobnostech,ale pořád.Dnes jsem si prohlíd zázrak jménem Rapid.Po tý kampani,kdy jak kdysi s Favoritem,kdy pul roku odrkývali světlo,pak znak,pak kolo atd jsem čekal víc.Místa jak ve Fab 2,uzky,ukvičenej dejchavej motor,volant typu ala Zetor.Jen KUFR,na to češi slyší.A prodejce-supr,co?Za ty prachy.
u mně by stačila jedna jediná věc, kdyby zadní náprava tlumila to co tlumit má, auto poskakuje jako pominutý, při průjezdu pozvolným hupem (jedno jestli nahoru nebo dolu) zadní osa dostane tak strašnou hybu, že zadek letí vysoko nahoru, asi jako když máte v kufru ne jeden pytel cementu, ale 10 pytlů (pytlíků),
pak bych tu IX 20 nehaněl,
pro mně je tímto jevem z auta schit , pravda z místa A do místa B to nakonec dojede, ale bez jakýchkoliv emocí , přirovnal bych to jako jízdu vlakem tam taky povětšinou dojedete a je vám z cesty v horším případě blivno
Naposledy upravil(a) mmv dne 30 říj 2012, 20:22, celkem upraveno 1 x.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
- Farrael
- Kontaktovat uživatele:
2Jarouš: Kdybys to přečetl pořádně tak bys přišel na to, že nemám nic proti Yettimu jako takovému. Jak jsem napsal, tak ho považuju za jednu z povedenějších škodovek. Pouze jsem napsal, že se nepovedl jako SUV počin. Prostě to SUV není. Je to takovej větší osobák. Toť vše.
K tomu podvozku Accent vs. Octavia 98, tak srovnáváš dvě rozdílné třídy aut. Accent je nižší střední třída pokud se nepletu a spíš ještě k okraji této třídy, takže bude na tom podvozkem určitě hůř než Octavia. Další věc na kterou nesmíš zapomínat je ta, že auta už se nedělají tak dobře jako v 98. Takže se to nedá srovnat. Accenta můžeš srovnat leda s Fábií ze stejného modelového roku. K octavii z toho roku můžeš max přirovnat Lantru ev. Sonatu byť ta by měla být výš.
K tomu podvozku Accent vs. Octavia 98, tak srovnáváš dvě rozdílné třídy aut. Accent je nižší střední třída pokud se nepletu a spíš ještě k okraji této třídy, takže bude na tom podvozkem určitě hůř než Octavia. Další věc na kterou nesmíš zapomínat je ta, že auta už se nedělají tak dobře jako v 98. Takže se to nedá srovnat. Accenta můžeš srovnat leda s Fábií ze stejného modelového roku. K octavii z toho roku můžeš max přirovnat Lantru ev. Sonatu byť ta by měla být výš.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
od kdy je , respektive neni octavia nižší střední třída ??? to jako je malé auto ?? (třída) ?? nebo střední třída ???
accent asi nepatřil do nižší střední třídy, nebo snad jo ??? vždyť to je takový auto ala Renault Thalia (teď sem ale píchl do vosího hnízda )
accent asi nepatřil do nižší střední třídy, nebo snad jo ??? vždyť to je takový auto ala Renault Thalia (teď sem ale píchl do vosího hnízda )
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
- Farrael
- Kontaktovat uživatele:
Accent by měl být okraj nižší střední třídy. Octavia se v současné době chlubí být středtí třídou s tím, že se tlačí k jejímu hornímu okraji. Kdysi to byla taky ta střední až nižší střední třída podle mého. Nicméně srovnatelný oponent pro ní není Accent, jak jsem psal výše.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red
mmv-proč sis tu IX kupoval?Že by šlo o peníze?Když je tak špatná,proč ji ještě máš?Nebo že by chyby mezi volantem a sedačkou?Jinak já měl 4 škudky vlastní a několik služebních.A ty starší sloužili naprosto bez problému,i když byli i shnilé.Netvrdim o ,že je zázračnej a bez poruch.Na Acovi jsem po 46tis měnil zadní tlumiče.Poskakoval a vlnil se.Spodní čepy v 10tis.Ale u nás jsou silnice ještě horší než D1.A na jaře uvažuju o jiným autě,Aca bude 5tiletý.
A asi to bude zase ,jen I30.Jinak jsem vlastnil 10let R19.Někdo mu nemuže přijit na chut.Já ho postavil z bouračky,a jezdi u kamaráda dodnes.A nehnije.Záleží,jak se kus povede.A každý potřebuje něco jinýho.Známej ma Logana se 170tis.na tachu a slouží pořád
jinak strejc ma Thalii 2.a to byste čuměli,jakej je to verk po 32tiskm
A asi to bude zase ,jen I30.Jinak jsem vlastnil 10let R19.Někdo mu nemuže přijit na chut.Já ho postavil z bouračky,a jezdi u kamaráda dodnes.A nehnije.Záleží,jak se kus povede.A každý potřebuje něco jinýho.Známej ma Logana se 170tis.na tachu a slouží pořád
jinak strejc ma Thalii 2.a to byste čuměli,jakej je to verk po 32tiskm
[/quote]mmv píše: u mně by stačila jedna jediná věc, kdyby zadní náprava tlumila to co tlumit má, auto poskakuje jako pominutý, při průjezdu pozvolným hupem (jedno jestli nahoru nebo dolu) zadní osa dostane tak strašnou hybu, že zadek letí vysoko nahoru, asi jako když máte v kufru ne jeden pytel cementu, ale 10 pytlů (pytlíků),
pak bych tu IX 20 nehaněl,
pro mně je tímto jevem z auta schit , pravda z místa A do místa B to nakonec dojede, ale bez jakýchkoliv emocí , přirovnal bych to jako jízdu vlakem tam taky povětšinou dojedete a je vám z cesty v horším případě blivno
Jazdis asi v inom aute ako ja...ale to co popisujes,som ešte nezazil...to mam cez 27000km za sebou
1,6 AT
40500km
40500km
No jelikož z Rapida HTP, Roomstra i ostatních přímo srší emoce, designová vytříbenost a sportovní duch, tak tu frustraci docela chápummv píše: pro mně je tímto jevem z auta schit , pravda z místa A do místa B to nakonec dojede, ale bez jakýchkoliv emocí , přirovnal bych to jako jízdu vlakem tam taky povětšinou dojedete a je vám z cesty v horším případě blivno
1990...všelicos....2012...Hyundai Elantra Style 97kW
pane jo, takovy vtipy jsem necetl ani na Skoda foru, a tam by to clovek i cekal...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT