pokec.............

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Hardcam

Re: pokec.............

Příspěvek od Hardcam »

Staaaarlajn? Toz to je neco jako Blacklaajn a Silverlaajn, co vyrabela Skodovka v devadesatym ctvrtym. Kvalita jiste bude shodna.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Reklama

Farrael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrael »

2Chasník: Však právě. Se mi libí jak okolo toho lidi šílej. Hlavně koncerňáci jak začali řádit. :mrgreen:
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Včera jsem poprvně viděl u VW Škoda na Jarově v Praze na vlastní oka nového Rapida. 1,2 litru za 460 tis (bez stokoruny). Velké je to asi jako moje Thalia 1,2 litru, možná nepatřně větší. Zpracování pěkné, auto je to celkem pohledné, ale jak chtějí prodávat něco, co je více než 2x dražší (při srovnání s mojí Thalií vlastně 3x dražší) než konkurence v dané litrové třídě dost dobře nevím.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
XMira

Příspěvek od XMira »

Espero: Nemluvě o tom, že prakticky za stejný peníze je Golf... jen ten kufr holt neuveze polovinu zahrádkářské kolonie :mrgreen:
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

No kufr mám u té Thálky 512 litrů, takže asi jako v tom Rapidu. Zahrádkářská kolonyje se hodí....
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
XMira

Příspěvek od XMira »

Nic proti kufru. Když ho používáš, tak je všechno tak, jak má být. Já jen, že když se rozhlídnu po okolí, tak typický majitel kombi najede tak do 10tis. km, má max. jedno dítě, auto používá prakticky jen po městě. Celý rok vozí vzduch a jednou, po dovolený, vypráví, jak je důležitý mít kombajna a že nechápe, jak někdo může žít s 350l kufrem :D
Ale tím nechci vážně do nikoho rejpat. Jak čtu třeba Tvoje příspěvky, tak bych řekl, že Ty zrovna ten kufr použiješ.
Co chci říct je to, že spousta lidí (co znám ve svým okolí) si, zcela nekriticky, koupí Rapida, protože to má "pořádnej kufr". Je to asi jak si koupit Offroad, protože to má "pořádný kola" :D

... no a pak je tady ten bezmeznej obdiv "českých" aut....
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

Espero píše:Včera jsem poprvně viděl u VW Škoda na Jarově v Praze na vlastní oka nového Rapida. 1,2 litru za 460 tis (bez stokoruny). Velké je to asi jako moje Thalia 1,2 litru, možná nepatřně větší. Zpracování pěkné, auto je to celkem pohledné, ale jak chtějí prodávat něco, co je více než 2x dražší (při srovnání s mojí Thalií vlastně 3x dražší) než konkurence v dané litrové třídě dost dobře nevím.
Ale u Rapidu dostáváš "Simple Stupid" fíčury:
- pokud u vyšších verzí nemáš švihadla na zadních okýnkách, tak jako řidíč je stejně nemůžeš ovládat (pouze ovládání předních)
- chybí automatické dojezdy a otevření oken (tzn. one click)
- zase máš škrabku ledu ve víčku nádrže

No neber to za ty prachy :mrgreen:
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Jo použiju, určitě jednou týdně když jedu pro týdenní nákup pro rodinu. To naplním i dacii s podstatně větším kufrem. Jinak je to jak říkáš, cement či písek nebo jiný stavební materiál kupuju jen tu a tam, jenže když ten kufr máš, nestane se Ti, že bys musel jet 2x. Teď mi opravovali thalii v záruce, byla tam týden, tekl olej z převodovky na přírubě (nic vážného, jenom přetěsnili skříň, převodovka jinak O.K.) a jako náhradní auto jsem dostal zadara Renault Twingo. Vzadu za sedadly tak asi 15 cm místa. A to bys kuoukal, jak ten kufr najednou chybí, když máš do té spáry mezi sedadly a dveřmi vrazit můj pracovní kufřík, 2 školní tašky kluků a 3 bundy současně....
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

XMira píše:Nic proti kufru. Když ho používáš, tak je všechno tak, jak má být. Já jen, že když se rozhlídnu po okolí, tak typický majitel kombi najede tak do 10tis. km, má max. jedno dítě, auto používá prakticky jen po městě. Celý rok vozí vzduch a jednou, po dovolený, vypráví, jak je důležitý mít kombajna a že nechápe, jak někdo může žít s 350l kufrem :D
Ale tím nechci vážně do nikoho rejpat. Jak čtu třeba Tvoje příspěvky, tak bych řekl, že Ty zrovna ten kufr použiješ.
Co chci říct je to, že spousta lidí (co znám ve svým okolí) si, zcela nekriticky, koupí Rapida, protože to má "pořádnej kufr". Je to asi jak si koupit Offroad, protože to má "pořádný kola" :D

... no a pak je tady ten bezmeznej obdiv "českých" aut....
člověče, raději budu vozit celý rok vzduch, než pravodelně o dovolených řešit jak a kam to poskládám. Jo a zapomněl si na nákupy v IKEA :mrgreen:

Já nemám žádný velký kufr a většinou je prázdný, nicméně jsou výlety, kde ani jehla nepropadne. No a když si nechci kupovat auta dvě, tak raději jedno a větší ne? 8)
Člen Hyundaiclub.cz
XMira

Příspěvek od XMira »

Espero: No to s Tebou naprosto souhlasím. Zkrátka auto má odpovídat potřebám. Twingo je druhej extrém a pro čtyřčlenou rodinu určitě není. A to je právně ono - všichni se smějou někomu, kdo má kufr o velikosti poštovní obálky. Ale kdo vozí celý rok po městě půl hektolitru vzduchu je hrdina. I když má, jak píše FISHkaa, vzádu švihadla.

FISHkaa: Jedna zas tak velkej kufr fakt nemáš, a za druhý máš i odpovídající výbavu a motorizaci. Já spíš nechápu, proč tolik lidí upřednostní kufr před zbytkem parametrů. Pak tu jezdí hory Oktávek v základu s motorem 59kW.
Záráží mě, zkrátka, jen ty preference. Když to pak stejně nevyužijou.

Ale nechápej mě špatně. Já mluvím čistě o svém okolí a mém postoji. Určitě tady nechci všechny přesvědčovat, že maj půlku kufru vylejt betonem :)
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

IMHO ten rapid je PODSTATNE vacsi ako Thalia.. so vsetkym respektom. Co ma ale prekvapilo je ze kedze je to lift tak to nema prakticky ziadnu vyztuhu pod zadnym sklom.. co so zadnym previsom znamena ze sa karoseria bude krutit ako hrom a nech mi nik nehovori ze nie. Najma ak tych 500 nieco litrov naplnia ludia balastom

on ten rapid nie je zle auto, len ako pisal Mira, ze za tie peniaze je Golf VI... a pri troche vyjednavania Golf VII (kamos teraz objednaval, ma ho dostat v decembri -> 1,6TDi, 4 roky zaruka, druha vybava + par drobnosti = 410 000kc)

k Hyundai / Kia - tu vidno silu ameriky dokonale. Pretoze maju nezavisle organizacie (teda nie ADAC a podobne), ktore testuju vyrobcami dane informacie. Ci uz national Higway security alebo tato, co odhalila podla tych istych zavaznych testov, ze mileage je nizsia. Tam by ani nebol problem, ze je o milu na galon nizsia, tam je problem v magickej 40mpg a pocet aut z portfolia automobilky, ktore to splnaju. Na tom bezala reklamna kampan a tak to fakt mozno brat ako zavadzanie spotrebitela.

Kym v Europe nezacnu testovat realnejsie, budu problemy. Ja mam u svojho auta priemer 4,6 podla papierov. Na Spritmonitore je priemer 5,46. To je extremne vysoky rozdiel - a to IMHO Accenty jazdia prevazne okresky. Ja mam rovnych 5 ale stale trpim, kedze auto sem-tam vyuzivam na sluzobne ucely a zamestnavatel mi preplati len tych 4,6. Teda rozdiel do cca 5,2-5,4 (pretoze sluzobky jazdim dialnice) si doplacam sam. Cela ta euronorma je uplne naprd a nie je napr o deci-dva
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Podstatně větší není. Vyšší ano, ale plocha o moc větší nebude. O něco málo ano.
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

Mexičan:
rozdíly mezi papírovou a běžnou spotřebou je klasika. Taky si nechávám proplácet. Kombinovanou mám napsanou 7,6L ! To dokážu lehkou nohou na okrskách z kopce! :mrgreen: Průměr mám 10L . Nicméně řešení je koupit pár litrů drahého N95 a přiložit účet. Nebo přejít na LPG - v papírech průměrná spotřeba zůstává v N95 8)
Člen Hyundaiclub.cz
XMira

Příspěvek od XMira »

Abych to shrnul: Když jsem kupoval auto, stanovil jsem si cenu do cca. 400tis. A koukal jsem, co bych za ty peníze tak mohl mít. A je jasné, že jsem si prohlédl i Duster a Logan, Uvažoval jsem o Altee a Ibize kombi, Seděl jsem v ix20 i základní ix35.
Za minimum, pro naše potřeby, jsem považoval cca. 350l kufr. Vycházel jsem z toho, že i v Getzovi jsme zvládli 14dní na cestách s mládětem, kocourem a kočárkem. Takže pak už jsem větší kufr stavěl proti jízdním vlastnostem, motoru, výbavě a pod. A nakonec mi nejlíp vyšla i30. Zkrátka mi ty litry navíc nestály např. za vlečenou zadní nápravu. Kdybych měnil za ix20.
Ale od spousty lidí jsem si vyslechl, jak má ta i30 malej kufr a že to by oni nechtěli. A jednalo se právě o lidi, co jezdí většinou sami a kufr skoro nepoužijou.
A proto si myslím, že tu do roka bude jezdit hromada Rapidů s "černejma klikama" ale jen pár Golfů.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

razvor je myslim o 10cm vacsi .. sirku neviem.. thalia je komicka uz len tymi operadlami do pol chrbta. Mam doma nejaky casak kde na konci 2008 testovali Accenta + Logana + Thaliu po FL .. a fakt by som tu Thaliu nedaval k rapidu. Jednak ze ide auto konstrukcne vyrazne starsie a jednak mensie. miery neklamu

edit: (260cm u Rapidu, 247 u Thalie)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Odpovědět

Zpět na „Pokec“