Impulzní stahování oken
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Impulzní stahování oken
Hoj všichni, na mé ix20ce mě neskutečně štve el. stahování oken, kdy musím to blbé tlačítko držet dokud se okno nezavře. Impulzně to jde jen u řidiče a jen dolů Kolik by výrobce stálo udělat to i pro zavírání okna a to stejné i pro spolujezdce? Vždyť je jen o tom, aby to uměl ten šváb v řídící jednotce, takže náklady nula nula prd... Nevíte, jestli to jde nějak upravit? Díky
- Reklama
- black_sheep
- Moderátor
Re: Impulzní stahování oken
taky mě to na hyundai štvalo, určitě se dají dokoupit nějaké moduly v korejské druhovýrobě, alespoň na předchozí auta jsem to vždycky našel na ebay a na korejských eshopech.
jen na okraj.. je vtipné, jak jsou lidé pohodlnější a pohodlnější, ještě před pár lety byly elektrický okna luxus a půl národa točila švihadlama a dnes je děsivá představa, že musím držet tlačítko...
jen na okraj.. je vtipné, jak jsou lidé pohodlnější a pohodlnější, ještě před pár lety byly elektrický okna luxus a půl národa točila švihadlama a dnes je děsivá představa, že musím držet tlačítko...
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
-
- **
to máš svatou pravdu! Lidi jsou línejší a línejší
Hyundai IX 20 1.6. 1.4 crystal white-Šemík/+Š Felicia,Š Rapid,Š1203,VAZ2105,VAZ2102,Š100
...to jsou ty tri vteriny tak nepredstavitelne dlouha doba? Co takhle jeste automaticky blinkry, aby predem vytusily, kam se pojede
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, me to taky stve..... nejvic, kdyz vyjizdim z nejakyho placenyho parkoviste.... a k rozjezdu jeste musim drzet tlacitko zavirani okna.... zrovna vcera me to zas nasr..
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
To je přesně ono! Vzhledem k tomu, že já takhle parkuju každý den u práce a do toho musím ještě kroutit volantem, abych vyjel na hlavní, tak je to fakt opruz. A když k tomu ještě leje jak z konve, to nemá chybu...hlobilp píše:Hele, me to taky stve..... nejvic, kdyz vyjizdim z nejakyho placenyho parkoviste.... a k rozjezdu jeste musim drzet tlacitko zavirani okna.... zrovna vcera me to zas nasr..
A to si ani neumíte představit ten vopruz jak jsem přesedlal z Megane který startoval sám po stisknutí tlačítka do kde musím startovat klíčem a ještě ho při tom držet a čekat než naskočí
1990...všelicos....2012...Hyundai Elantra Style 97kW
Moduly stojí cca 8000kč pro všechna 4 okna (pro dvě je to jen o fous lacinější. Jedná se o výměnu celých elektromotorů protže v okně není žádný koncák, takže pokud držíte dlačítko i dkyž už je okno zavřené je motor ve zkratu a teče do něj 12 A. Já jsem to řešil výrobou vlastního modulu který mi měří proud na elektromotoru a při překročení 10A(okono dojelo nahoru do gumy) tak motor odpojí. Zároveň jsem si udělal snímač na akční člen centrálu a při zamčení DO vyjedou okna nahoru.
Presne viem, o čom hovoríš. A keď si tak teraz spätne zaspomínam, hádam mi to nebude vyčítané, tak len dodám, že tiež som mal Megana II a veľmi veľa vecí mi na Hyundai chýba. (Dodnes mi je za Meganom smutno, ale auto pri 190 000 km vyžadovalo extrémne náklady na súčiastky nové a tak som sa s ním musel rozlúčiť. ) Napr. mi chýba jedna vec na Hyundai: Vo všetkých autách v Hyundai je guma, ktorá mi už tento rok zamrzla v Tatrách spolu s dverami a nemohol som ich otvoriť a dostať sa do auta, u Megána bola guma a jej vrch bol potiahnutý semišom, čiže dvere nemohli nikdy zamrznúť a ani nezamrzli. Detail, ale veľmi dôležitý... a čo sa týka okien, no bohužiaľ... dnes sa šetrí všade... musíme sa s tým zmieriťPPP píše:A to si ani neumíte představit ten vopruz jak jsem přesedlal z Megane který startoval sám po stisknutí tlačítka do kde musím startovat klíčem a ještě ho při tom držet a čekat než naskočí
Na kolik by vyšly ty tvoje udělátka...?spitfire2 píše:Moduly stojí cca 8000kč pro všechna 4 okna (pro dvě je to jen o fous lacinější. Jedná se o výměnu celých elektromotorů protže v okně není žádný koncák, takže pokud držíte dlačítko i dkyž už je okno zavřené je motor ve zkratu a teče do něj 12 A. Já jsem to řešil výrobou vlastního modulu který mi měří proud na elektromotoru a při překročení 10A(okono dojelo nahoru do gumy) tak motor odpojí. Zároveň jsem si udělal snímač na akční člen centrálu a při zamčení DO vyjedou okna nahoru.
Rozhodně vás chci varovat před podobnými samodomo řešeními!!!
Mám životní zkušenost, kterou nikomu nepřeji a při každé vzpomínce na ni se mi i po letech dělá husí kůže a je mi stydno o tom psát, když si uvědomím co se tehdy mohlo stát.
Za svých mladých blbých let jsem si toto taky doma vyrobil na své auto. Jednoduchá el.okna s automatickým dojezdem. A málem jsem ZABIL svého tehdy cca 3letého syna.
Kluk si tehdy na zahradě vlezl do auta, otevřel okno, stiskl tlačítko automatického zavření a strčil hlavu do okna! Skříplo ho to přes krk a začalo ho to dusit. Slyšet ho nebylo,protože nemohl křičet jak se dusil. Bylo neuvěřitelné štěstí, že zrovna v ten okamžik vyšel před barák soused a všiml si na cca 50m co se děje a taky že auto mělo bezrámové dveře,a dveře nebyly zamknuté a tak když na poslední chvíli přiběhl k autu se mu podařilo dveře hned otevřít a kluk vypadl na zem.
Píšu to tu jen proto abych vás varoval. Stydím se za sebe. Mohl jsem tehdy zabít vlastního syna a zničit život sobě a svým blízkým...vlastní blbostí. Soused tehdy nemusel vyjít z baráku, nemusel se dívat přes plot...
Originální impulsní zavírání oken hlídá případnou překážku v okně a po najetí do něčeho co tam nepatří dá impuls zpětného chodu a vrátí se o kousek zpět. Nemůže se tak stát že okno někoho nebo něco silou přimáčkne. Okna která nemají impulsní elektroniku, nemají NIKDY automatické dovírání (viz. kde je u řidiče pouze aut.otevření) To jsem ale tehdy nevěděl...
Mám životní zkušenost, kterou nikomu nepřeji a při každé vzpomínce na ni se mi i po letech dělá husí kůže a je mi stydno o tom psát, když si uvědomím co se tehdy mohlo stát.
Za svých mladých blbých let jsem si toto taky doma vyrobil na své auto. Jednoduchá el.okna s automatickým dojezdem. A málem jsem ZABIL svého tehdy cca 3letého syna.
Kluk si tehdy na zahradě vlezl do auta, otevřel okno, stiskl tlačítko automatického zavření a strčil hlavu do okna! Skříplo ho to přes krk a začalo ho to dusit. Slyšet ho nebylo,protože nemohl křičet jak se dusil. Bylo neuvěřitelné štěstí, že zrovna v ten okamžik vyšel před barák soused a všiml si na cca 50m co se děje a taky že auto mělo bezrámové dveře,a dveře nebyly zamknuté a tak když na poslední chvíli přiběhl k autu se mu podařilo dveře hned otevřít a kluk vypadl na zem.
Píšu to tu jen proto abych vás varoval. Stydím se za sebe. Mohl jsem tehdy zabít vlastního syna a zničit život sobě a svým blízkým...vlastní blbostí. Soused tehdy nemusel vyjít z baráku, nemusel se dívat přes plot...
Originální impulsní zavírání oken hlídá případnou překážku v okně a po najetí do něčeho co tam nepatří dá impuls zpětného chodu a vrátí se o kousek zpět. Nemůže se tak stát že okno někoho nebo něco silou přimáčkne. Okna která nemají impulsní elektroniku, nemají NIKDY automatické dovírání (viz. kde je u řidiče pouze aut.otevření) To jsem ale tehdy nevěděl...
1990...všelicos....2012...Hyundai Elantra Style 97kW
Tak to je dost drsná zkušenost... To bych nechtel zažít.
-
- **
to Erik:tak to sa mi ešte nestalo.Na rapidovy tam to bolo pravidelne.u iných aut nič také.Že vraj pomáha ricinový olej
Hyundai IX 20 1.6. 1.4 crystal white-Šemík/+Š Felicia,Š Rapid,Š1203,VAZ2105,VAZ2102,Š100
tak tak, ricinový olej , stačí pár kapek, ... do čaje, a bude ti jedno že máš dveře přimrzlý
jinak souhlas starý škodofky na to hodně trpěly, meseli bejt namazaný, ale nedej bože se pak o to otřít nějakým oděvem, černá čmouha na obleku takže do po ricinový kůře jenom v montérkách ???
jinak souhlas starý škodofky na to hodně trpěly, meseli bejt namazaný, ale nedej bože se pak o to otřít nějakým oděvem, černá čmouha na obleku takže do po ricinový kůře jenom v montérkách ???
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Zdravim, vyšlo mě to něco přes litr ale dělal jsem si všechno sám. S tím co tu bylo napsáno souhlasím, originál má v motorech koncové spinače a pokud neni spinač sepnutý (okno zavřené) při každé překážce sjede dolu. Já sjem to udělal tak že mám nastavenou limitaci proudu na 8A (síla motoru je při zatahování je 0,5kg v tomto případě). Čekám až začne mrznout abych zjistil zda to bude stačit při namrzlém okně. Jinak při montáži těch modulů od Hyundaie se prý mění půlka elektroinstalace.