příčníky na i30 kombi 2012
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: příčníky na i30 kombi 2012
Tak na novej i30 kombi su integrovane hagusy vzdy. Ale su tam prave fixne body, presne ako to nafotil lukij vyssie.
Netusim teda ake priecniky na to hladat. Kazdopadne, ked porovnam integrovane hagusy, ktore ma IX35 s tym co ma nova i30, tak na novej i30ke su tie hagusy asi polovicnej vysky, mozno este nizsie. Neviem si dost predstavit montazny kit na toto. Takze asi bude potrebne siahnut po tom existujucom kite, ktory si tu uz spominal. Kazdopadne teraz to este necham plavat ale na zaciatku roku sa ti urcite ozvem a dojdem osobne na predajnu to vyskusat. Do unora to musim vyriesit, to ma caka cesta na tyzdennu lyzovacku.
Original nosic stoji skoro 6000, ale netusim ake je to prevedenie. Jedine co k tomu maju napisane, ze je hlinikovy.
Netusim teda ake priecniky na to hladat. Kazdopadne, ked porovnam integrovane hagusy, ktore ma IX35 s tym co ma nova i30, tak na novej i30ke su tie hagusy asi polovicnej vysky, mozno este nizsie. Neviem si dost predstavit montazny kit na toto. Takze asi bude potrebne siahnut po tom existujucom kite, ktory si tu uz spominal. Kazdopadne teraz to este necham plavat ale na zaciatku roku sa ti urcite ozvem a dojdem osobne na predajnu to vyskusat. Do unora to musim vyriesit, to ma caka cesta na tyzdennu lyzovacku.
Original nosic stoji skoro 6000, ale netusim ake je to prevedenie. Jedine co k tomu maju napisane, ze je hlinikovy.
Hyundai i30 kombi 1.6GDI Style cool red 10/2012 -
- Reklama
Aha..tak je možné,že je pouze jeden typ střechy..já vycházím z informací od člověka z oficiálního zastoupení Thule..je tedy možné,že i on v tom má hokej,protože jsou ty integrované hagusy tak malé..
Do února ten kit určitě mít budeme .My teď momentálně čekáme na schválení,abysme byli přímými dovozci Thule do ČR a pak to hned objednáváme.
Do února ten kit určitě mít budeme .My teď momentálně čekáme na schválení,abysme byli přímými dovozci Thule do ČR a pak to hned objednáváme.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Jen k dotazu na otevření těch plastových krytek montážních bodů - skutečně zapáčit tenkým šroubovákem a modlit se, je to úplně debilní řešení a dá se čekat, že to moc nevydrží.
i30 1.6 CRDi combi
Já má přesně tyto http://www.auto.cz/hyundai-i30-kombi-ce ... 067945c434 jiné se ani na i30 kombi 2012 nedělají...enjoy píše:A co ty máš?rovnou střechu nebo integrované hagusy?
Jestli integrované hagusy,tak doporučuji počkat až bude kit i na ně.Rozhodně je to poměrně nejlepší nejlepší řešení,co Thule vyrábí,oproti jiným.
Nicméně nevím kolik je cena u ,u thule by to bylo něco kolem 5 tisíc,s hliníkovou tyčí.
Tak vyřešeno: set-nosice-thule-753-aero-tyc-861-kit=3120, dá se koupit lehce nad 4000 Kč.
2002-XI.2012 Elantra 1.6
XI.2012 Hyundai i30 1.6 GDI kombi
Cena dobra.. ale aero tyc se prestane delat,nahradila ji Wing bar tyc. A stoji uplne stejne.
Ale jak rikam,cena dobra:-)
Ale jak rikam,cena dobra:-)
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Kde konkretne si ten set kupil?(kludne SZ, nech nerobime reklamu) A ako to sedi na aute? Mohol by si hodit dake foto prosimPremekC píše:Tak vyřešeno: set-nosice-thule-753-aero-tyc-861-kit=3120, dá se koupit lehce nad 4000 Kč.
Diky
Kdyby někoho zajímalo více info, tak já mám originál příčníky (střešní nosič) od Hyundaie, cena 5484,- Kč.
Dnes jsem to skládal, slušné puzzle, zatím to ale na autě není, protože nemám šestihran N10 na přidělání patky do které se to potom usadí (dalšíma šroubama s ručním utahováním), pořídím, dokončím skládanku.
Dnes jsem to skládal, slušné puzzle, zatím to ale na autě není, protože nemám šestihran N10 na přidělání patky do které se to potom usadí (dalšíma šroubama s ručním utahováním), pořídím, dokončím skládanku.
Az to budes mat poskladane, tak sem pridaj foto tych origo nosicov.
Inak ak by som to bral priamo od tak za tu cenu by som trval na to, aby mi to poskladali oni
Na minule auto som taktiez skladal nosice sam doma, ale to bola cena polovicna
Inak ak by som to bral priamo od tak za tu cenu by som trval na to, aby mi to poskladali oni
Na minule auto som taktiez skladal nosice sam doma, ale to bola cena polovicna
Měl bych dotaz, je možné osadit příčníky /má hagusy/ i I30 kombi s panoramatickým oknem?Mám objednáno i s oknem a jen tak přemýšlím, zda tam půjdou nosiče osadit, jak kvůli místu, tak i povolené váze na střeše.
Hyundai i30 kombi, 1,6 cvvt, Satin Amber, 2013
Instalace střešních nosičů: 1. část.
Bude to na pokračování, protože se mi na poprvé nepovedlo nosiče na auto přidělat.. stručně řečeno, za to puzzle v krabici (skládání doma) by se nemusel stydět ani Ravensburger, zatímco za způsob instalace na auto by se někdo stydět mohl. Poslal jsem prodejci dotaz, co s tím mám dělat.
2 návody + postupně problémy: Problémy:
1) kovové kotvící patky (to co se strká do otvoru pod krytkou na ližině) nelícují úplně se šrouby pro ukotvení, viz foto, vlevo vpředu se mi na šrouby nepodařilo dostat matky. Možná bych je tam dostal, ale používat víc síly na nové auto jsem si netroufl. (pokračování)
Bude to na pokračování, protože se mi na poprvé nepovedlo nosiče na auto přidělat.. stručně řečeno, za to puzzle v krabici (skládání doma) by se nemusel stydět ani Ravensburger, zatímco za způsob instalace na auto by se někdo stydět mohl. Poslal jsem prodejci dotaz, co s tím mám dělat.
2 návody + postupně problémy: Problémy:
1) kovové kotvící patky (to co se strká do otvoru pod krytkou na ližině) nelícují úplně se šrouby pro ukotvení, viz foto, vlevo vpředu se mi na šrouby nepodařilo dostat matky. Možná bych je tam dostal, ale používat víc síly na nové auto jsem si netroufl. (pokračování)
Instalace nosiče - pokračování:
2) když šroubuji samotný nosič do kotvící patky (žlutá hlava šroubu na fotce), tak chvíli jde bez odporu (cca 1 cm výšky), potom začne odpor, šrouboval jsem ještě kus a zjistil, co ten odpor vyvolává - provrtával jsem se skrz plastovou část ližiny, prostě jsem ji lámal. Koncová pozice šroubu i ližiny je opět na fotkách, půdorys záběru šroubu (na druhé straně, kde jsem přestal šroubovat hned při začátku odporu) také. (pokračování)
2) když šroubuji samotný nosič do kotvící patky (žlutá hlava šroubu na fotce), tak chvíli jde bez odporu (cca 1 cm výšky), potom začne odpor, šrouboval jsem ještě kus a zjistil, co ten odpor vyvolává - provrtával jsem se skrz plastovou část ližiny, prostě jsem ji lámal. Koncová pozice šroubu i ližiny je opět na fotkách, půdorys záběru šroubu (na druhé straně, kde jsem přestal šroubovat hned při začátku odporu) také. (pokračování)
Instalace nosiče - poslední pokračování:
3) někdo se ptal, kolik toho vydrží plastové krytky. Odpovím: moc ne, dvakrát jsem jednu odklápěl a při každém odklopení ulomil jednu packu. Uznávám, že bylo těsně nad nulou, takže plast byl křehčí, ale je to v podstatě tak, že po nainstalování kotvících patek je na zvážení, jestli je tam už nenechat na pořád (když jsou tam patky, nedá se to přikrýt krytkou, takže to zase bude časem reznout, zanese se to a tak.. no nevím) Tak to je zatím vše, doufám, že bude pokračování s úspěšným koncem.
j.
3) někdo se ptal, kolik toho vydrží plastové krytky. Odpovím: moc ne, dvakrát jsem jednu odklápěl a při každém odklopení ulomil jednu packu. Uznávám, že bylo těsně nad nulou, takže plast byl křehčí, ale je to v podstatě tak, že po nainstalování kotvících patek je na zvážení, jestli je tam už nenechat na pořád (když jsou tam patky, nedá se to přikrýt krytkou, takže to zase bude časem reznout, zanese se to a tak.. no nevím) Tak to je zatím vše, doufám, že bude pokračování s úspěšným koncem.
j.
No tak to mne pos..
To je system za vsetky drobne
Uz sa tesim ako budem po kazdej instalacii nosicov zhanat nahradne plastove krytky.
Ak ich najdem niekde na ebay tak ich objednam rovno 20 to by mohlo aspon 2 roky vydrzat
To je system za vsetky drobne
Uz sa tesim ako budem po kazdej instalacii nosicov zhanat nahradne plastove krytky.
Ak ich najdem niekde na ebay tak ich objednam rovno 20 to by mohlo aspon 2 roky vydrzat
Mně to čeká příští týden, už je to k vyzvednutí, tak se nechám poučit. Asi to tam namontuji a nechám to tam na furt (dočasně:-). Dík za návod, těším se na pokračování.
2002-XI.2012 Elantra 1.6