LPG
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
- Reklama
Re: LPG
Re EU: tohle v TV neřeknou, protože to jsou velmi jednoduché počty - přibývá zemí, kde víc než čtvrtina lidí z té necelé třetiny, která skutečně tvoří nějakou hodnotu, sedí na zadku. Jejich život se pak spolu s životem těch 70%, které ji netvořily ani předtím, platí z rostoucích dluhů.
Každé % zhoršení v tomto ohledu způsobí, že min. 2x tolik % lidí přestane platit daně v zemi, která je zvyšuje, a začne je platit tam, kde % snížují. Ty máš asi nejblíž Švýcary, stačí tam složit poměrně malou částku na účet a do jistého příjmu je daň z příjmu nulová. Já se ale nechci učit německy a přes veškerou snahu být ještě 30 let za auslandera (zkušenost pár známých), takže mířím na jihovýchod.
Před 2 lety jsem si ještě říkal "pezinocká vinohradnícká oblast", ale pak to převzal Fico. Rakouské vinice jsou pasé z důvodu uvedeného výše. Takže zbývá okolí Oděsy nebo Krym (i když je kousek ruský).
Pokud by se trhlo Katalánsko, tak ještě teď v listopadu se tam dalo koupat - taky prima země, skvělí lidé, levné živobytí.
Je vůbec super, že jsou v jednodenním dojezdu auta země, kde se nemusí půl roku platit za topení hned můžeš dělat o 2 dny v týdnu míň a mít stejný komfort.
Re: spotřeba - dlouhodobě 7,5 litru LPG na sto. Dálky i pod 6, naposledy z Chorvatska, ale to byl extrém, noc, nulový provoz.
Každé % zhoršení v tomto ohledu způsobí, že min. 2x tolik % lidí přestane platit daně v zemi, která je zvyšuje, a začne je platit tam, kde % snížují. Ty máš asi nejblíž Švýcary, stačí tam složit poměrně malou částku na účet a do jistého příjmu je daň z příjmu nulová. Já se ale nechci učit německy a přes veškerou snahu být ještě 30 let za auslandera (zkušenost pár známých), takže mířím na jihovýchod.
Před 2 lety jsem si ještě říkal "pezinocká vinohradnícká oblast", ale pak to převzal Fico. Rakouské vinice jsou pasé z důvodu uvedeného výše. Takže zbývá okolí Oděsy nebo Krym (i když je kousek ruský).
Pokud by se trhlo Katalánsko, tak ještě teď v listopadu se tam dalo koupat - taky prima země, skvělí lidé, levné živobytí.
Je vůbec super, že jsou v jednodenním dojezdu auta země, kde se nemusí půl roku platit za topení hned můžeš dělat o 2 dny v týdnu míň a mít stejný komfort.
Re: spotřeba - dlouhodobě 7,5 litru LPG na sto. Dálky i pod 6, naposledy z Chorvatska, ale to byl extrém, noc, nulový provoz.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Měl jsem účtenky, mohl sis napsat o sken, když to bylo aktuální.
Lehká noha, nespěchám, 110-130 tacho = 85 km/h průměr na nějakých 1050 km cesty - slušné.
Nezapomeň: noc, nepoužívání brzd + nafoukané gumy
Lehká noha, nespěchám, 110-130 tacho = 85 km/h průměr na nějakých 1050 km cesty - slušné.
Nezapomeň: noc, nepoužívání brzd + nafoukané gumy
severtom
Jasné môže byť, pri dlhších cestách je spotreba vždy nižšia. U mňa taktiež cesta do Talianska a späť (tam som šiel v noci 90 - 100, naspäť cez deň 120 - 140) a spotreba 5,1.
Brzdy nepoužívam ani cez deň, môžno aj preto mi pískajú
Jasné môže byť, pri dlhších cestách je spotreba vždy nižšia. U mňa taktiež cesta do Talianska a späť (tam som šiel v noci 90 - 100, naspäť cez deň 120 - 140) a spotreba 5,1.
Brzdy nepoužívam ani cez deň, môžno aj preto mi pískajú
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
severtom: takze to vidim, ze se brzo prejmenujes na jihotom
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
tak otázka TPMS do auta/dojezdová rezerva v kufru vyřešena! Poté co jsem zjistil, že čidla TPMS mají deklarovanou životnost baterie 3-5 let a pořizovací cena nových se pohybuje v rozmezí 500 Kč - xx/ks jsem radši pořídil dojezdovku za 1500,-, trošku ji ufouknu,ať se mi vleze pěkně za sedačky pod roletku a fertig. KOmpresor stejně vozím celý rok v kufru, takže není co řešit
Sračkám se nevyhneš..
i30cw 1.6 CVVT+LPG 2012, cashmere brown, comfort + paket tempomat + paket kůže by Luki :D
i30cw 1.6 CVVT+LPG 2012, cashmere brown, comfort + paket tempomat + paket kůže by Luki :D
jj, díky za potvrzení, že ta spotřeba na dálkách je běžná. Psal jsem o 9.8 jsko překvapení, protože větší půlka byla MIMO dálnici.
hardcam/jihotom: tak určitééééé.... ale nebude to hned. To Slovensko bylo v merku, než si naběhli na euro. Bylo jasné že do pár let budou v háji, v nějakém tom FSM.
lukis: cos čekal? Když něco vymyslí EU jako povinné, vždy na tom zákazník tratí. Snad jen LED denní svícení u nových aut je k něčemu. Životnost TMPS - není co dodat. 2-6 let je taky délka "projektů" EU. Proč? Ve stejném intervalu jsou úředníci nepostradatelní - od vypsání přes schválení až po vyplacení a kontrolu. Úředníci u nás, úředníci na cestě, úředníci tam.
hardcam/jihotom: tak určitééééé.... ale nebude to hned. To Slovensko bylo v merku, než si naběhli na euro. Bylo jasné že do pár let budou v háji, v nějakém tom FSM.
lukis: cos čekal? Když něco vymyslí EU jako povinné, vždy na tom zákazník tratí. Snad jen LED denní svícení u nových aut je k něčemu. Životnost TMPS - není co dodat. 2-6 let je taky délka "projektů" EU. Proč? Ve stejném intervalu jsou úředníci nepostradatelní - od vypsání přes schválení až po vyplacení a kontrolu. Úředníci u nás, úředníci na cestě, úředníci tam.
Přátelé plynaři, měl bych drobný dotaz. Snažím se vyjet nádrž s plynem vždycky "do sucha",a bohužel jsem se nikde nedočetl, za jak dlouho přestane systém v okamžiku kdy plyn dojde pípat. Konec plynu se projevuje cukáním a úbytkem výkonu, jakmile krabička začne pípat, dojede k přepnutí na benzín (rozsvítí se se červená kontrolka) a v autě je bugr - zatím jsem to vydžel vždycky jen pár set metrů, neež jsem to nevydržel a prostě ten spínač zmáčkl - děláte to tak všichni, nebo jen já?:(
Btw slíbil jsem sofistikovanější měření spotřeby a tady je:
Plyn 44,13 l
Nájezd 575 km
Spotřeba benzínu 5l (měřeno 2x po sobě dotankováním do plna, tj. vycvyknutí pistole, 30 sekund pauza a znova do vycvaknutí)
Spotřeba plynu tedy šikovných 7,67 l/100 km - a ejhle na palubním PC je hodnota 7,7
Spotřeba benzínu 0,87 l/100 km
Náklady na 1km v plynu (cena 17,4 Kč) tedy 1,35 Kč
Náklady na 1km v benzínu (cena 34,5 Kč) tedy 0,30 Kč
Náklady na 1km celkem 1,65 Kč
Původní spotřeba benzínu cca 6,7 l/100km, tedy 2,31 Kč
ÚSPORA na 1km provozu LPG+benzín 0,66 Kč
Teoretická návratnost (bez prohlídek a dalších nákladů) 45 454 km
Tfuj sem se ale rozepsal
Btw slíbil jsem sofistikovanější měření spotřeby a tady je:
Plyn 44,13 l
Nájezd 575 km
Spotřeba benzínu 5l (měřeno 2x po sobě dotankováním do plna, tj. vycvyknutí pistole, 30 sekund pauza a znova do vycvaknutí)
Spotřeba plynu tedy šikovných 7,67 l/100 km - a ejhle na palubním PC je hodnota 7,7
Spotřeba benzínu 0,87 l/100 km
Náklady na 1km v plynu (cena 17,4 Kč) tedy 1,35 Kč
Náklady na 1km v benzínu (cena 34,5 Kč) tedy 0,30 Kč
Náklady na 1km celkem 1,65 Kč
Původní spotřeba benzínu cca 6,7 l/100km, tedy 2,31 Kč
ÚSPORA na 1km provozu LPG+benzín 0,66 Kč
Teoretická návratnost (bez prohlídek a dalších nákladů) 45 454 km
Tfuj sem se ale rozepsal
Sračkám se nevyhneš..
Ses nejak zapomnel vsimnout jedny dulezity veci a to, ze ti pri pipani uz sviti cervena kontrolka - jedes tedy na benzin. Zmackni to az to zase bude svitit zelene, po par set metrech to opet zacne pipat, tak to samy znova, dokud na to neujedes jen 5 metru IMHO trochu na palici, ale kdo chce kam, pomozme mu tam
Btw, cisla mas teda moc pekny
Btw, cisla mas teda moc pekny
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Farrael
- Kontaktovat uživatele:
No jestli je to jako u mě, tak to po přepnutí na benzín začne řvát, protože oznamuje, že došla šťáva. Nicméně když to přepneš zpátky, tak můžeš mít štěstí a pojedeš zase dál pár km a nebo ne a hned to přepne zpátky a zase začne křičet. Být tebou tak se ale na to vykašlu. Taky jsem to ze začátku dělal a je to k ničemu. Lepší to dojet na benzínku na benzín, než trápit plyn.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
přesně tohle jsem měl na mysli...řve, tak po tom cvaknu, je klid. dojedu na pumpu, dotankuju obligátních 44,1l (nevím jak to dělá, ale už po 3 to je stejné) po startu cvaknu po plynu a zas tradááá
Sračkám se nevyhneš..
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nesíš zapomenout znova cvaknout jako já
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Zdravím, šli byste teď do přestavby? Moje i30cwU, r.v. 2010, přesně za 2 roky najeto 31000. Předpokládám, že 100tis s autem ještě najedu. A taky předpokládám, že když to budu mít v plynu, tak budu jezdit víc.
Harde, dělá přestavbu Autostop Rakovník?
Harde, dělá přestavbu Autostop Rakovník?
Luboshak
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno