Parkovací senzory
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Re: Parkovací senzory
Ahojte, včera mi přestal fungovat parkovací asistent na Sonatě NF. V rámci příplatkové výbavy jsem si tehdy u nového auta přál parkovacího asistenta - 4x čidla na couvání. (montováno v Hyundai). Po třech letech bezproblémového fungování nastal včera problém. Při zařazení zpátečky se rozsvítí světla zpátečky, ale žádné kontrolní pípnutí ani žádné pípání už nejde. Zkusil jsem to ještě několikrát, čidla jsem i umyl od špíny, ale bezvýsledně. Rozsvítí se pouze světla zpátečky. Žádný displej k asistentovi nemám, mám pouze verzi s pípákem. Vůbec nevím odkud se pípání ozývalo, tehdy jsem tomu nevěnoval moc pozornost a tak nevím kde ten pípák a řídící jednotka k němu jsou umístěny. Auto mám ještě v záruce, ale než tam s tím pojedu, může se jednat o prkotinu typu vypadlý drátek, pojistka, atd.
Dotaz zní: Má ten parkovací asistent nějakou samostatnou pojistku? Myslím že asi nemá neboť je to zřejmě napájeno ze světel zpátečky. Čidla vizuelně poškozená nejsou. Má dlouhodobé vlhko a déšť vliv na výše uvedený problém? Kde mám tedy začít hledat? Díky
Dotaz zní: Má ten parkovací asistent nějakou samostatnou pojistku? Myslím že asi nemá neboť je to zřejmě napájeno ze světel zpátečky. Čidla vizuelně poškozená nejsou. Má dlouhodobé vlhko a déšť vliv na výše uvedený problém? Kde mám tedy začít hledat? Díky
Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy
Ford Mondeo 2005 2.0 TDCi 96kW Ghia - nic moc
Škoda Felicia combi 1998 1.6MPi 55kW GLXi, naprosto spolehlivá a dobře zajetá
- Reklama
Pípák bysi mohl mít na B sloupku, nad horním uchycením tvého bezpečnostního pásu.Já to tak měl taky od výroby, nicméně ty parkovací čidla byly od firmy Meta systems, který dodával jako origo výbavu.
Po třech letech začal blbnout za deště, přesně jak popisuješ, někdy ten pípák naopak začal trvale pískat atd.. po 4 letech už nevydal ani hlásku.V servisu zjistili, že byl vyhořelý kabel až k jednotce a dali mi tam asistent s displayem, který ukazuje od 1,4 do 0,3 metru a zatím funguje parádně a stojí 800,-. Mají ho třeba na levnealarmy.cz, je to takový asi univerzál.
Jinak se zárukou na ty čidla bych nepočítal, tam budou 2 roky podle mě.
Po třech letech začal blbnout za deště, přesně jak popisuješ, někdy ten pípák naopak začal trvale pískat atd.. po 4 letech už nevydal ani hlásku.V servisu zjistili, že byl vyhořelý kabel až k jednotce a dali mi tam asistent s displayem, který ukazuje od 1,4 do 0,3 metru a zatím funguje parádně a stojí 800,-. Mají ho třeba na levnealarmy.cz, je to takový asi univerzál.
Jinak se zárukou na ty čidla bych nepočítal, tam budou 2 roky podle mě.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
enjoy: Děkuji. Až přestane pršet, tak se na to podívám. Vyndám podlážku v kufru, odendám tapecirung u světel, podívám se jestli se neuvolnil nějaký kabel a pokud nic neobjevím tak se objednám do Hyu na opravu. Jen si mě překvapil s tou 2 letou zárukou na pípák. Na Sonátu mám záruku 3 roky, tak předpokládám že parkovací asistent jako součást nového auta byť se jednalo o příplatkovou výbavu by měl mít stejnou záruční dobu jako auto.
Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy
Pokud to byla dodatecne montaz (ne z vyroby auta) tak bude zaruka pouze 2 roky! Je to dle obcana.
Možná si úplně nerozumíme ohledně té záruky. Parkovací asistent byl mnou při výběru a objednání auta objednán jako doplňková výbava na víc, tzn. ještě dříve než jsem zaplatil a převzal nové auto u prodejce. To znamená že na auto jako celek mám 3 roky záruku a na parkovacího asistenta jen 2 roky? Divný.
Jasně že parkovací asistent nebyl montován na Sonátu v Korei, ale přímo u prodejce v době než jsem viděl a převzal nové auto na základě mého objednání příplatkové výbavy stejně tak jako zamykání zpátečky. Takže se domnívám že by měla být tří letá záruka i na asistenta co by příplatková výbava a součást nového auta. Ale možná to je tak jak píšeš...nevím.
Jasně že parkovací asistent nebyl montován na Sonátu v Korei, ale přímo u prodejce v době než jsem viděl a převzal nové auto na základě mého objednání příplatkové výbavy stejně tak jako zamykání zpátečky. Takže se domnívám že by měla být tří letá záruka i na asistenta co by příplatková výbava a součást nového auta. Ale možná to je tak jak píšeš...nevím.
Naposledy upravil(a) Dextrone dne 09 led 2013, 14:28, celkem upraveno 1 x.
hoj, ja mam parkovaci senzory dodatecne montovane take.. pravda nejakou levnejsi verzi ale v mrazech jsem vypozoroval, ze musim dat zpatecku treba 2x nebo 3x a pak to az pipne a parkovaci senzory funguji... Ale stava se me to fakt jen pri vetsich mrazech a jen nekdy...
Hyundai I30 kombi 1,5 DPi r.v. 2022
Hyundai Grandeur 3,3 V6, r.v. 2009 (u nového majitele)
Hyundai Sonata 2.0 16V, r.v. 2002. (RIP)
Podle mě, jestliže to byla dodatečná montáž, tak záruka nebude.Ale přál bych ti samozřejmě opak.Uvidíš sám, třeba se k tomu i přesto postaví čelem.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
pokud nebyly namontovany z linky jako ze nebyly, tak je tam zaruka tak jak na zamek radicky dle zakona CR 2 roky pokud neni ve smlouve uvedeno jinak...
Děkuji za názory. Nemám žádnou smlouvu. Mám jen velký daňový doklad - faktura, kde je uvedena cena za auto a doplňky (parkovací asistent a defend lock) a konečná cena k úhradě.
Pak předávací protokol, kde je uvedena záruka na vozidlo 3 roky.
Na tom předávacím protokole je uvedena cena celková, tj včetně doplňků a v bodě 2 je napsáno že na vůz je záruka 3 roky, takže to beru tak, že je záruka na vůz jako celek včetně těch doplňků, které jsem s novým autem zakoupil 3 roky.
Dále papír, kde jsou všeobecné podmínky prodeje nových aut zn.Hyundai, o záruce zde nic není psáno.
No uvidím, už jsem objednaný v pondělí na servis, protože jak jsem zvyklý na pípák, tak občas zapomenu. No znáte to, zvyk je železná košile.
Dám pak vědět jak jsem dopadl.
Pak předávací protokol, kde je uvedena záruka na vozidlo 3 roky.
Na tom předávacím protokole je uvedena cena celková, tj včetně doplňků a v bodě 2 je napsáno že na vůz je záruka 3 roky, takže to beru tak, že je záruka na vůz jako celek včetně těch doplňků, které jsem s novým autem zakoupil 3 roky.
Dále papír, kde jsou všeobecné podmínky prodeje nových aut zn.Hyundai, o záruce zde nic není psáno.
No uvidím, už jsem objednaný v pondělí na servis, protože jak jsem zvyklý na pípák, tak občas zapomenu. No znáte to, zvyk je železná košile.
Dám pak vědět jak jsem dopadl.
tak potom, dle toho co jsi napsal bych trval na 3 lete zaruce! Pokud je to i na dodaku cena celkova, trvej na tom dle meho pravniho nazoru by jsi i u soudu uspel. Jina vec je zakoupeni auta za cenu xy a pote dodatecna montaz i kdyz u Hyundai na dalsi doklad by byla dle obcan.zak. zaruka 2 roky pokud by nebylo uvedeno jinak.
bony: však jsem to celou dobu psal. Nejedná se o dodatečnou montáž. Když jsem auto v salonu objednával tak jsem kromě standardní výbavy si poručil i příplatkovou výbavu. Pak jsem několik dní čekal a jakmile bylo auto k vyzvednutí na salonu, tak jsem to celé zaplatil na jednu fakturu s jedním předávacím protokolem s celkovou cenou a odjel jsem. Žádná dodatečná montáž nebyla. Prostě jsem koupil nové auto včetně toho co jsem si za příplatkovou výbavu zvolil. Takže dle mého bych měl mít záruku jako celek 3 roky
Lidičky podržte se. Dnes po 4 dnech stávkování se pípák odpoledne zase rozpípal A to ráno při couvání nepípal, nepípal ani odpoledne před prací, ale začal pípat až doma na parkovišti po 10km jízdy. Včera a předevčírem stejné jízdy a ani nepípl.
To mi teda vysvětlete...No stejně v pondělí to odvezu do Hyu. Budou na mě asi koukat jako na blázna až jim řeknu že 4 dny stávkoval a teď už zase pípá...
Jinak jsem si poslech odkud ten pípací zvuk jde a nejde z B sloupku, ale odněkud zepředu z palubní desky.
To mi teda vysvětlete...No stejně v pondělí to odvezu do Hyu. Budou na mě asi koukat jako na blázna až jim řeknu že 4 dny stávkoval a teď už zase pípá...
Jinak jsem si poslech odkud ten pípací zvuk jde a nejde z B sloupku, ale odněkud zepředu z palubní desky.
Dextrone: muj odhad je mraz je to svina a senzorum nesvedci
Hyundai I30 kombi 1,5 DPi r.v. 2022
Videl bych to spis na vodu... Pokud by byl zmrazek na senzoru tak bude porad pipat dnes jsem go tak mel.
Můj tip je také na vodu, neboť skoro celý týden pršelo a tak se mohla dostat nějaká voda skrze průřezy v blatníku nebo se tam něco orosilo. Nemrzlo, mrzne až dnes ráno a dnes senzory fungují.