Problém s odemykáním u DO
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Problém s odemykáním u DO
Dobrej den vespolek!
Matinka nedavno koupila novej Hyundai i20 1.2 v relativne obstojny vybave(ten kozenej volant je skvela vec ). Kazdopadne, ted ma najezdeno asi 5k kilometru klasickejch cest do prace a zpet(2x15km denne) a zacal se u tohodle ''pohodlneho rodinneho auta'', jak tomu rikaj v reklame, projevovat velice neprijemnej problem: Pri odemknuti s pouzitim DO se nejdriv vsechny zamky odemknout a hned na to zamknou, tzn. cloveku zbyva asi 1s mezi odemknutim a zamknutim, kdy muze auto otevrit. Stejny problem je pri odemknuti s klicem. Zkouseno i s nahradni dalkou.
Nevi si s tim nekdo rady? V servise rekli, ze ''je to v poradku'', takze jim to tam pojedu pristi tyden omlatit o hlavu, jenom bych chtel znat nazor dalsich uzivatelu. Diky!
Matinka nedavno koupila novej Hyundai i20 1.2 v relativne obstojny vybave(ten kozenej volant je skvela vec ). Kazdopadne, ted ma najezdeno asi 5k kilometru klasickejch cest do prace a zpet(2x15km denne) a zacal se u tohodle ''pohodlneho rodinneho auta'', jak tomu rikaj v reklame, projevovat velice neprijemnej problem: Pri odemknuti s pouzitim DO se nejdriv vsechny zamky odemknout a hned na to zamknou, tzn. cloveku zbyva asi 1s mezi odemknutim a zamknutim, kdy muze auto otevrit. Stejny problem je pri odemknuti s klicem. Zkouseno i s nahradni dalkou.
Nevi si s tim nekdo rady? V servise rekli, ze ''je to v poradku'', takze jim to tam pojedu pristi tyden omlatit o hlavu, jenom bych chtel znat nazor dalsich uzivatelu. Diky!
- Reklama
Re: Problém s odemykáním u DO
Pokud chceš znát názor na odpověď servisu ''je to v poradku'', tak to není nic nového. Hučící diferenciál je také v pořádku. Hyundai slogans "New thinking. New possibilities.", "Think About It", "Smart Is In" tomu odpovídají.
Jinak v pořádku to určitě není. Ten čas jsem změřil, ale když odemknu dveře DO a nechytnu na kliku, tak to trvá přesně 30 sec než se to znovu zamkne.
Jinak v pořádku to určitě není. Ten čas jsem změřil, ale když odemknu dveře DO a nechytnu na kliku, tak to trvá přesně 30 sec než se to znovu zamkne.
Jojoo, tak to fungovalo driv... Uprimne receno me pekne irituje tenhle pristup Hyundai servisu a dealershipu, clovek to tam doveze, nechaj si to den a pak mi reknou, ze ''je to v poradku''...
Sam mam Focuse '98 a v zadnym servise se mi nikdy nestalo, ze by mi rekli, ze je neco ''v poradku'', kdyz evidentne neni
Me ale spis zajimalo, jestli s tim ma nekdo zkusenosti a nejak to vyresil
Sam mam Focuse '98 a v zadnym servise se mi nikdy nestalo, ze by mi rekli, ze je neco ''v poradku'', kdyz evidentne neni
Me ale spis zajimalo, jestli s tim ma nekdo zkusenosti a nejak to vyresil
Tych 30s je tam zamerne - pri nahodnom odomknuti sa auto automaticky zamkne, je to popisane aj v manuali. Ci tam zblbol casovac alebo je tam iny problem, to uz ti poradi servis
Osobne by som to riesil tak, ze by som sem napisal ktory servis to konkretne bol - nech tam nejazdia ani ostatni a siel sa spytat do ineho..
Osobne by som to riesil tak, ze by som sem napisal ktory servis to konkretne bol - nech tam nejazdia ani ostatni a siel sa spytat do ineho..
To je mi jasny, celkem chytrej bezpecnostni prvek No jakmile jednou odemknu, nastartuju a vypnu motor, tak se to zamkne spravne po 30s... Pak ale to chci znova odemknout a problem je zpet :/
Ja tam skocim jeste nekdy behem tejdne, pouziju nejaky hezky fraze a snad se nekam dostanem... Treba proste si toho jenom technik nevsiml, i kdyz i to je kvalitni selhani, od ceho potom je, ze? Kazdopadne nechci zbytecne spinit jmeno servisu
Ja tam skocim jeste nekdy behem tejdne, pouziju nejaky hezky fraze a snad se nekam dostanem... Treba proste si toho jenom technik nevsiml, i kdyz i to je kvalitni selhani, od ceho potom je, ze? Kazdopadne nechci zbytecne spinit jmeno servisu
A ty si im o tom povedal alebo nie?
Lebo podla mna to nepatri do "beznej" kontroly, to by tam auto muselo byt tyzden, aby otestovali stav vsetkych jeho funkcii..
Lebo podla mna to nepatri do "beznej" kontroly, to by tam auto muselo byt tyzden, aby otestovali stav vsetkych jeho funkcii..
Ne, tak to nefunguje. Když už vlezeš do auta, tak to samo nezamkne dokud nejedeš 40 km/hod (v případě, že tato funkce není vypnutá). Po vypnutí motoru se samo nezamyká.Nonid píše:To je mi jasny, celkem chytrej bezpecnostni prvek No jakmile jednou odemknu, nastartuju a vypnu motor, tak se to zamkne spravne po 30s... Pak ale to chci znova odemknout a problem je zpet :/
Funguje to tak jak jsem psal výše "když odemknu dveře DO a nechytnu na kliku, tak to trvá přesně 30 sec než se to znovu zamkne." jako ochrana proti nechtěnému odemčení bez vstupu do auta.
No jasny, ja vetsinou teda po vypnuti motoru vylezu z auta, i20 je moc malej na cokoli jinyho
To zamykani pri 40kmh funguje, kupodivu, bezchybne
Jasne, ze jsem jim to rekl
To zamykani pri 40kmh funguje, kupodivu, bezchybne
Jasne, ze jsem jim to rekl
No nic, v servise to opravili, pri prelakovani potrebovali zmenit cas automatickyho zamku a zpatky to nastavili ne na 30s ale 3s...ach jo