Getz 1.1 nemá výkon a mnoho ďalšieho
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Getz 1.1 nemá výkon a mnoho ďalšieho
Dobrý deň.
Hneď na začiatok sa chcem ospravedlniť ak už takáto téma existuje ale hľadal som a nenašiel som.
Mám Hyundai Getz 1.1 rok výroby 02, najazdených 83 000km. Auto mám 4 roky a bez najmenšieho problému.
Auto s počiatku začalo strácať výkon a zvyšovala sa spotreba. Po pritom som odsledoval, že auto ledva dá 90km/h ale aj to s problémami viac už nedokázalo. Samozrejme že postupne sa to zhoršovalo miestami do kopca som mal pocit že to nezvládne a budem ho tlačiť. Celkový ťah auta sa stratil a už aj badám že aj olej začalo žrať (netečie nikde). Auto viac nedymi. Po poslednej krátkej jazde keď som mal motor rozpáleny, červený ak tak som už na ňom nebol.
Samozrejme počas týchto problémov som navštívil bez srandy už 5 servisov. A nikto mi nevedel poradiť. Auto bolo pozreté mechanikmi napichnuté na pc a nič nevedeli poradiť. Samozrejme všetky filtre menené, tesnenie pod hlavou (ale to už dávnejšie), bolo kontrolované čerpadlo v poriadku. Bol pozretý hneď aj vyčistený katalizátor v poriadku. Pozerali všetko od elektriky, ventily, čidla...
Už mi ostáva len originál servis ale 20€/1h, neni už sranda keď si ho tam necháju pár dni aby ho len "diagnostikovali". A ak ani oni nato neprídu tak už fakt neviem.
Tak sa chcem spýtať či neviete mi náhodou nejako poradiť, či ste sa už stým nestretli a či neviete kde by mohol byť skrytý ten problém/y.
Ďakujem, pekne.
Hneď na začiatok sa chcem ospravedlniť ak už takáto téma existuje ale hľadal som a nenašiel som.
Mám Hyundai Getz 1.1 rok výroby 02, najazdených 83 000km. Auto mám 4 roky a bez najmenšieho problému.
Auto s počiatku začalo strácať výkon a zvyšovala sa spotreba. Po pritom som odsledoval, že auto ledva dá 90km/h ale aj to s problémami viac už nedokázalo. Samozrejme že postupne sa to zhoršovalo miestami do kopca som mal pocit že to nezvládne a budem ho tlačiť. Celkový ťah auta sa stratil a už aj badám že aj olej začalo žrať (netečie nikde). Auto viac nedymi. Po poslednej krátkej jazde keď som mal motor rozpáleny, červený ak tak som už na ňom nebol.
Samozrejme počas týchto problémov som navštívil bez srandy už 5 servisov. A nikto mi nevedel poradiť. Auto bolo pozreté mechanikmi napichnuté na pc a nič nevedeli poradiť. Samozrejme všetky filtre menené, tesnenie pod hlavou (ale to už dávnejšie), bolo kontrolované čerpadlo v poriadku. Bol pozretý hneď aj vyčistený katalizátor v poriadku. Pozerali všetko od elektriky, ventily, čidla...
Už mi ostáva len originál servis ale 20€/1h, neni už sranda keď si ho tam necháju pár dni aby ho len "diagnostikovali". A ak ani oni nato neprídu tak už fakt neviem.
Tak sa chcem spýtať či neviete mi náhodou nejako poradiť, či ste sa už stým nestretli a či neviete kde by mohol byť skrytý ten problém/y.
Ďakujem, pekne.
- Reklama
Re: Getz 1.1 nemá výkon a mnoho ďalšieho
Svicky, kabely?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Sviečky nové tak isto aj káble pozreté
Pokud nejede a je rozpálený,tak je podle mě,někde ucpaný... katalyzátor je jedna věc.. a co zadní tlumič,nebo střed,pokud tam je...
Zkus cvičně odpojit konektor od lambda sondy a projet to.. ta se nemusí na diagnostice ukázat jako vadná.
Zkus cvičně odpojit konektor od lambda sondy a projet to.. ta se nemusí na diagnostice ukázat jako vadná.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
- alvin
- **
- Kontaktovat uživatele:
Teraz dám možno,pre väčšinu z Vás blbú a naivnu otázku,ale ja som to ešte neriešil ,dosiaľ . Je možné si LAMBDA sondu vymeniť sám, v domácich podmienkach? teda bez elektroniky,diagnostiky,iba bežným montážnym náradím,ako povedzme žiarovku,či sviečku ?
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,
Byl ses na ni aspon podivat?
mel by ti stacit klic, velikost bych pouze odhadoval - 17-21.
mel by ti stacit klic, velikost bych pouze odhadoval - 17-21.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- alvin
- **
- Kontaktovat uživatele:
To hej,len som nevedel,či to nechce niečo ako "naištalovanie nového hardware"? či to ide prosto len vymeniť mechanicky kus za kus a jedeme dál
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
Jak říká Hard..
Rozpojit konektor,který najdeš někde pocestě na kabelu od té sondy,která je našroubovaná na svodech nebo na prvním dílu výfuku a pak už jen stranovým klíčem povolit sondu(občas se tomu závitu moc nechce).
Ale jak říkám,zkus nejdřív jen rozpojit konektor a projet to.Auto pojede,akorát bude mít trošku hrubší chod a často i poznáš,jestli byla vadná lambda.
Rozpojit konektor,který najdeš někde pocestě na kabelu od té sondy,která je našroubovaná na svodech nebo na prvním dílu výfuku a pak už jen stranovým klíčem povolit sondu(občas se tomu závitu moc nechce).
Ale jak říkám,zkus nejdřív jen rozpojit konektor a projet to.Auto pojede,akorát bude mít trošku hrubší chod a často i poznáš,jestli byla vadná lambda.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
- alvin
- **
- Kontaktovat uživatele:
Vďaka za rady,ale zatiaľ som to nemusel riešiť,ako som nalial do benzínu prípravok firmy Carlube na vyčistenie palivového systému,je kľud,už CHECK neotravuje a som spokojný s ťahom a štartovaním motora, Mám dojem,že chyba mohla byť v benzíne,ktorý som natankoval na jednej nemenovanej pumpe v okolí Piešťan ,ale výmenou sviečok som ,rozhodne,veci neuškodil,skôr naopak. S tými čistiacimi prípravkami do benzínu mám dobré skusenosti,najmä pred zimou, z preedošlých áut.
Ma skusenost 2x tato pricinas na Getzu 1,1 byla v rozvodovem kole na klice!!! Stavalo se to i na 2,5 dieslech od Hcka. Vyhoblovana drazka na klinek, tim padem se rozhodilo casovani rozvodu!!! Rozvody dolu a skontrolovat!!!!
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
presne tak. robilo mi to dal som do hyundaia tak sa nevedeli dopracovat vymyslali kluka chybna a podobne. cena opravy auta 600 eur. dal som znamemu a boli to rozvody
Tak to jsem asi v klubu, protože se mi právě stalo to samý, diagnostika ukázala vše v pořádku, tlaky, lambda, potenciometr škrtící klapky, atd...ZaT píše:Dobrý deň.
Ďakujem, pekne.
Divný na tom je že první dvě minuty po startu jede normálně, potom se zahřeje a ztratí výkon...
Poslední co mi zbývá je asi řídící jednotka.
Neměl někdo podobný problém?...resp. jak jsi ho vyřešil nakonec ty?
Hyundai Getz, 1.1 , 2004
Vždyť to tam jasně píše že to bylo těma rozvodama.
.........
- Richard555
rozvody zkontroluješ celkem lehce, sundáš kryt a otáčením motorem nastavíš kliku na rysku a musí ti vyjít i ryska na vačce, nevím jak to má Getz ale u tý vačky to může být i dělící rovina (po sundání víka ventilů atd.) no a když motorem znovu točíš (ručně) musí se ti zas sejít po dvou otáčkách na zas značkách.......
Pokud ti motor za studena jede dobře a po cca pár km nejede, většinou je to lambda Když je motor studený tak si ji ř.j. nevšímá ale jak dostane info že lambda je teplá, vezme info o složení výf. plynů a začne řídit směs dle lambdy a ta pokud dává blbý info je i směs blbá. Pokud za tepla lambdu odpojíš stane se maximálně že ti bude svítit CHECK ale ř.j. si bez ní poradí a mělo by to jet jakž takž normálně. Pokud se tak děje je lambda v háji....
Pokud ti motor za studena jede dobře a po cca pár km nejede, většinou je to lambda Když je motor studený tak si ji ř.j. nevšímá ale jak dostane info že lambda je teplá, vezme info o složení výf. plynů a začne řídit směs dle lambdy a ta pokud dává blbý info je i směs blbá. Pokud za tepla lambdu odpojíš stane se maximálně že ti bude svítit CHECK ale ř.j. si bez ní poradí a mělo by to jet jakž takž normálně. Pokud se tak děje je lambda v háji....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Díky...nerozepsal jsem to detailněji...rozvody zkontrolovány, rysky sedí, zkontrolovány taky tlaky, ventily, katalyzátor nevysypanej atd. ...diagnostika neukázala žádnou závadu, auto nekouří, akorát ten výkon je nižší a spotřeba vyšší. Šlo mi spíš o to jestli je možné že diagnostika neukáže nějaké vadné čidlo (lambda, váha, otáčky kliky, atd.), protože to by znamenalo zkusit to vylučovací metodou a vyměňovat postupně.
Hyundai Getz, 1.1 , 2004