Zámek 5. dveří nezamyká trajet

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ehw

Zámek 5. dveří nezamyká trajet

Příspěvek od ehw »

Zdravím,

u zámku 5. dveří (trajet 05/06) se mi nezamykají dveře. Někdy se stane že se zamknou...
V hyundai mi řekli chtějí za hodinu 1000Kč (práce na Atos je skoro na 50% levnější), že jednotka el. stojí 2000Kč a jestli to bude fungovat nevědí. =D> Potom ještě zjístí že je špatná mechanická jednotka, že je třeba vyměnit dráty ale nakonec bude pravda v tom že někde vypadl kontakt...

Tuší tu někdo v čem může být problém popř. nějaká osoba, která tuší která bije v el.?
:)

někdy se dveře zamknou někdy ne. Auto nebliká (nepotvrzuje plné zamknutí) po uzavření. Všechny dveře se zavřou kromě kufru. Kdysi to parkrat pozlobylo, ale po cestě na dálnici už se tomu čím dál víc nechce zavírat.
Reklama

jiri.vacha

Re: Zámek 5. dveří nezamyká trajet

Příspěvek od jiri.vacha »

Achoj,zkus zkontrolovat kabeláž.Když otevřeš dveře,tak v levém horním rohu gumová housenka s kabeláží.Mně takhle blblo osvětlení spz,ty dráty jsou dost tvrdý(asi věkem) a už se mi tam dva zlomili.Občas zamkne,občas ne,já bych to na to typoval.Zkus to,držím palce :mrgreen:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
kanal
**

Příspěvek od kanal »

To ehw:
Sundej tapec patejch dveri a radne to prohlidni: kabelaz, kontakty, tahla, prostrikej zamek a tak. Nenapsal si, jestli se to da odemknout manualne zamkem patych dveri, kdyz to nejde s centralem. Tezko pak radit, jestli je problem v zamku, nebo elektrice, nebo jen mechanickej...
Mam vsechny streva z patych dveri doma, protoze jsem je menil po nehode, tak kdyztak mohu vypomoct.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
ehw

Příspěvek od ehw »

multimetrem se pokusím zjístit jestli někde nezkratuje ](*,) to bude zááábava :?
Ví někdo kde končí dráty které vedou z 5. dveří tím ohybem u otevíraní? V servisním manualu co jsem vyhrabal na netu s pomocí strýčka google mám jen jak sundat plastym a něco s motorkem a tím to končí... :(

Jak to sundam, pojedu na vrakoviště a zkusím jinačí zámek
kanal
**

Příspěvek od kanal »

Jestli si to dobre pamatuju, konektor je nad D-sloupkem v tom stropnim tunelu na leve strane po smeru jizdy. Zdemontujes plast D-sloupku a nasledujici plast. kryt stropniho tunelu a uvidis ho. Tam konektor rozdelas a svazek do dveri je volnej.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
alarm

Příspěvek od alarm »

treba poruchu rozdeliť na elektriku a mechaniku, ako ti už niekto písal. Ja by som zobral malú sirénku za pár centov, zapojil jej mínus na kasňu a plus by som priviedol na plus motorčeka (paralelne). Ak zamkneš, tak by sa malo ozvať pípnutie a malo by byť zavreté.
Ak pípne a nezavrie, je to mechanika, ak nepípne a nezavrie ideš po kábloch....
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
Odpovědět

Zpět na „TRAJET“