Problém s posilovačem brzd

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
lukyer
*

Problém s posilovačem brzd

Příspěvek od lukyer »

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zkušenějších na nápady ohledně problému, který se na mém Santovi začal před nedávnem objevovat. Na úvod - jedná se o Hyundai Santa Fe, RV 2006, 2.2 crdi, 110kW, 85 000 km nalítáno.

Během zimy se mi párkrát stalo, že jsem ráno vyjel a absolutně nefungoval posilovač brzd a musel jsem brzdit "na sílu" jako v případě vypnutého motoru. Po pár prošlápnutí brzdového pedálu již OK. V době startování byla teplota třeba 6 stupnů, takže o momentální přimrznutí čehokoliv se pravděpodobně nejedná. Z mého pozorování vyplývá, že se tak děje při delším stání vozidla, třeba přes víkend. Neumím tuto situaci nasimulovat, o to horší a méně předvídavé každodenní první brždění je :(

Díky moc za případné tipy nebo zkušenosti.
Reklama

Richard555

Re: Problém s posilovačem brzd

Příspěvek od Richard555 »

pro napájení podtlakového posilovače není u nafťáka vhodnej zdroj podtlaku a tak na alternátoru( na opačné straně než je řemenice) je tzv. vakuová pumpa, která podtlak pro posilovač dělá, mrkni se i na ní, může být vadná či nějaká hadice poškozená atd.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“