Zdravím, jsem vcelku čerstvým majitelem
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
ix20 (najeto cca 550km) a můj první, a zatím neřešitelný problém, je hlavová opěrka. Při zkušební jízdě (ix20 1,4 CVVT) mi to nepřišlo, ale když jsem si cca po měsíci odvážel auto z autosalonu domů, tak jsem měl po několika km zlomený krk. Žádné nastavení nepomáhalo, takže jsem nakonec hlavovou opěrku otočil
Dealer mi řešení nenabídl, takže jsem si zkusil koupit potah s podporou bederní páteře. Trochu to pomohlo, ale potřeboval bych být celkově víc vepředu, nebo opěrku víc dozadu. Což už nejde, je nadoraz. Začínám vážně přemýšlet, že jí dám do svěráku a ohnu
Neřešil někdo něco podobného?
Další problém jsou "A" sloupky. Při správném prostředí (např. v lese, nebo jinak nepřehledná silnice) a rádiusu zatáčky se mi za něj schová vlevo náklaďák a vpravo třeba cyklista. A ani změna polohy hlavy moc nepomáhá, zvlášť u tý levotočivý. Doprava to z podstaty moc nejde a doleva, když chci situaci kontrolovat bočním okýnkem, se mi k "A" sloupku ještě přičte rám dveří. A to pak vidím úplný p*d.
Trochu mě zklamal i PP. Vzhledem ke zkušenosti se Škodovými služebními vozy, které to mají slušně propracované již snad od první Octávie (nejspíš převzato z koncernu), je PP v
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
dost pozadu. Aspoň že proti mému předchozímu myšáčkovi je to značný krok kupředu
I přes tyto problémy jinak zatím velká spokojenost
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)