Zdravim, chcel by som zacat temu velkosti palivovej nadrze. Vo vsetkych parametroch sa pise ze objem nadrze je 53litrov, v zahranici sa to meni da sa najst 50litrov aj 55 litrov aj ked predpokladam, ze to je stale ta ista nadrz a nerobi sa pre rozne trhy ina velkost.
Problem, aj ked velmi pozitivny je, ze nadrz je podla mna vyrazne vacsia, samozrejme, ze nejake palivo je aj mimo nadrze, ako v rozvodoch paliva, hadickach ci hrdle nadrze, ale ako je potom mozne ze podla mna ma nadrz objem az 59litrov (teoreticky rovnych 60)?
jazdim vacsinou do sucha, dojazd 0 - 30 km (ano viem ze PP ukazuje dojazd iba do 50km) a preto tankujem pravidelne do plna, ked pridem s tak prazdnou nadrzou pistol mi vypne pri cca 49-51 litroch (tankujem len na OMV tak snad tie stojany nie su az tak nepresne) a vzdy dotlacim naozaj doplna pravidelne 57-59litrov ! Doplna myslim tak, az kym zmizne vsetka pena, aby mi ostala stala hladina paliva pri ochrannej zapadke pri viecku nadrze a dost casto sa stava ze by tam este aj liter vosiel, kedze ta hladina vie pomalicky stale klesat, ale to uz sa mi nechce klikat tou pistolou dalsiu minutu
Takze ake su vase skusenosti ? kolko do i30ky viete natankovat ?
P.S. tankovanie takto do plna pre mna znamena, ze palubny pocitac sa prakticky vobec nemyli v spotrebe a rozdiel oproti realite je maximalne 0,1litra prekvapujuco je ale matematicka nizsia ako podla PP, co viem ze PP skor podhodnocuje u inych znaciek
Objem palivovej nadrze
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Objem palivovej nadrze
i30 - 12/2012 - 1.6 CRDi (94kW) - Style + navi + xenon+ LED
- Reklama
Re: Objem palivovej nadrze
Já osobně mám předešlou generaci i30-ky (2010), ale jak tak koukám, tak máme téměř totožný styl tankování PHM. Já k čerpačce jezdím pokud možno co nejméně, protož vždy když tam přijedu, tak musím platit docela nepříjemnou částku . Jezdím víceméně stejné trasy a vím, kde tam jsou čerpačky na kterých tankuji, tak že si můžu dovolit dankovat, když mi PP ukazuje dojezd 50km a někdy i ještě o něco méně. Tankuji tedy z téměr prázdného stavu, skutečně ouplně do plna. Někdy, když vím že po natankování do toho sednu a ujedu na zátah bez přerušení 150km a i víc, tak to tam narvu skutečně až po okraj hrdla nádrže, kdy vidím hladinku okem. Z téměř prázdné nádrže až do skutečně maxima, tam jsem schopen natankovat 58-60l. V papírech mám samozřejmě také uveden objem nádrže 53 litrů, ale to je podle mě vypočítaná hodnota objemu nádrže, která počítá i s rezervou pro nabývání objemu PHM. Do přívodní hadice k nádrži, se podle mě vejde tak 1-2l, a nádrž jako takovou bych objemově viděl na nějakých 57-58l. Nechci tě poučovat, spíš jen informativně oživuji, ale pokud taky tankuješ takto do maxima, tak jen za předpokladu, že do toho po natankování sedneš a skutečně na zátah odjedeš alespoň těch 100km. V žádném případě se nedoporučuje narvat diesel až po hrdlo, popojet domu jen 10km a auto zaparkovat. Ale každý svého štěstí strůjce .
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Tak ja tiez jazdim podobne trasy a poznam umiestnenie benziniek naspamat, ja podla toho palubaku jazdim tak ze ked mi uz ukaze dojazd 50km tak si zmazem trip a jazdim takych 30-40km raz som dokonca presiel 65km ale to uz boli nervy stres ci to neskape, ale pravidelne zvyknem tankovat tych 58litrov takze take 2 litre tam ostava na tepelnu roztaznost paliva.lada 71 píše:Já osobně mám předešlou generaci i30-ky (2010), ale jak tak koukám, tak máme téměř totožný styl tankování PHM. Já k čerpačce jezdím pokud možno co nejméně, protož vždy když tam přijedu, tak musím platit docela nepříjemnou částku . Jezdím víceméně stejné trasy a vím, kde tam jsou čerpačky na kterých tankuji, tak že si můžu dovolit dankovat, když mi PP ukazuje dojezd 50km a někdy i ještě o něco méně. Tankuji tedy z téměr prázdného stavu, skutečně ouplně do plna. Někdy, když vím že po natankování do toho sednu a ujedu na zátah bez přerušení 150km a i víc, tak to tam narvu skutečně až po okraj hrdla nádrže, kdy vidím hladinku okem. Z téměř prázdné nádrže až do skutečně maxima, tam jsem schopen natankovat 58-60l. V papírech mám samozřejmě také uveden objem nádrže 53 litrů, ale to je podle mě vypočítaná hodnota objemu nádrže, která počítá i s rezervou pro nabývání objemu PHM. Do přívodní hadice k nádrži, se podle mě vejde tak 1-2l, a nádrž jako takovou bych objemově viděl na nějakých 57-58l. Nechci tě poučovat, spíš jen informativně oživuji, ale pokud taky tankuješ takto do maxima, tak jen za předpokladu, že do toho po natankování sedneš a skutečně na zátah odjedeš alespoň těch 100km. V žádném případě se nedoporučuje narvat diesel až po hrdlo, popojet domu jen 10km a auto zaparkovat. Ale každý svého štěstí strůjce .
Tepelna roztaznost nafty je na 100litrov - 0,1litra na 1stupen C takze aj keby bol rozdiel 20 stupnov tak sa ten objem nezvacsi o viac ako 2 litre, tak nevidim dovod mat strach z preplnenej nadrze, vacsinou to mam z benzinky takych 20km cize taky 1liter paliva spalim, plus jeden az dva litre mi tam ostavaju, tak nevidim dovod preco sa obavat ale aj tak dakujem za odpoved
i30 - 12/2012 - 1.6 CRDi (94kW) - Style + navi + xenon+ LED
podle mého je objem paliva (v našem případě 53l) značem pro "nádrž" a po první cvaknutí - tzn. co se skutečně vleze pouze do té "plastové krabice" a nepočítá se s benzínem v potrubí atd... proto je uvedená nádrž 53l a pokud já tankuju na 1.cvaknutí, tka to vychází. U každého auta se samozřejmě "do nádrže" vleze víc, než je psáno, protože se sposutu paliva dá ještě vecpat do potrubí... a podle mého je jedno, jestli natankuju po okraj, nebo jen po 1. cvaknutí - PP bude ukazovat vždy stejně = bude přeměřovat ať tak či tak. Pokud tobě tedy při plnění po okraj neproměřuje, tak to zkus antankovat jen na 1. cvaknutí a podle mě ti bude dobře měřit i tam
Hyundai i30cw-2012, premium, 1.6GDi 99KW, aqua blue - live
Škoda Fabia - 2004, 1.9Tdi 93KW - sold
Alfa Romeo 147 - 2002, 1.9JTD 88KW - sold
Škoda Fabia - 2000, 1.4MPi 44KW - sold
Škoda Fabia - 2004, 1.9Tdi 93KW - sold
Alfa Romeo 147 - 2002, 1.9JTD 88KW - sold
Škoda Fabia - 2000, 1.4MPi 44KW - sold