Zapínanie klimatizácie
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
-
Zapínanie klimatizácie
Zdravím všetkých, a prosím vás o radu: Mám Coupé 1.6, r.v. 2000, full výbava, som s ním veľmi spokojný, ale mám takýto problém:
Pri prepnutí prepínača smeru prúdenia vzduchu sa mi na posledných dvoch polohách (prúdenie na okno) zapne klíma, aj keď je vypnutá.
Dúfam, že je to len prkotina, alebo moja nevedomosť, tak mi moc nenadávajte. Vopred díky za pomoc.
Pri prepnutí prepínača smeru prúdenia vzduchu sa mi na posledných dvoch polohách (prúdenie na okno) zapne klíma, aj keď je vypnutá.
Dúfam, že je to len prkotina, alebo moja nevedomosť, tak mi moc nenadávajte. Vopred díky za pomoc.
- Reklama
Ta se na okno zapina automaticky, ale Felotron jsem tusim daval navod, jak se toho da zbavit.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
A proč by ses toho proboha zbavoval? vždyť to je na klimě to nejlepší, že se ti nemlží okna a pokud si je už někde na parkovišti zafuníš, tak ti je to za 10 sekund vysuší. Už jsme to řešili na stránce Santa Fe, myslím že odkaz Zkušenosti .... po 10000km. Tak tam mrkni.
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
Tak výkon ventilátoru jde přece nastavit ručně u všech druhů klim,ne? Pokud ale jezdíš s klimou, tak se ti vysušuje nejen vzduch v autě ale i potahy sedadel, čalounění střechy, koberce... a tak se ti pravděpodobně nestane, že na podzim odstavíš vyhřáté auto a ráno marně škrábeš jinovatku z oken, protože ji nemáš zvenku ale zevnitř
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
Nejde o vykon ventilatou, ale o to, ze nemam rad proud vzduchu na xicht - ani slaby (tedy vykon nastaven na hodnotu "1")... Vlhkost stejne ze vzduchu nedostanes - zvlast, kdyz je destivo a podobne hnusne. A to nemluvim o vode, kterou si do auta nanosis na botech a obleceni.
A kdyz tu klimu skutecne nepotrebuju, nevim, proc by mi melo auto brat bud o litr vic a nebo proc bych mel vyuzivat mensi vykon...
A kdyz tu klimu skutecne nepotrebuju, nevim, proc by mi melo auto brat bud o litr vic a nebo proc bych mel vyuzivat mensi vykon...
Myslim, ze zamrzani oken zevnitr se neubranim tak jako tak.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Ja zadnou radu nepotrebuju, ja jen psal k tomu prvnimu prispevku...
...viz https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... c&start=15
...viz https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... c&start=15
Ale když je nastaven ofuk oken tak přece nic nefouká do xichtu. Fouká to k nohám a pak nahoru na okna za palubkou pod čelnim sklem a bočníma vejfukama. Ty se nastavěj směrem na boční okna a je to. Pokud mam v autě klimu tak nepotřebuju bejt chlazen náporem větru z větráků, prostě ji zapnu a vychladí se celý auto nebo pootevřu okno. Když nastavuju ofuk oken tak jedině kuli tomu, aby na nich nebyla mlha, nebo protože na nich už mlha je. Z toho důvodu vítám, že se zapne klima a mlhu vysuší. neni nic snažšího než zmáčknout AC když klimu nechci.
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
Uavidim...nechat pootevreny okno, tak si na rano muzu pripravit slzy...:/
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP