som medzi Vami nový. Len dnes som sa zaregistroval, ale toto fórum sledujem už dlhší čas. Zhruba pred rokom som si kúpil ojazdené Santa Fe 2006, 2,2 CRDi najazdil som s nim už cca 30.000 km a som s týmto autom celkom spokojný.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
http://www.autodvdgps.com/62-inch-digit ... p-499.html
kedže cena bola oveľa priatelnejšia, ako na cz stránke Auknet.cz, objednal som si k tomu aj LCD slnečnú clonu
http://www.autodvdgps.com/9-inch-sunvis ... -2072.html
Dodanie bolo bleskové - prišlo mi to za 2 a pol dňa od predania zásielky prepravcovi. Samozrejme ku celkovej cene som ešte platil aj nejakú tu daň. Clo som nemusel platiť, kedže chlapíci z Činy neuviedli skutočnú cenu na papieri, ale ju práve kvôli clu ponížili, čo mi samozrejme nijak nevadilo. Balíček som si doma rozbalil a začal sa môj boj s montážou. Najprv som zistil, že LCD clonítko, ktore bolo na obrázku šedé (mám šedú farbu čalunenia v aute) mi poslali svetlo hnede. Nebola tam pri nákupe možnosť volby farby. Určite sa to dalo dodať ako poznámku ku objednávke, ale to ma vtedy nenapadlo.
No a ďalšia najväčšia závada bola v rádiu a to taká, že rádio nepasovalo do môjho rámiku po vybratí originálneho rádia.
![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
LCD clonu som vyriešil veľmi rýchlo - kúpil som šedý akrylový spej a prestriekal som ju. Najviac som sa bál demontáže A stlpikov. Potreboval som zhodiť obidva - jeden pre kábel od clony ku rádiu a tým druhým som ťahal mikrofon od rádia. Ktorý bol súčasť balenia. Ale nakoniec tie lišty idú dolu celkom rýchlo a jednoducho. Takže som to mal zachvílku hotové.
Väčší problém bol s prispôsobením toho originál rámiku na toto rádio. Vzal som si na to špecialnu malú ručnú aku brusku a nakoniec sa to až na malé nedostatky podarilo
Radio som napojil na orig. konektor pomocou redukcie ktorá bola v balení + nainštaloval som antenu GPS. Do toho maleho boxu nad rádiom som vyviedol všetky dalšie káble - USB, IPOD, čítačka kariet a začalo sa testovanie.
S rádiom som veľmi spokojný, dokáže to prehrať fakt všetko. Dokonca výrobca udáva veľkosť USB do 16 gb no a mne to zožralo aj 32 gb takže paráda. Navigáciu sem ešte poriadne neodskúšal, ale mapy som len tak letmo prebehol a nejaké tam teda su. GPS signál to chytá tiež suprovo.
Je tu avšak jedna vec s ktorou by som potreboval poradiť. Neviem teda, či sa tu nájde niekto kto si tento výrobok už zakúpil a má ho nainštalovaný. Po prvom otestovaní mi nešla dobre komunikácia s volantom. Namiesto zosilnenia sa mi prepla skladba, pri stlačení tlačítka Mute to isté. Nakoniec som našiel v Menu Setup nakonfigurovanie tlačidiel na volante a už som sa tešil, že to konečne bude fungovať. Po priradení jednotlivých funkcii každému tlačítku si to dám uložiť. A stale mi to nejako blbne. Na tl. Mode som dal vojsť do Menu rádia. Volume klasika + a - Chanel tiež klasika prepínanie pesničiek, stanic atd. no a Mute - stlmiť. Keď prejdem po uložení napr. do rádia a chcem normalne fungovať tak sa mi stane, že chcem zosilniť a pri stlačení volume + mi prejde radio do Mute alebo sa stíši. No proste to nejako blbne. Kontroloval som to už asi 10x a som si istý že som tomu priradil správnu hodntu.
Neviete mi niekto poradiť? Dá sa to vôbec nejako vyriešiť. Možno je to tým, že mam Santa Fe 2006 a nie 2009, ale to si nemyslím....
Možno sa tu nájde niekto, kto riešil presne to isté
Nieje to až taká velká závada, ale keď ja sa s tými tlačítkami tak rááád hrám ......
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)