vlado1979 píše:mikkian:
Porovnávať 2-litrový cruz 120 kW s 1,6 81 kW u i30 nie je úplne košér. Hmotnosti sú podobné a rozdiel 40 kW sa musel prejaviť, preto si mal pocit, že 81 kW CRDi "nejede". Nové CW od chevroletu je celkom pekné, ale myslím, že i30 je z týchto dvoch súperov lepšia voľba. O octavii 2 sa nemá zmysel baviť, tá je cenovo mimo a treba si úprimne priznať, že kupci kórejských áut neočakávajú od auta zázrak, ale hľadajú vhodný kompromis medzi cenou, výbavou a výkonom. To spĺňa a navyše pridáva spoľahlivosť a dopuje to 5-timi rokmi záruky a výhodami (asistenčná služba, zvýhodnená prehliadka).
Koncernové autá jazdia trochu lepšie, ale dajú si za to zaplatiť. Vo väčšine prípadov neadekvátne
ještě bych to chtěl trošku poupravit. Novým autem chci nahradit svoji stávající Fabii 1.9Tdi - chip cca na 93KW, 6st manuál. Po svezení s 1.6CRDI 81 jsem byl hodně sklamán - čekal jsem, že nepojede tak dobře jako Fabie, ale to svezení bylo o dost "horší", než jsem čekal... pravdou e, že Cruze má výkon úplě někde jinde, ale tím mě právě dostal.. tím jsem jen chtěl říct to, že ten naftový motor v Hyundai mě neoslovil a dokonce 1.6GDI se mi líbil daleko víc, i když mám rád naftu a miluju turbo efekt...