Klepání v oblasti zadní nápravy
Moderátor: Moderátoři
Klepání v oblasti zadní nápravy
Čauky mám ix35 2.0crdi 4x4 r.v 2010 a mám takový problem,po nerovném terénu se ozývá z pravé strany v oblasti zadního tlumiče tupé bouchání. V servisu Hyundai nic nenašli ,myslel jsem stab .tyčky ale ty jsou dobrý.Já mám podezření na tlumič , nebo horní uložení pokaždé když to bouchne tak to jako zavibruje. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky čerťák
- Reklama
Re: Klepání v oblasti zadní nápravy
ja mam rok 2010 a také jsem mel problémy.Vymenily tyčky stabilizatoru a mam klid
Díky za radu Tyčky mám nové tak je vyměnim,nebudu se doprošovat a uvidim . V každém případě dám vědět. čerťák.
Čauky,tak jsem vyměnil ty tyčky a stále klepe .Já mám podezření na tlumiče ale to musim ukecat na záruku,ale ono se jim do toho moc nechce Navíc jsem je ani nikde nenašel koupit(v nejhorším).Výměna je přitom jednoduchá .Tak uvidim Zdravim čerťák.
Mal som podobný problém, ale buchot bol odpredu. Bez akých koľvek problémov po tom, čo sa so mnou previezol servisák, objednali mi nové predné tlmiče. Zaujímavé boloto, že keď som po výmene prišiel po auto, povedali mi, že mi objednali aj zadné, pretože zistili, že aj tie sú vadné. Tomu vravím prístup. Bolo to pred vyše rokom. Blbé je, že po roku a niečo už aj tieto vymenené buchajú .
Hyundai Santa Fe 4WD CRDi Premium .... Phantom Black
Hyundai ix35 2.0i Style 4x4 .... biely - predaný
Renault Megane 1,6 2013 .... Ženiné auto :)
Suzuki Jimny 1,3 VVT 1999 .... totalka v 2009
Nissan 200sx s14a (Silvia) .... (280HP) predane
Hyundai ix35 2.0i Style 4x4 .... biely - predaný
Renault Megane 1,6 2013 .... Ženiné auto :)
Suzuki Jimny 1,3 VVT 1999 .... totalka v 2009
Nissan 200sx s14a (Silvia) .... (280HP) predane
čauky ,tos mně moc nepotěšil . Asi ty tlumiče jsou pěknej šmejd.Mněl jsem kiu CARENS a pomalu 200tis najeto a o tlumičích jsem nevěděl.Stab tyčky to jo ale to byla brnkačka a jelo se dál.Tak jsem se na ten tlumič podíval,povolil vršek dva šrouby a tlumič vyháknul a spodek jsem nechal.Horní uložení vypadá dobrý nikde nic volnýho ,dole taky ne, jen se mi zdálo že chodí dost zlehka dolu uplně lehce a nahoru sám během vteřinky vyjel na doraz. To si myslím že bych mu mněl aspoň trochu pomoct ale on vyběh sám.Tak nevim zdravim čerťák
Keď ide dole úplne ĺahko,tak je to úplne v prdely! Keď si zoberiem váhu auta a vydelím štyrmi a toto lahko stlačím,tak toho moc nenatlmí.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Mě to semtam zabušilo v prvním roce, co ho mám. Byly to vyloženě tupé rány, skoro jako kovovým kladivem. Začaly na hrbolaté silnici, zastavil jsem a nic nikde nenašel. Ale o kus dál, kde už byl rovný asfalt bez děr, se to ozvalo znovu. V servisu také nic nenašli, ale ... od té doby se to neopakovalo. Takže těžko říct, zda s tím něco neudělali.
Hyundai ix35 Style 4x4 2.0i DOHC D-CVVT; 6 stupňový automat; Black Pearl
zdravím mám santa féčko a taky to klepalo a přišel jsem na závadu byly to gumy mezi kastlí a tlumičem hned nad kolem
Mozna utrzeny zadni pomocny ramena (takova dlouha tyc zakoncena ulozenim a to byly utrzeny), ja uz o tom taky leccos vim, sice u i30, ale predpokladam, ze ix35 je ma taky.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
čauky Chlapi už jsem vše prolezl, všechny silentbloky ,ramena ,uložení tlumiče horní,dolní a stále nic.Myslel jsem výfuk,že se zhoupne na těch gumách a klepne do nárazníku tak jsem ho podložil měkou gumou a stále bouchá. (když jsem u toho výfuku tak jsem s ním zahýbal dopava doleva a jako by v něm v tom zadním dílu bylo hodně vody ,nebo se v něm něco sype )Je to prostě takový bouchnutí ne uplně natvrdo ale bouchne několikrát zasebou jako vibrace.Neni to na umření ale seře mi to.
Pořád mám pocit že to dělaj ty tlumiče levý méně pravý hodně.Přece je nebudu zkoušet mezi sebou přehodit hehe ale možná mi nic jinýho nezbude.Zdravim čerťák
Pořád mám pocit že to dělaj ty tlumiče levý méně pravý hodně.Přece je nebudu zkoušet mezi sebou přehodit hehe ale možná mi nic jinýho nezbude.Zdravim čerťák
tak je demontuj a vyraz na výlet ( samozřejmě opatrně), je-li to příčina, tak nic neuslyšíš. Váha je na pružinách, tlumiče jemom mají tlumit, tak se ničeho neboj. Krátká jízda by ti měla ukázat jsou-li tlumiče v....... U zadních to jde provést , přední horší
ix35 1,6 GDI
i20
Lantra
i20
Lantra
Tak ja to zkusím a dám vědět ,díky čerťák
ale opatrně !!!, auto bude nestabilní, tak malá rychlost a krátká jízda.
ix35 1,6 GDI
i20
Lantra
i20
Lantra
Jasně, ale až opadnou ty vedra kolem auta se nedá nic dělat a večer už toho mám taky dost. čerťák.