pedál plynu / cukáni
Moderátoři: miooo, Moderátoři
pedál plynu / cukáni
zdravím, máme nově Santu 2,4, 2003 a plynový pedál jde hodně ztěžka a cukaně není to plynulý pohyb. když chci jemně přidat, tak jdu pomalu a nic nic a pak škubne tak 1-2cm. navíc většina ophodové jízdy stačí těchto 1-2cm promáčknout pedál takže to není příjemné...
dále když jedu třeba na 4. stupěn 60km/h -(cca 1900ot) a přidám jemně tak 1-2cm tak auto pomalu zrychluje (to nevadí ) ale přitom plyn parkrát vynechá místo at plynule zrychluje když pridám pořádně treba z 2500 ot tak žádný problém klidně až do 5000ot.
díky za rady
dále když jedu třeba na 4. stupěn 60km/h -(cca 1900ot) a přidám jemně tak 1-2cm tak auto pomalu zrychluje (to nevadí ) ale přitom plyn parkrát vynechá místo at plynule zrychluje když pridám pořádně treba z 2500 ot tak žádný problém klidně až do 5000ot.
díky za rady
Santa Fe 2,4
- Reklama
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: pedál plynu / cukáni
Ja kdyz kupil santu tak plynovy pedal taky nesel plynule ale skokove, tam je lanko. Ono to bude asi zasmolene bordelem, ja do toho nakapal olej na sici stroje a poradne to promazal, a uz 3 rokem jde plyn pedal uplne vpohode. Ono staci v mot. prostoru zvednout kapotu, pdkroutit 4 sruby od toho plast dekla, ten sejnout a pod prednim oknem vidis nad vstriky lanko na vzduchovem tentononc. urcite tam bude nejaka usazenina.
Hyundai Santa-Fe, 2.4, 16V, DOHC, 4WD, srtibrny
tak po promazani a seštelovani lanka plynový pedal vpohode.
ale cim dal vice se projevuje to cukaní kdyz zrychluji z nizkych otacek 1400-1900 tak to škube poradne s celym autem a je jedno jaky mám rychlostní stupen. nevíte co by to mohlo být? jak to preleze 2000-2200 tak zrychluje plynule vpohode. ale to škubaní je děsné jsou to trhance jako bych dal plny a uplne pustim a zase plný i při vyšší rychlostech je to nepříjemné...
ale cim dal vice se projevuje to cukaní kdyz zrychluji z nizkych otacek 1400-1900 tak to škube poradne s celym autem a je jedno jaky mám rychlostní stupen. nevíte co by to mohlo být? jak to preleze 2000-2200 tak zrychluje plynule vpohode. ale to škubaní je děsné jsou to trhance jako bych dal plny a uplne pustim a zase plný i při vyšší rychlostech je to nepříjemné...
Santa Fe 2,4
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
Svicky, kabely.... pri koupi, vymenils? Muze to byt i snimac polohy klikovky, ja to ted menil. Cuka ti to nebo pozorujes to i pri volnobehu? Ono to muze byt i vstriky, vaha vzduchu. Je tezke to tak analyzovat. Mozna vice rekne diagnostika.
zatim nemenil auto jezdilo co 15000km do autorizovane servisu a pořad něco měnili je to od znameho mám faktury, ale vymenim to postupně. má ted najeto 185 000 km
CUKA to jenom pri zrychovani v rozmezi otacek 1400-2000 pri normanil zrychlení, pedal tak do 70% jeho drahy.
jinak na volnoběh, zrychlovaní nad 2000 otacek, jizde nad 2000ot, zrychlovaní z nizkych otacek ale pedal plynu nadoraz na podlaze tak to NECUKÁ
asi zkusim tu diagnostiku jen jesli to není nějaký tipický problém Sante Fe..
Nevím o nějakém dobrém servise nebo mechanikovi v okoli Nové Jiříca +- 50km ?
Díky
CUKA to jenom pri zrychovani v rozmezi otacek 1400-2000 pri normanil zrychlení, pedal tak do 70% jeho drahy.
jinak na volnoběh, zrychlovaní nad 2000 otacek, jizde nad 2000ot, zrychlovaní z nizkych otacek ale pedal plynu nadoraz na podlaze tak to NECUKÁ
asi zkusim tu diagnostiku jen jesli to není nějaký tipický problém Sante Fe..
Nevím o nějakém dobrém servise nebo mechanikovi v okoli Nové Jiříca +- 50km ?
Díky
Santa Fe 2,4
tak jsem si koupil "diagnostiku" a pres Android a program Toque mě to nenapsalo žádno chybu, hodnoty motoru jako otacka a teplota to ukazovalo.... ukaze nejake jiná diagnostika neco jiného nebo na ty chybové hléšky je to jedno?
Santa Fe 2,4
- Richard555
cukání u benzínů jsou většinou svíčky, nebo EGR. Vyměň svíčky, kabely.... vyčistit celej egr včetně těch přívodů a trubek až do sání, možná i to..... ten EGR by měl být otevřený při částečném zatížení, při plným plynu ve vyšších otáčkách by s měl zavřít....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
tak jsem dal nové svíčky, nové zapalovací kabely a 1 cívku na 3. válci diagnostika psala chybu p0303 a zároven jsem přetěsnil víko ventilu, kapal olej na svíčky...
první projížda 5min vpohodě, druha s horkym motorem zacla blbnout jako předtím. při přidávání to strašně škube ted už do 3000ot auto vubec nejede, dusí se a škube pak je celkem vpohode
takže chyba asi se projevuje při zahřátem moturu nevíte co by to mohlo byt? diagnostika krome p0303 nic neukazuje
díky
první projížda 5min vpohodě, druha s horkym motorem zacla blbnout jako předtím. při přidávání to strašně škube ted už do 3000ot auto vubec nejede, dusí se a škube pak je celkem vpohode
takže chyba asi se projevuje při zahřátem moturu nevíte co by to mohlo byt? diagnostika krome p0303 nic neukazuje
díky
Santa Fe 2,4
- Richard555
pokud auto jede studený v pohodě a když se ohřeje začne blbnout, jsou obvykle blbý hodnoty z lambda sondy ( při studeném motoru lambda nepracuje začne až po ohřátí) zkus vyměnit lambdu, furt ale to může být i ten EGR ten by měl být v částečným zatížení v provozu , pokud dáš plnej měl by se zavřít...... Myslím že máš i váhu vzduchu, tak i tam může být problém, ale ta není tolik závislá na teplotě motoru ale na teplotě nasávaného vzduchu
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
tak dnes i hned po startu ale o hodne mene nez kdyz je teply a ted chyba p0101 to zase 1. valec tam je puvodni civka
a ten egr, lambda nebo vaha vzduchu se neukazi v logu chyb ?
a ten egr, lambda nebo vaha vzduchu se neukazi v logu chyb ?
Santa Fe 2,4
tak vyměněna i druhá cívka a bylo to tím, už je klid (současně jsem doplnil olej byl pod min. ale to by snad nemělo být tím)
Santa Fe 2,4
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
Odkud mas covky a kolik staly
http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-di ... ka-3025522
za 1230 super cena i kabely levné.
je to značka JANMOR nikde jsem k ni moc nenasel prodejce rikal ze je kvalitnejsi nez BOSCH (jestli to pro ne vyrabi nebo co i) je to vyrobeno v polsku. tak uvidime
za 1230 super cena i kabely levné.
je to značka JANMOR nikde jsem k ni moc nenasel prodejce rikal ze je kvalitnejsi nez BOSCH (jestli to pro ne vyrabi nebo co i) je to vyrobeno v polsku. tak uvidime
Santa Fe 2,4
Richard555 píše:pokud auto jede studený v pohodě a když se ohřeje začne blbnout, jsou obvykle blbý hodnoty z lambda sondy ( při studeném motoru lambda nepracuje začne až po ohřátí) zkus vyměnit lambdu, furt ale to může být i ten EGR ten by měl být v částečným zatížení v provozu , pokud dáš plnej měl by se zavřít...... Myslím že máš i váhu vzduchu, tak i tam může být problém, ale ta není tolik závislá na teplotě motoru ale na teplotě nasávaného vzduchu
Ahojte. Tak mne to robí presne to iste cukanie,skákanie. Svieti mi kontrolka CHECK a diagnostika mi povedala , že chybná lambda sonda 1. Ale ktorá je číslo jedna ? Ja som ich videl asi 3.
Ďakujem
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
No lambda 1 je ta prvni co je u svodu a druha je za katem, Santa 3 nema.