CRDi - Spotreba
Moderátoři: Martun, Moderátoři
CRDi - Spotreba
Ahoj, trochu jsem nespokojeny se svou spotrebou paliva.
Uz jsem dostal spoustu rad, ale zatim to moc nepomaha.
Muzete mi napsat, kolik to zere vam, at muzu porovnat s vice lidma, pripadne zavidet?
Mne to zere pri jizde na spotrebu cca 5.2/6.5/9.0 L/100km
Uz jsem dostal spoustu rad, ale zatim to moc nepomaha.
Muzete mi napsat, kolik to zere vam, at muzu porovnat s vice lidma, pripadne zavidet?
Mne to zere pri jizde na spotrebu cca 5.2/6.5/9.0 L/100km
- Reklama
Dvorlubore - neděláš si srandu,když píšeš, že máš spotřebu až 9l/100km?
Já mám taky crdičko, ale nejvýšší spotřebu jsem měl v záběhu 7l/100km.
Jinak se pohybuju v průměru 5,5l.Na palubní počítač se nemůžeš spoléhat, natankuj plnou nádrž po hrdlo a spočítej si kolik jsi ujel km do druhého tankování a budeš vědět skoro přesnou spotřebu. V servisu jsem si stěžoval na ukazatel venkovní teploty/ukazoval o 4 stupně méně/ a technik mě řekl, abych údaje na palubním počítači bral pouze orientačně!!
Já mám taky crdičko, ale nejvýšší spotřebu jsem měl v záběhu 7l/100km.
Jinak se pohybuju v průměru 5,5l.Na palubní počítač se nemůžeš spoléhat, natankuj plnou nádrž po hrdlo a spočítej si kolik jsi ujel km do druhého tankování a budeš vědět skoro přesnou spotřebu. V servisu jsem si stěžoval na ukazatel venkovní teploty/ukazoval o 4 stupně méně/ a technik mě řekl, abych údaje na palubním počítači bral pouze orientačně!!
Accent 1,5 Crdi r.v.2004
spotreba
Tak jsem si spocital, kolik jsem ujel Km a za kolik jsem tankoval (prosel jsem vypisy z banky-vzdycky platim kartou) a po 4000km mi to vyslo cca 5.8L/100km.
Tusil jsem ze PP nebude ukazovat nejpresnejc,ale takovy rozdil
Myslel jsem, ze se na to da trochu spolehnout, ale vono H....
Skoda, chtel jsem si vypocitat, prijakych otackach nebo rychlosti to zere nejmin a kolik.... Tak na to muzu zapomenout
Hlavne ze to tolik nezere
Tusil jsem ze PP nebude ukazovat nejpresnejc,ale takovy rozdil
Myslel jsem, ze se na to da trochu spolehnout, ale vono H....
Skoda, chtel jsem si vypocitat, prijakych otackach nebo rychlosti to zere nejmin a kolik.... Tak na to muzu zapomenout
Hlavne ze to tolik nezere
i30 CW 1.4i r.v.2010 (od 2010)
Accent 1.5Crdi r.v.2004 (2006-2010)
Moje spotřeba
Mám teď od prosince CRDi (tříválec) z roku 2002 a průměrnou spotřebu zatím mám 6,4. Ovšem zatím s ním mám nalítáno jen cca 3000 km a teprve si na naftu (nižší otáčky, vyšší krouťák - zejména oproti té Felicii 40kW, co jsem měl předtím) zvykám. Ví někdo, jaké otáčky nebo jaký styl jízdy je pro tenhle motor nelepší?
Accent CRDi 1,5 2002
Tak ja si uz pomalu zacinam taky zvykat na naftak, mam ho od leta a najeto 6000km.
Podle mych starsich prispevku zjistis,ze jsem spotrebu taky dost resil.
Ale tady jsem se poptal, prolezl vsechny temata i novinove clanky a recenze a zjistil jsem, ze pokud chci jezdit vylozene na spotrebu, tak nekde mezi 1500-2000rpm.
Od 1500 uz to zabira, ale strasne to rve usi (ten zvuk) , nez si na to clovek zvykne. Pokud mam ale plne auto nebo jedu zrovna dokopce, tak radeji vytacim o trochu vic.
Urcite bych uvital srovnani s kolegy, ale moc accentu crdicek tady asi neni
Podle mych starsich prispevku zjistis,ze jsem spotrebu taky dost resil.
Ale tady jsem se poptal, prolezl vsechny temata i novinove clanky a recenze a zjistil jsem, ze pokud chci jezdit vylozene na spotrebu, tak nekde mezi 1500-2000rpm.
Od 1500 uz to zabira, ale strasne to rve usi (ten zvuk) , nez si na to clovek zvykne. Pokud mam ale plne auto nebo jedu zrovna dokopce, tak radeji vytacim o trochu vic.
Urcite bych uvital srovnani s kolegy, ale moc accentu crdicek tady asi neni
i30 CW 1.4i r.v.2010 (od 2010)
spotřeba CRDi
Já mám 2002 CRDi - 3válec a najezdil jsem s ním už 80 000 km a spotřeba mně vychází asi 4,8 až 4,9 a s klimatizací asi 5,2 je teda pravda, že jezdím jenom dálky ,ale i s komb. po městě jsem se snad jednou dostal přes 6 litrů.
Roman
Ahoj všem, asi před týdnem jsem si koupil nového Accenta 1.5 CRDi a těšil jsem se, jakou na displeji uvidím nízkou spotřebu - musím říct, že zatím jsem z toho hodně rozčarovaný a jsem zvědavý, jestli se po čase spotřeba alespoň trochu přiblíží údajům v techničáku . Najeto mám zatím necelých 400 kilometrů, spotřeba ve městě průměr 8.5, kombinovaná 6.3. Docela mě zaskočil příspěvek Andyho, že počítač mu ukazuje spotřebu o litr vyšší, než ve skutečnosti - to pak nechápu, k čemu tam ten počítač vlastně je. Zkusím zavolat do servisu, jestli mi k tomu něco řeknou...
Accent 06 1.5 CRDi
Nezapomen, ze auto mas novy, sirovy a teprve se zajizdi.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Igor: Môžem ťa upokojiť, spotreba aspon u mna sla za 15tis km o 2 litre dole na terajších 6.0lit/100km v meste. nechodím nijako setrne, skrátka normálne. A mojom prípade mi palubák ukazuje spotrebu vyššiu vďaka rannému aktvovanému dialk. štartu, kde z neviem akým výpočtom palubný PC prihodí za 15min volnobehu 1 decko nafty naviac )) smejem sa z toho nevšímam si to, na garančke sa opýtam.
mx5/swiftsport/santafe/accent
Tak spotřeba na trase Slaný - Ústí nad Labem a zpět vyšla 3,9l/100km dle PP, po dotankování vyšla 4,0l/100km - což je hodnota udávaná výrobcem. To je krásný, ale podotýkám že jsem se téměř nikde na cestě nedostal nad 2500otáček, a max.rychlost nepřekročila 90km/h. Ale je fakt že ta trasa je na spotřebu ideál: Slaný, Zlonice, Mšené lázně, Budyně n.Ohří, Terezín, Lovosice, a pak podle Labe až do Ústí. Nejlepší z celé trasy je úsek kolem Labe, kde se dá jet stálou rychlostí 70-80Km/h docela dlouhou dobu a tam ta spotřeba padá.
VOLVO V70 Summum 11/2013 D4 120kW
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
tom: tvoja spotreba je priam ukazkova:) Ako si zabehaval motor? Dodrzoval si prvych 1000km dosledne pokyny vyrobcu?
Skusal niekto z vas zistovat spotrebu pri urcitej rychlosti? to by ma dost zaujimalo... Ja som skusal na dialnici - rovny usek, rychlost 120km/hod a spotreba vychadzala 5,9-6,0l podla PP. Zatial ma motor nabehanych len 800km...
--> opravena chyba v spotrebe...
Skusal niekto z vas zistovat spotrebu pri urcitej rychlosti? to by ma dost zaujimalo... Ja som skusal na dialnici - rovny usek, rychlost 120km/hod a spotreba vychadzala 5,9-6,0l podla PP. Zatial ma motor nabehanych len 800km...
--> opravena chyba v spotrebe...
Naposledy upravil(a) peaty dne 22 dub 2007, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Accent 1.5 CRDi, 2007, Red Wine