lupanie v spojke
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: lupanie v spojke
mal som podoben moznost zazit lupanie na spojke na swiftovi ale vymenili gumicky (pod spojkovym pedalom a bolo to ok ) je ten zvuk pocut od motora alebo v interieri?
- Reklama
neviem ci je to zvuk ale citim to lupnutie v nohe. dnes "popocuvam"
i30 2012 1.6 GDI, Cool Red
nohu alebo spojku ?
Opravia mi v rámci záruky aj lupanie v nohe? Bomba !
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Byl jsem dnes v servise a řekli mi, že je to lupnutí v noze Sedl jsem si proto do nové i30 a světe div se, ono to tam taky trochu lupe Takže vyřešeno (doufám). Koleno mám však v cajku.
i30 trikolor 1.4 CVVT | rv. 2013
Ak by to bolo lupnutie v nohe, tak by ti to luplo na každom aute. Vyskúšaj niečo iné ako i30 a uvidíš.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010)
Moj otec ma i30 1,4 - a robi mu to. Pri stalceni spojke citit prasknutie/lupnutie v pedali aj pake. Ja mám i40 1,6. A robí mi to tiež. V servise mi povedali ze to robi to roztiahnutie kotucov?? Take nieco mi povedal
Hyundai Tucson 1.6 T-GDi, DCT, 4x4
Hyundai i40 1.6 GDi Style
Hyundai i40 1.6 GDi Style
Díky moc za zprávu. Myslel jsem si to taky. Je tam totiž hydraulická spojka a na prodejně to taky dělalo. Mohl bych poprosit ještě o zprávu ohledně zvuku motoru? I když je venku teplo, tak v motoru něco chrastí. Je to dobře slyšet ze strany od kola řidiče. Vypadá to na převodovku. A že by se to ztišilo po zahřátí se říct nedá.
Díky moc a jinak i40 je opravdu super. Ať se drží jako nová!
Díky moc a jinak i40 je opravdu super. Ať se drží jako nová!
i30 trikolor 1.4 CVVT | rv. 2013
mam novou i30 po koupi jsem najezdil cca 350km a od te doby zaclo "lupat" ve spojce taky, je to asi v 1/3 na konci u podlahy tesne pred doslapnutim, dela to uz 120km, kazdej den najezdim cca 20km, k tomu jsem si vsiml protoze motor zatim moc neohuluju a jezdim v rozsahu 2-4k ot. a plyn nedoslapuju vic jak na pulku pedalu, ze dnes kdyz jsem zastavil, tak jsem zkousel slapat pri vypnutym motoru na tu spojku a zrovna zkusil i plynovej pedal a mate to taky? ze seslapnete az na podlahu a pak je tam jakoby nejaka pojistka a jde seslapnout jeste o malej kousek niz ale citite jasny prasknuti v pedalu, prijde mi to jako aby ste vedeli, ze uz je konec a dal to nepujde, ale jen me zajima jestli to maji i ostatni...
Kdyz ten doraz proslapnes, tak se myslím deaktivuje omezovac rychlosti.
Černý kombík => http://goo.gl/DmaSND
Bilý sedan => http://goo.gl/xLeF3g
a na kolik ma byt jako omezovac nastaven? dit maximalka papirove je na 182
on to napsal spatne ne omezovac ale tempomat...nekde jinde se to uz resilo ze se zniceho nic vypina tempomat a doresili to tusim tak ze to dela ta spojka ... ale nereknu ti to na 100% mozna si to s necim pletu
Ahoj, lupani ve spojce je asi standart u nove i30. Prepokladam, ze to dela vsem jen vetsina si toho ani nevsimne.
Spojku jsem videl rozebranou pro tohle auti a duvod lupani byl dost na snade ( teda ason podle me ). I v servisu nad tim kroutili hlavou, ze tohle neni uplne dobre vymyslene.
Ted nevim jak to presne popsat, ale na lamele spojky jsou 4 pruzinky a uvnitr kazde pruzinky je kovovy valecek ( ty valecky jsou tam na volno a kdyz s tim clovek trochu zatrese tak to "decetne" zazvuci ). Na smysl jsem jako laik neprisel, kazdopadne podle zvuku co ta lamela delala, kdyz si s tim clovek potrepal v ruce, tak by to lupani mohlo odpovidat preskupeni tech valecku v pruzinach ( pri seslapnuti spojky ).
Jinak ohledne plynu a jeho druhe polohy - tempomat nemam a nechci, abych to mohl zkusit. Z meho pohledu je to jen dalsi "pseudoekokurvitko" ve smyslu ( fakt jako na to chces slapnout naplno??? ). Uplne v tom samem zneni me toci ta prodleva pri pridani plynu.
Hold lepsi uz to asi nebude a ekoteroristicka organizace jmenem EU ta evropska auta totalne zdecimuje ( 3valce a 3turba rules )
Spojku jsem videl rozebranou pro tohle auti a duvod lupani byl dost na snade ( teda ason podle me ). I v servisu nad tim kroutili hlavou, ze tohle neni uplne dobre vymyslene.
Ted nevim jak to presne popsat, ale na lamele spojky jsou 4 pruzinky a uvnitr kazde pruzinky je kovovy valecek ( ty valecky jsou tam na volno a kdyz s tim clovek trochu zatrese tak to "decetne" zazvuci ). Na smysl jsem jako laik neprisel, kazdopadne podle zvuku co ta lamela delala, kdyz si s tim clovek potrepal v ruce, tak by to lupani mohlo odpovidat preskupeni tech valecku v pruzinach ( pri seslapnuti spojky ).
Jinak ohledne plynu a jeho druhe polohy - tempomat nemam a nechci, abych to mohl zkusit. Z meho pohledu je to jen dalsi "pseudoekokurvitko" ve smyslu ( fakt jako na to chces slapnout naplno??? ). Uplne v tom samem zneni me toci ta prodleva pri pridani plynu.
Hold lepsi uz to asi nebude a ekoteroristicka organizace jmenem EU ta evropska auta totalne zdecimuje ( 3valce a 3turba rules )
Hyundai i30CW 1.6GDi, 99kW, 2016 "Kraken"
MG ZS 180 2,5 V6, 130kW, 2003 "Cipajz"
Čo bolo to bolo:
Hyundai i30 II 2012 1.6 CRDi
Hyundai Elantra 1.6 GL
Rover 25 2.0 iDT
Hyundai Lantra 1.5
Škoda 105S
MG ZS 180 2,5 V6, 130kW, 2003 "Cipajz"
Čo bolo to bolo:
Hyundai i30 II 2012 1.6 CRDi
Hyundai Elantra 1.6 GL
Rover 25 2.0 iDT
Hyundai Lantra 1.5
Škoda 105S
"On" to nenapsal spatne, skutecne jsem myslel omezovac rychlosti (nikoliv tempomat a nikoliv omezovac maximalni rychlosti), tj. nastavim, ze to ma jet max. treba 90 km/h a ono to vic nejede (ne, stale nemluvim o tempomatu!), pokud ovsem proslapnu plyn az na podlahu (skrz ten doraz), tak to proste zrychlovat zacne, prestoze byl omezovac zapnuty.maximus27 píše:on to napsal spatne ne omezovac ale tempomat..
PS: Mel jsem auto pujcene na dva dny od prodejce, svoje jeste nemam...tak to nemuzu overit, ale myslim, ze to takto bylo.
Černý kombík => http://goo.gl/DmaSND
K plynovému pedálu - nebude to krátkodobé zvýšenie tlaku turba (u inej značky označované overboost)? Samozrejme, ak ide o diesel a ak túto f-ciu má. Pred nedávnom sa ženil bratanec, mal z Kie požičaný dieslový Sportage a presne toto tam bolo. Či to ale navyšovalo výkon som neoveroval
Škoda Fabia Kombi Mk3, 1,0 TSI, 81kW (2018)
Ex:
Ford Focus Kombi Mk1, 1,6 Zetec-SE, 74kW (2004)
Ford Focus Kombi Mk1, 1,6 Zetec-SE, 74kW (2002)
Ford Mondeo Turnier Mk1, 1,8 Zetec, 85kW (1994)
Ex:
Ford Focus Kombi Mk1, 1,6 Zetec-SE, 74kW (2004)
Ford Focus Kombi Mk1, 1,6 Zetec-SE, 74kW (2002)
Ford Mondeo Turnier Mk1, 1,8 Zetec, 85kW (1994)