Kontrolka nedostatku kapaliny v odstřikovačích

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

nulda
**

Re: Kontrolka nedostatku kapaliny v odstřikovačích

Příspěvek od nulda »

k tomu vyndavani nadobky ani neni potreba vyndavat svetlo pokud mate auto zvedle na heveru :wink:
Hyundai i30 1.4i CVVT, Comfort (2010/05/26), Indigo Blue
Reklama

lukis01

Příspěvek od lukis01 »

Jirka-F píše:Počítej taky s poštovným. Těch 6 dolarů je jenom za samotné čidlo. S nádržkou se to prodraží a ta díra do staré je to nejmenší. Plochý vrták do dřeva průměr 25 mm a rašple. S těmi piny ti přeji úspěch větší, než jsem měl já. Taky jsem chtěl něco bytelnějšího, ale dnes je doba, že seženeš snadněji celý výrobek než náhradní díl za pár kaček. A to co mám doma a že toho není málo :wink: se samozřejmě nehodilo.
tak piny objednane, pro jistotu jsem pribral i par konektoru, abych mohl natrenovat rozborku :)
co zbyde muzu pripadne nabidnout ;)
Sračkám se nevyhneš..
i30cw 1.6 CVVT+LPG 2012, cashmere brown, comfort + paket tempomat + paket kůže by Luki :D
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

a drobná editaceee :)

dneska dorazily piny do přístrojovky - řekl jsem si, že se vykašlu na tahání do dveří (možná někdy příště, eště mám fhurt v paměti, jak jsem shazoval dveře, abych ten dveřní konektor vydlabal...tfuj) a už jsem i stihl potrénovat vypichování :)

konektor do přístrojofky a kabel s pinem zděs
image004.jpg
image004.jpg (35.25 KiB) Zobrazeno 2384 x
soudruzi konektoři zděs
image001.jpg
image001.jpg (43.46 KiB) Zobrazeno 2383 x
btw...docela mne překvapilo, že v přístrojovce už most do dveří nachystaný je...to už tam ten snímač nemohli dát z výroby??pche..

No a závěrem, kdo pochválí novou fičůůůůru?:)
http://youtu.be/owlnDtPq0b4
Sračkám se nevyhneš..
i30cw 1.6 CVVT+LPG 2012, cashmere brown, comfort + paket tempomat + paket kůže by Luki :D
nulda
**

Příspěvek od nulda »

takze ty tahnes kabel od cidla primo do budiku? a ficura dobra :-) to se mi libi, ale neslo by pomalejsi prepinani?
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

ano, presne tak, předpokládám (vím), že z motorového prostoru se dá dostat dovnitř za palubovku u spolujezdce (na modrém jsme tudyma tahali žhavení na sklo), no pak už přímo do budíka..

přepínání funguje tak rychle, jak mačkáš spínač :D
Sračkám se nevyhneš..
nulda
**

Příspěvek od nulda »

Hm hm ale nevidim ze bys ho mackal.ja myslel ze to dela automaticky :)

Odesláno z mého GT-I8190N pomocí Tapatalk 2
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

ale já ho mačkám...jenže jinde :)
od začátku mne štvalo, že při pohodlném (ne vyvaleném jak bravek) posedu nedosáhnu na tlačítko trip computeru a ve snaze trefit se na něj v průběhu jízdy klesá pozornost na to, co se děje okolo...

tož jsem si udělal své vlastní a v "user friendly" poloze :)
Sračkám se nevyhneš..
nulda
**

Příspěvek od nulda »

prozradis kde? :) ne ze bych si to sel delat,ja to stejne mackam jen kdyz natankuju. ale moznost automatickeho prepinani by nebyla spatna. A k tomu zapojeni cidla,neni to nahodou slozitejsi tahat az k budikum? ta cesta je docela dlouha potom ne?Takhle to stacilo protahnout pod blatnikem a pruchodkou dovnitr ke konektoru,od tamtud uz kabelaz k budikum je
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

no, jak uz jsem psal....nehci se dobyvat ke konektoru v "podpalubi" :)
no a spínač na trip mám pod volantem :-$

EDIT
koukal jsem jak přesně ten konektor vypadá
Obrázek

a chápu správně, že jsu doplnil vodič z čidla do toho šedohnědného konektoru na obrázku a ne za něj (protikus za plastovým deklem)
pokud jo, možná bych ještě přehodnotil rozhodnutí (piny pro 040 a 090 doma asi mám z předchozích úprav :)
Sračkám se nevyhneš..
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

tak..objednano, snad to jeste do sezony stihnu vymenit a zapojit :)
Sračkám se nevyhneš..
nulda
**

Příspěvek od nulda »

presne tak,je to v tom sedo hnedym konektoru. Dal jsem uz nemusel.
Omlouvam se,ja jsem vubec tu tvou otazku nezaregistroval proto odpovidam az ted, priste lepsi napsat SZ.
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

Tak nádržka i čidlo včera dorazily z Polska, nokonec to vyšlo ještě levněji než z Korapsu a hlavně to bylo rychlejší a bez výpalného pro stát a Českou poštu :)

Průchodku pro čidlo nemám, takže postup ala nulda, tj. vteřinové lepidlo na fixaci a následně kybel silikonu :D

Piny do dveří objednány, takže zatím akorát provedu rozborku sborku a přitáhnu si kabely do dveří. Chystám se při jednom i přezouvat, takže místa snad budu mít dost.
Sračkám se nevyhneš..
lukis01

Příspěvek od lukis01 »

tak přátelé, je to tady!! i já už nyní patřím k vyvoleným, kteří mají funkční kontrolku :)
jediný problém, který jsem nečekal byl bohužel v silikonu - při prvním pokusu mi čidlo odpadlo - asi málo silikonu :D
problém vyřešila průchodka z Hornbachu za 15 kaček a s drobnou úpravou sedí čidlo jak prdel na hrnec.

Postup skoro stejný jako nulda, jen s drobnými odlišnostmi:

1. konektor od čidla jsem rozebral a jako protikusy dal samičí piny z jiného konektoru, přes které jsem přetáhl teplem smršťovací bužírku (na každý drát zvlášť a následně společně ještě do hrubé bužírky - ochrana především, hehe).
2. "-" kabel jsem přitáhl matkou na šroub od klaksonu z vnitřní strany podběhu
3. "+" kabel skrz průchodku okolo hadičky stejně jako u nuldy
4. pořídil jsem origo piny do konektoru vevnitř auta a připojil (horor dostat ven všechny svazky včetně pouzdra, ale nakonec vítěz), takže jsem nakonec nemusel jít s kabelem až k přístrojovce :)

Pokud by měl někdo v okolí Ostravy zájem, rád ukážu, případně pomůžu rozšířit řady "kontrolkářů" ;)
Fotky jsem nedělal, myslím, že nulda zvládl fotky sqěle
Howgh
Sračkám se nevyhneš..
Odpovědět

Zpět na „i30 Elektronika“