69pavel píše:zz píše:Diagnoza v servise byla jednoznačná a na můj vkus až moc rychlá: rozpadlo se servo a z motoru to vycuclo olej, tím motor přestal mazat a přidřela se klika. Výsledek: nová klika, šálky, repas serva, přetěsnit čerpadlo + další drobnosti ..... +- 70 táců
Myslím si, že při stavu oleje 1cm pod spodní rysku musí na rovině motor ještě v pohodě mazat a JSEM SI JISTÝ že kontrolka mazání se nerozsvítila a při pokusu o nastartování na 100% zhasla!!!
ach boze to je zase blabol,---rozpadlo se servo a z motoru to vycuclo olej---vetsi hloupost jsem neslysel,remeslo bran se
pokud ti tuto myslenku vnutil opravar ktery ti opravuje motor tak zrejme jsi trefil na odbornika na svem miste,od takoveho utikej rychle pryc--leda ze ty sam bys to popletl a zamenil slovicka servo-turbo
servocerpadlo pracuje pri vetsich tlacich nez je mazani motoru takze tu by spis hrozil opacny efekt ato ze hydraulika by se dostala do motoru a zredila motorovy olej,
navic neni nahodou servocerpadlo zvlast a je hnane klinovym remenem,jedine s cim je spojene s motorem tak je drzak cerpadla a klinovy remen
pokud se ztratil olej tak to zpusobilo turbo,a ted zalezi jestli to slo pres sani nebo to slo primo do vyfuku,pokud pres sani tak je nutne komplet vycistit a odmastit cely saci system- intercoler vcetne vsech trubek a hadic na sani,skrtici klapky
On se zřejmně kolega upsal,,, neni to možna vina servisaka,,,protože to by mmusel být v cykloservisu,,a to asi nebyl...Podle mne turbo,,,či nedůsledná kontrola hladiny,, nebo vysoké km nájezdy a kombinace techto faktorů..Psal ale že olej kontroloval a kontrolka nesvítila,,,tak mne napadá defekt oil čerpadla ve vaně nebo turbo,, přicpání mazacího kanálku..Pak může být vada materialu //protočí se lágr,,ale to je vzácné spíš nemožné pokud to maže...Asi si zaměnil čerpadla serva s čerpadlem oleje...
Jinak únik oleje do sání kdy se olej hromadí v interkuleru má prakticky stejný efekt jako když jej to nasaje přímo z uložení hřídele rotorů,,,akorat že pokud to chytne a začne to palit olej z vany tak to končí totalní destrukcí engine,, pokud to nepozoroval tak to muselo mít něj pomalejší průběh ,,sežralo to olej a kouslo se to...protože u první varianty většina lidí opouští vůz s tím že vybuchne
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)