Pneumatiky pro ix20

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
mmv

Re: Pneumatiky pro ix20

Příspěvek od mmv »

ježiš to je debata :-( jeden tu cosi napíše aniž by si své tvrzení někde ověřil a pak místo aby uznal, že to je mimo mísu tak se kroutí "jak ten právník" :-( a vlastně Dr Rath žádný prachy nenesl, nesl víno i když necinkalo... http://img.blesk.cz/img/1/full/1281440- ... -hokej.jpg

cejá debata vznikal kvůli mildově nepřesné formulaci, takže Mildo, zákon tvrdí že jezdíš na pneumatikách, akorát v určitém období musí splňovat zákonné podmínky, takže ani letní pneumatiky bych řekl, že zákon neřeší, je to jenom terminus technikus, stejně jako ty "celoroční" pneumatiky
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Reklama

HonzaTU
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaTU »

mmv: Promiň, ale od argumentace jsi přešel k osočování? Škoda. Umíš to i lépe, většina tvých příspěvků zde má hlavu i patu (a to nemyslím ironicky). Nekroutím se jak ten právník, myslím že jsem nenapsal nic, co by nebyla pravda. Pokud jsem byl pro vás opradu tak zavádějící, přijměte mou omluvu
EDIT: než jsem napsal odpověď, přidal jsi do svého příspěvku i druhý odstavec (teď už to není jen rýpání do mě)
Hyundai ix20 1,4 CVVT od 05/2011
mmv

Příspěvek od mmv »

já neříkám že netvrdíš pravdu, jenom si na začátku dle mého nebyl laicky schopen uznat, že v obchodech s pneumatikama se dá koupit guma obchodně nazvaná "celoroční", která se smí používat celý rok, to znamená od ledna do prosince tak, aby represivní složky na tuto nemohli nic říct, ty jsi tvrdil že když budu (bude budeme) mít gumu obchodně nazvanou "celoroční", tak budeš (budu budeme) mít s těmito složkami problém, já si myslím, že nebudeš (nebude nebudeme) toť vše, slovíčkařit si začal ty

:-) edit, já si nemyslím, že to je rýpání nebo osočování, jenom jsem chtěl vyzdvihnout i mildovo tvrzení
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
HonzaTU
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaTU »

Ok. Čtu to zpětně a asi jsem se na začátku opravdu nevyjádřil uplně vhodně, sypu si tedy popel na hlavu :oops: Měl jsem jednoduše napsat, že univerzál s patřičným označením je ok- vehementním trváním na "zimní" specifikaci jsem to zamotal. Snad mě vezmete na milost :cry:
BTW: když už jsme u tématu tak kdo by chtěl na letošní zimu nové, tak zde je jeden aktuální test zimních pneu
Hyundai ix20 1,4 CVVT od 05/2011
mmv

Příspěvek od mmv »

já si říkal že se gumy stanou lynčem ve zdejší komunitě :-) mám barumky a kupoval jsem je ne dle tabulek, ale dle ceny , a loni nakonec dle těch tabulek nevyšly tak špatně, na to že ležej na půdě půl roku tak to neni zdravá investice :-(
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

my budeme prave pre priatelku kupovat tie Quadraxery. Rocne najazdi asi 8000km (Fabia I - hatapka) a z toho v zime asi 1000km najma po Brne a civilizovanom okoli. A kedze kasa je tesna a zimaky vyzera fakt zle a letnaky maju uz 8 rokov a asi 3mm, budu tie allseasons urcite vyraznym zlepsenim
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
PALI-PALI
**

Příspěvek od PALI-PALI »

Zaujimava debata.

Je zvlastne, ze majitela lowendovych aut, primarne urcenych do mesta, zijuci v strednej europe bez vyznamnych mrazov/snehovych zrazok tak velmi riesia pneumatiky na zimne obdobie.

Vyzera to na podlahnutie medialnej masazi a marketingu vyrobcov.

Moje sucasne univerzaly - Debica, maju oznacenie M+S, teda su to z pohladu organov zimne pneu. Sam vyrobca ich oznacuje ako univerzalne.

Nie je s nimi ziaden problem.

Pre 90% vodicov u nas neexistuje dovod kupovat si zimne pneu.

Je to len tlak vyrobcov. :roll:
ix20, 1,4b, 2013
JoDo
**

Příspěvek od JoDo »

Není. Já jsem si na letních, při nečekaném sněžení málem rozbil h...u, Pak jsem tryskem mazal do pneuservisu a kupoval zimní alespoň na předek. Takhle jsem jezdil pár let a při koupi nových gum koupil všechny čtyři. Bylo to opravdu o něčem jiným. Na univerzálech jsem jezdil ještě s Trabantem. Tuším, že to byly "OR 8 nebo OR 38". To nemůžu tvrdit určitě. S těma to docela šlo, ale jak se dá jezdit s Trabim. V 70 km/h se to klepalo, jak v poslením tažení.
HYUNDAI ix20 TRIKOLOR 1,4 CVVT
ŠKODA Felicia 1,3 LXI 50 kW
Trabant 601
NewCustomer
*

Příspěvek od NewCustomer »

Kdo není úplný magor tak na nějaké celoroční gumy rychle zapomene. Modlím se! Snad se mi chytrolín s ix20 na celorčním pneu vyhne! Když už ten podvozek stojí za pendrek, investujte o tu stovku navíc do slušného obutí. Děkuji!
bask
*

Příspěvek od bask »

New customer: Ty jsi čoveče k smíchu, ix20 nemáš, ale víš o něm pomalu víc než kdokoliv z nás :D :D Dej si radši pozor na šetrné škodovkáře, těch je daleko víc!
JoDo: Máš recht, já jezdíval s Kiou Sephií na letňákách celej rok, 8 let bez ztráty kytičky na těch samejch gumách, pak stačilo "namrzlo" s lehkým posypem čerstvýho prašanu na kruháku a pravá přední poloosa byla v háji. Nestojí to za to, ač 80% v zimě jezdim taky ve městě, tak poctivě přezouvám.
JoDo
**

Příspěvek od JoDo »

NewCustomer píše:Kdo není úplný magor tak na nějaké celoroční gumy rychle zapomene. Modlím se! Snad se mi chytrolín s ix20 na celorčním pneu vyhne! Když už ten podvozek stojí za pendrek, investujte o tu stovku navíc do slušného obutí. Děkuji!
Napsal jsi to špatně, mělo být:

Snad se mi chytrolín na celorčním pneu vyhne!
HYUNDAI ix20 TRIKOLOR 1,4 CVVT
ŠKODA Felicia 1,3 LXI 50 kW
Trabant 601
frawd
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frawd »

Tak odborník svetových kvalít spozná zlý podvozok už z reklamy. My plebs sme to nezistili doteraz.
2014 Hyundai ix20 1,6 A/T Style
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané
mmv

Příspěvek od mmv »

no, My plebs víme o podvozku IX20 svý... a pneumatiky na ix20 dáváme dle rovnice, na levné auto je zbytečné dávat drahé příslušenství, doplňky a jiné záležitosti...
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
PALI-PALI
**

Příspěvek od PALI-PALI »

presne tak. Co som do auta chcel, to mam. Dokupovat dalsie doplnky je zbytocne vyhadzovanie penazi.
Koberce, rohoze, folie, nalepky, zasterky - som dostal pri kupe. :)

Rovnako gumy. Zimne aj letne.

Takze - riesit to budem najskor po konci zaruky ako sa poznam. A je dost mozne, ze este stale budu OK :-)
ix20, 1,4b, 2013
NewCustomer
*

Příspěvek od NewCustomer »

Podle této rovnice za chvíli přestanete tankovat benzín. Je to zadara!!! :-#
Odpovědět

Zpět na „ix20“