elantra 2011 a zkušenosti s ní
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: elantra 2011 a zkušenosti s ní
Nie je to povinne. Radenie z vyssich na nizsie stupne moze znamenat nebezpecie pretocenia motora, ak preradzujes pri vyssich rychlostiach. Urcite nie je vhodne podradit zo sestky na trojku pri 150 km/h. Ja bezne preradzujem zo sestky na trojku, ked potrebujem spomalit zo 70 km/h pred krizovatkou, pripadne aj na dvojku, ak potrebujem zastavit.
Pri radeni hore to tiez nie je obmedzene, ide len o to, aby si nedostal motor do otacok, ked by sa dusil a netahal. Osobne pri zaradzovani sa z pripajacieho pruhu na dialnicu rychlo rozbehnem Elu na trojke na 135 km/h, zaradim sestku a zapnem tempomat
Vsetko je to len o sksenosti a troche citu k motoru.
Pri radeni hore to tiez nie je obmedzene, ide len o to, aby si nedostal motor do otacok, ked by sa dusil a netahal. Osobne pri zaradzovani sa z pripajacieho pruhu na dialnicu rychlo rozbehnem Elu na trojke na 135 km/h, zaradim sestku a zapnem tempomat
Vsetko je to len o sksenosti a troche citu k motoru.
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Ex-Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, Phantom Black, 2012, zdedil ju muoj avatar
Ex-Lanos SX sedan, 1998, 1.6/16V, ma uz noveho majitela
Ex-Skoda 100, 1974, nech je jej magnet na srotovisku lahky
Ex-Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, Phantom Black, 2012, zdedil ju muoj avatar
Ex-Lanos SX sedan, 1998, 1.6/16V, ma uz noveho majitela
Ex-Skoda 100, 1974, nech je jej magnet na srotovisku lahky
- Reklama
Já takhle o dva, o tři stupně řadím naprosto běžně a přirozeně. Naladění motoru a převodovky si to u Ely vyloženě žádá. Variabilnost motoru Ely je neskutečná. Pravda spíše u řazení směrem nahoru, podřazovat o více stupňů mi nedává smysl.
1990...všelicos....2012...Hyundai Elantra Style 97kW
Diky za odpovedi panove jeste jsem se chtel zeptat, tankujete pouze N95 a nebo jste zkouseli napr. Vervu 100, OMV Maxxmotion 100? Jsou tato paliva pro motor lepsi?
Sarin007: pred par dny jsem projizdel Susici. Jel jsem ze Srni. Treba nekdy, az bude hezke pocasi, tak bychom mohli Elantry vyvest na Sumavu. Jeste by se mohl nekdo k nam pridat. Cim vice Elanter, tim lepe Do Susice to mam cca 30 km A jak jsem uz psal, nejlip se jezdi v Nemecku. Z Zelezne Rudy to je kousek a silnice jsou super udrzovane a v perfektnim stavu. Zadny tankodrom se nekona.
Jinak casto jezdim tuhle trasu Klatovy - Zelezna Ruda, avsak v opacnem smeru nez je na videu. Na videu je videt pouze maly profil trate, kdy tu redaktor Autofora testoval Skodu Rapid.
http://www.youtube.com/watch?v=3ofx8nDXCo0
Sarin007: pred par dny jsem projizdel Susici. Jel jsem ze Srni. Treba nekdy, az bude hezke pocasi, tak bychom mohli Elantry vyvest na Sumavu. Jeste by se mohl nekdo k nam pridat. Cim vice Elanter, tim lepe Do Susice to mam cca 30 km A jak jsem uz psal, nejlip se jezdi v Nemecku. Z Zelezne Rudy to je kousek a silnice jsou super udrzovane a v perfektnim stavu. Zadny tankodrom se nekona.
Jinak casto jezdim tuhle trasu Klatovy - Zelezna Ruda, avsak v opacnem smeru nez je na videu. Na videu je videt pouze maly profil trate, kdy tu redaktor Autofora testoval Skodu Rapid.
http://www.youtube.com/watch?v=3ofx8nDXCo0
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Pěkný video, ten maník se asi tak 30x vybodoval Ten sbíral body rychleji než já body v marketu na Šmouly
V Sušici budu příští víkend, pokud náhodou pojedeš kolem, klidně dej vědět.
Jinak s řazením to mam podobně, dolů většinou přes dva stupně ze 6 na 4 když vjíždim do obce a nahoru když potřebuju někoho rychle předjet, tak to snad ani jinak nejde než jít ze 3 na 6. Potřebuješ vytočit trojku a když se řadim zpátky tak tam házet za sebou 4,5 a 6 to bych utrch šaltpáku Rovnou 6, tempomat a klidná jízda
Jinak já tankuju Shell FuelSave, klasický N95. Chtěl jsem zkusit něco silnějšího jako VPower, ale auto jede i tak velmi svižně a dávat něco přes korunu padedát za litr za něco co možná asi ani nepoznam se mi nechce. A kdyby auto přeci jen jelo trochu svižněji, tak se mi ty prachy za to dávat nějak stejně nechce. A počítač se zastavil na 6 litrech, takže jsem spokojenej se svižností i se spotřebou (i když v reálu je asi o půl litru vyšší). Když jsem měl naftu, tak to jo, to jsem v zimním období tankoval Vervu, to auto mělo Vánoce , ale u nafty je spíš nutností občas tanknout lepší naftu nebo použít aditivum, aby se vše pročistilo a hlavně Verva zamrzala o něco dýl než obyč nafta. A navíc nafťák je na kvalitu paliva náhlejší než benzín, hlavně Scenda co jsem ho měl, ten byl na kvalitu nafty pes. Benzín je tolerantnější
V Sušici budu příští víkend, pokud náhodou pojedeš kolem, klidně dej vědět.
Jinak s řazením to mam podobně, dolů většinou přes dva stupně ze 6 na 4 když vjíždim do obce a nahoru když potřebuju někoho rychle předjet, tak to snad ani jinak nejde než jít ze 3 na 6. Potřebuješ vytočit trojku a když se řadim zpátky tak tam házet za sebou 4,5 a 6 to bych utrch šaltpáku Rovnou 6, tempomat a klidná jízda
Jinak já tankuju Shell FuelSave, klasický N95. Chtěl jsem zkusit něco silnějšího jako VPower, ale auto jede i tak velmi svižně a dávat něco přes korunu padedát za litr za něco co možná asi ani nepoznam se mi nechce. A kdyby auto přeci jen jelo trochu svižněji, tak se mi ty prachy za to dávat nějak stejně nechce. A počítač se zastavil na 6 litrech, takže jsem spokojenej se svižností i se spotřebou (i když v reálu je asi o půl litru vyšší). Když jsem měl naftu, tak to jo, to jsem v zimním období tankoval Vervu, to auto mělo Vánoce , ale u nafty je spíš nutností občas tanknout lepší naftu nebo použít aditivum, aby se vše pročistilo a hlavně Verva zamrzala o něco dýl než obyč nafta. A navíc nafťák je na kvalitu paliva náhlejší než benzín, hlavně Scenda co jsem ho měl, ten byl na kvalitu nafty pes. Benzín je tolerantnější
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Tak jsem dnes koukal, Maxxmotion 100 u nás stoji jen o 1kc vice jak Natural 95. Na výkon kaslu, ale pokavad by se zlepšila spotřeba, tak by to nemuselo byt tak hrozné
A zkoušel jsi u Shellu ten FuelSave? Co koukam u nás po cenách, nijak moc se neliší od běžnýho Naturalu a osobně jsem se spotřebou spokojenej. A to motor ne vždy šetřim.
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Ne nezkousel, protože u nás Shell neni Je tu Benzina a OMW. Ty mám nejblíže. Taky nevím, jestli si mohu dolivat třeba chladicí kapalinu sam aniž bych přišel o záruku? Já Elu setrim porad... taky jsem koukal ted na Ebay maj tam hodně věci na Elantru.I když mne přijde, ze bych ji ani nějak zkraslovat nemusel..už ted je nadherna
Jinak spotřebu mám podle PP ted 5,8 a to jezdim skoro samy kopce.
Jinak spotřebu mám podle PP ted 5,8 a to jezdim skoro samy kopce.
Na Ebayi mají na Elu moc pěkných věcí, zvlášť spodní zadní difuzor s imitací koncovek výfuku, vypadá moc pěkně. Já si zatím dolepšoval Elu drobnostma, který mají spíš praktičtější účel jako LED uvnitř a v kufru nebo tyhle krytky "západek" zámků na dveřích (viz foto). Je to drobnost, ale vypadá to moc hezky a divim se, že to nedávaj už při výrobě. Přitom je poslali v origi balení Hyundai, přesně jako chodí origi náhradní díly. Zvlášť vzadu, tam je to dost na očích a s krytkou za pár korun to vypadá parádně.
- Přílohy
-
- doorst.jpg (82.41 KiB) Zobrazeno 2347 x
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Jo na tohle jsem taky koukal. Dost prakticka vec. Asi do toho taky pujdu nastesti Ela toho moc nepotrebuje a taky, aby me to ladilo k cerveny metalize. Chromovy doplnky mne k tomu nejak vubec nesedi. Spis nejaka imitace karbonu (kliky dveri) cerveno-cerna kombinace uz je hezci
nehal jsem se inspirovat uzivatelem AleKa82 a dnes objednal cerveny potah na volant Maria Cavallo. Snad bude Ele sluset
- Přílohy
-
- images-prod-detail_66669.jpg (20.97 KiB) Zobrazeno 2307 x
Tak jsem zaměnil vnitřní světýlka za LED typ 5050 (super svítivý). Upředu mam 15LED v každým světýlku, vzadu 24 LED. A svítí to pekelně. Kam se hrabou ty 8W sufitky. Vzadu to svítí jak 40W žárovka Přikládam fotky, i když se mi moc nepovedly vyfotit, ve tmě se to blbě fotí, za kvalitu sorry Ledky svítí čistě bíle, i když na fotkách to chytá modrý nádech. Můžu doporučit každýmu, teď ještě pozměnim to světýlko v kufru. Zatím 6 LED svítí líp než originál, zkusim zaměnit za 15 LED. Někdy ještě zašlu SPZ osvícenou pomocí LED. Vypadá to luxusně, zvlášť na Elantře
- Přílohy
-
- P1013607.JPG (153.91 KiB) Zobrazeno 2208 x
-
- P1013606.JPG (129.89 KiB) Zobrazeno 2208 x
-
- P1013596.JPG (130.34 KiB) Zobrazeno 2208 x
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Ty krytky se daji koupit v kazdem dealerstvi Hyundai za 300,- vsechny 4, kvuli tomu snad nepotrebujete eBay
tady jsou fota na dvou i30 + objednaci kod (ten je shodny i u vas)
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 51#p399551
P.S.: ten cervenej volant je dost udernej
tady jsou fota na dvou i30 + objednaci kod (ten je shodny i u vas)
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 51#p399551
P.S.: ten cervenej volant je dost udernej
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
No vzhledem k tomu, že se na eBayi koupí všechny 4ks i s poštou za 150,- Kč tak ho potřebuju viz odkaz: http://www.ebay.com/itm/Genuine-Door-St ... 07&vxp=mtr
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
OK, beru to, nenapadlo me si kvuli stovce nechat vrtat koleno
tak to berte jako alternativu pro toho, kdo neresi stovku a cestou z prace se stavi, objedna a druhej den vyzvedne...
tak to berte jako alternativu pro toho, kdo neresi stovku a cestou z prace se stavi, objedna a druhej den vyzvedne...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Ten udernej volant zatím nemám. Psali mně z eshopu, že ho nemají Takže zatím používám potah z Obi Krytky už jsem objednával taky z ebaye. Přece jenom vyjdou levněji.Jinak hezký svetylka