Zimné pneumatiky
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Re: Zimné pneumatiky
tak došlo i na mě - přezul jsem na Bridgestone Blizzak LM-30 a ověřil si, že se nijak nezvýšila hlučnost oproti letním Continentalům
Hyundai i30 FB 1,5 T-GDi 02/22
Hyundai i30 1,4, 01/14 - 02/22
Hyundai Accent MCT 1,5 CRDi Elegance, 12/08 Wine Red RIP 06/17 ... 287.000 km
bude Hyundai Ioniq MY20
Hyundai i30 1,4, 01/14 - 02/22
Hyundai Accent MCT 1,5 CRDi Elegance, 12/08 Wine Red RIP 06/17 ... 287.000 km
bude Hyundai Ioniq MY20
- Reklama
- ZdeněkSvoboda
Taky už mám přezuto. Letos naposledy jsem obul Klebery Krisalp HP. Budu s nima začínat 6. zimu a co jsem meřil, tak mají ještě 5,5 mm. Na jaře je dojezdím a nejspíš koupím někde v akci nové HP2. Na služební octavii je mám a zdají se být OK, jenom více hučí oproti HP
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Co poviete? Ktore si mam vybrat? Cena je viacmenej rovnaka akurat by som si rad vybral tie lepsiemiroska píše:no já letps obul Barum Polaris 3.Za tu cenu myslím supr.Letní mám Bravuris a podstatně lepší,než P6000.Předtím jsem měl zimní Matador MP52 a nemůžu říct proti nic.
Matador MP54 Sibir Snow 185/65 R14 86T Verzus BARUM Polaris 3 185/65 R14 86T
http://pneumatiky.heureka.sk/barum-pola ... ecifikace/
Verzus:
http://pneumatiky.heureka.sk/matador-mp ... ecifikace/
PORADITE?
Hyudai Accent 1.5CRDi 81KW 2007
ja osobne by som bral Barum. Matadorky som mal asi 3 druhy a kazde dost hucali.. Aj Barumky som mal a boli tihsie.. No nie tieto konkretne co si dal na vyber takze neviem posudiť ..no za mna hlasujem za Barum
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
lukasp ja osobne bych sel do techto http://pneumatiky.heureka.sk/nokian-wr- ... e/#section
na Acciku jsem u zimnich pneu zustal u nokianu a nikdy nezklamaly at uz hlucnosti,vlivem na spotrebu ci zaberovymi vlastnostmi
sice jso o par ecek drazsi ale ve vykonu pneu se to vrati
na Acciku jsem u zimnich pneu zustal u nokianu a nikdy nezklamaly at uz hlucnosti,vlivem na spotrebu ci zaberovymi vlastnostmi
sice jso o par ecek drazsi ale ve vykonu pneu se to vrati
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
je to o 10eur na pneu viac, takze 40eur je uz dost drahsi nakuplukasp ja osobne bych sel do techto http://pneumatiky.heureka.sk/nokian-wr- ... ecifikace/
lukasp píše:je to o 10eur na pneu viac, takze 40eur je uz dost drahsi nakuplukasp ja osobne bych sel do techto http://pneumatiky.heureka.sk/nokian-wr- ... ecifikace/
mas pravdu ale vykonove nokiany jsou uplne nekde jinde nez barumky ci matadory,nesahaji nokianum ani po paty
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Spokojne kúp Matador alebo Barum, nic tým nepokazis a budes spokojny..Sú nove takze par rokov mas pokoj. V zime je dolezitejsie to co je medzi volantom a sedackou ako nejaka znacka pneu. A na bezne jazdenie uplne stacia...
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
mikodim píše:Spokojne kúp Matador alebo Barum, nic tým nepokazis a budes spokojny..Sú nove takze par rokov mas pokoj. V zime je dolezitejsie to co je medzi volantom a sedackou ako nejaka znacka pneu. A na bezne jazdenie uplne stacia...
pravdu dis,v zime do mesta to skutecne staci
No podla toho niesu az tak uplne inde: http://pneu-test.cz/zimni-195-65-r15/mas pravdu ale vykonove nokiany jsou uplne nekde jinde nez barumky ci matadory,nesahaji nokianum ani po paty
lukasp píše:No podla toho niesu az tak uplne inde: http://pneu-test.cz/zimni-195-65-r15/mas pravdu ale vykonove nokiany jsou uplne nekde jinde nez barumky ci matadory,nesahaji nokianum ani po paty
jezis marja,podivej jaky rozmer porovnavali a jaky ty potrebujes, jsou ruzne rozmery kde treba i micheliny vyhorely ale jsou zas jine rozmery kde na micheliny nikdo nema,,zimni guma je od rozmeru specificka i kdy zma stejny vzorek tak treba na 195 bude ok ale na 185 je fail,
to co pisi ohledne nokianu tak mam na svem CRDi odzkousene,a nikdy jsem nepotreboval retezy(i v horskych oblastech) oproti jinym znackam aut a jinych pneu kdy nasazovali retezy aby vyjeli do kopcu
69pavel píše:mikodim píše:Spokojne kúp Matador alebo Barum, nic tým nepokazis a budes spokojny..Sú nove takze par rokov mas pokoj. V zime je dolezitejsie to co je medzi volantom a sedackou ako nejaka znacka pneu. A na bezne jazdenie uplne stacia...
pravdu dis,v zime do mesta to skutecne staci
80% jazdim kopce , 20% mesto. Na Fóbii som mal Polaris 2 a nikdy nikde som nemal problem, či po kopcoch okolo Popradu,v Tatrach atd.. všade no problem či bola cesta upravená alebo nie. Aj ked stale mam retaze v aute tak nikdy som ich nemusel pouziť na žiadnom aute ktore som mal a ani na jednom som nemal nejake "špičkove , kvalitne, drahé " pneu.. No nejaku činu a ine šmejdy nekupujem.
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Již několik let používám značku Good Year, začínal jsem před deseti lety na Vektoru 5 a pak pořídil Ultra Grip, nyní máme na accentu 8 a vzadu 7 a naprostá spokojenost (zimní mám rozměr 165/65 R14), už jsem je používal v tomto rozměru na R19.
S renoltíkem jsem se pustil neuváženě do experimentování a jeden rok koupil Ceat - druhým rokem děsný jak ta guma ztvrdla, pak jsem zkoušel Polarisky, také druhá sezóna horší, na třetí šlapaly dozadu.
Takže návrat k Ultra Gripům a spokojenost.....
Ještě se mi osvědčily Semperit Top Austria, ale to se snad už ani nesežene .
Na nokiany bych si dal nyní pozor, část výroby přesunuli do ruska a odtud jsou s gumama problémy, jsou nevyvážitelný!
S renoltíkem jsem se pustil neuváženě do experimentování a jeden rok koupil Ceat - druhým rokem děsný jak ta guma ztvrdla, pak jsem zkoušel Polarisky, také druhá sezóna horší, na třetí šlapaly dozadu.
Takže návrat k Ultra Gripům a spokojenost.....
Ještě se mi osvědčily Semperit Top Austria, ale to se snad už ani nesežene .
Na nokiany bych si dal nyní pozor, část výroby přesunuli do ruska a odtud jsou s gumama problémy, jsou nevyvážitelný!
.........
Jen pro zajímavost, pár kousků kde všude se také vyrábí: Nokian- made in Rusia, Goodyear- made in Turkey+ made in Poland, Barum- made in Romania, Michelin- made in Rusia atd., atd. Pak tedy nevím proč si dávat pozor jen na Nokian.... Prostě to tak je, všichni přesouvají výrobu tam, kde to je pro ně levnější a tvrdí, že to nemá na kvalitu vliv, ale to jsou jen řeči.
VW Tiguan Allspace R-line 2,0 TSI 162 kW 7DSG Prodáno
Hyundai ix35 2,0 CRDi 135 kW 4x4 Tricolor Style Satin Amber 5/13 Prodáno
Hyundai ix20 1,4 Tricolor Esential Satin Amber 10/14 Má žena
Škoda Felicia Van Plus
Škoda 1000 MB r.v.65 Prodáno, jsem blb
Hyundai ix35 2,0 CRDi 135 kW 4x4 Tricolor Style Satin Amber 5/13 Prodáno
Hyundai ix20 1,4 Tricolor Esential Satin Amber 10/14 Má žena
Škoda Felicia Van Plus
Škoda 1000 MB r.v.65 Prodáno, jsem blb
co si spominam, tak najhorsie skusenosti som mal so zimnymi matadorkami {predchadzajuci accent lc}. smykali sa snad vzdy a vsade... letne kumho mi prisli stabilnejsie aj v zime ako tie matadorky.
milo som bol prekvapeny so semperitkami {accent mc}a ako najlepsie hodnotim michelinky alpin {clio}... podla ocakavani hodnotim zimne pneu znacky yokohama {accent mc}.
odporucam nesetrit na pneumatikach, tie jedine ta drzia na ceste. ale zas chapem, ak clovek vela nenajazdi, tak mu mozno bude luto {a zbytocne} vrazat 2x tolko za zimne pneumatiky...
samozrejme, teraz uz niektore pneumatiky sa mohli posunut dalej, predsalen som nejazdil s tymi pneumatikami v rovnakej sezone a hlavne je to subjektivne...
s tymi pneumatikami co som uviedol som najazdil xx 000km na autach ktore som pouzival... kratke jazdy s inymi autami a pneu neratam, pretoze tam to nejako objektivne zhodnotit neviem...
p.s.: testom neverim a uz vobec nie nemeckym a specialne pod znackou adacu...
http://autobild.cas.sk/clanok/194317/au ... v-troskach
milo som bol prekvapeny so semperitkami {accent mc}a ako najlepsie hodnotim michelinky alpin {clio}... podla ocakavani hodnotim zimne pneu znacky yokohama {accent mc}.
odporucam nesetrit na pneumatikach, tie jedine ta drzia na ceste. ale zas chapem, ak clovek vela nenajazdi, tak mu mozno bude luto {a zbytocne} vrazat 2x tolko za zimne pneumatiky...
samozrejme, teraz uz niektore pneumatiky sa mohli posunut dalej, predsalen som nejazdil s tymi pneumatikami v rovnakej sezone a hlavne je to subjektivne...
s tymi pneumatikami co som uviedol som najazdil xx 000km na autach ktore som pouzival... kratke jazdy s inymi autami a pneu neratam, pretoze tam to nejako objektivne zhodnotit neviem...
p.s.: testom neverim a uz vobec nie nemeckym a specialne pod znackou adacu...
http://autobild.cas.sk/clanok/194317/au ... v-troskach
Kód: Vybrat vše
Odvolával sa totiž na miestoprísažné vyhlásenie bývalého vysoko postaveného manažéra nemenovaného výrobcu pneumatík. Podľa jeho informácií sa výrobcovia, ktorí mali veľmi dobré vzťahy s ADAC, dozvedeli, aké pneumatiky sa budú testovať a v ktorých predajniach ich klub nakúpi. Technici sa následne pustili do úprav, aby pneumatika dosiahla počas testu výborné výsledky. To, že v žiadnom prípade nešlo o bežný sériový produkt, je jasné každému.
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane