Drnčení motoru po nastartování
Moderátor: Moderátoři
Drnčení motoru po nastartování
Zdravim kolegáčkové . Jsem tady nový,mám ještě KIU CARENS2 2.0crdi tak jsem byl na kia foru. Asi před dvěma měsíci jsem si koupil ix35 2.0crdi 4x4 style 100kw r.v 2010 100000km.Potřeboval jsem čtyrkolku . Autíčko jako nové,svezení suprové, motoricky proti kie mnohem lepší, snad ty sedačky jsou méně pohodlné. Jednou přijedu večer domu před garáž a žena na mne co ti to dělá v tom motoru za zvuk (vevnitř nabylo nic slyšet).Po každém nastartování ,nebo motor běžel na volnoběh se ozývalo příšerné drnčení od drážkového řemene,který nepravidelně kmital.A bylo po náladě No nic,máš to v záruce jeď do servisu. Přijedu,a předem nahlašuji že jsem auto nekoupil u nich(což v někerých servisech na záruku je problem ) mne přijímací technik vyslechl ,poslechl motor ,jěště se s tím nesetkal a říká nechte to tady mi na to mrknem. Vyměnili pomocnou kladku,nic,vyměnili napínáka řemen nic.Někoho napadla volnoběžka na alternátoru ale než se k ní dostali vyměnili hlavní řemenici na klikovce ,zdála se jim nějaká divná(prý je gumokovová ) a ono to přestalo. Prý jsem jim s tím trochu zamotal hlavu ale každá zkušenost je k něčemu dobrá.Vše proběhlo v záruce .Tímto tedy děkuji technikům servisu HYUNDAI MOST a mohu vřele doporučit .V každém případě přeji navštěvovat servis všem co nejméně Zdravim čěrťák
- Reklama
Re: Drnčení motoru po nastartování
Ja mam podobny problem. Nejedna sa vsak o velmi hlucne drncanie. Po nastartovani auta pri volnobehu je pocut suchave zvuky. Pocut to aj z vonku. Mam 1.7 crdi. Pri stlaceni spojky to prestane.
Dela to prevodovka napric modelovym radem. nejvic o tom najdes v sekcii i30. Ten zvuk "chrasteni" je nejvic slyset za studena a pri nizkych teplotach. Mam to v zime taky a pry je to kosmeticka vada. Snad je to tak...
renault megane grandtour limited, 1,6 16V 81kW
ix35 1.6GDi prodano
ix35 1.6GDi prodano
No nevim ale mně to připadá na pomalu odcházející dvouhmotu na spojce.Taky to pozoruju ráno když nastartuju a jdu z auta ven tak se to pomalu začne jako rozklepávat,trošku přidám a je to pryč.Sešlápnu spojku a je to mnohem méně slyšet. Přišel jsem na to opět náhodou,jinak pokud rovnou jedeš tak se to zahřeje a je to normální. Ještě snad pokud vypnu motor a mám otevřeny dveře tak slyšim jako když někdo kopne do kýble ale když vyšlápnu spojku a vypnu motor tak neni slyšet nic.Zajedu k odborníkum co mi na to řeknou ,hehe.
Čauky, ještě se jednou vracím k tomuto tématu.V říjnu jsem byl na garančce a postěžoval jsem si na to drnčení v motoru. Technik si to poslechl a usoudil že to bude opravdu asi dvouhmota. Po schválení z centra dvouhmotu objednali a minulý týden jsem byl na výměně. Chodím do KŠV Chomutov. Rozebrali a opravdu dvouhmota,teď už je to super.Vše v záruce zdarma včetně náhradního vozidla -chválim čerťák
Zdravím. Chci se zeptat má 1.7 crdi dvouhmotu?
Hyundai ix 35 1.7crdi 85kw trikolor plus barva hazel brown
Renault Megane 1.9 dci privilege
Fiat brava 1.6i 16V
Citroen XM 2.0i
Audi 80 1.8 i
Renault Megane 1.9 dci privilege
Fiat brava 1.6i 16V
Citroen XM 2.0i
Audi 80 1.8 i
ahojte,
dnes ráno som mal nepríjemnú skúsenosť pri rannom štartovaní...mám ix35 2,0 crdi 135 kw premium 4x4 r.v. 03/2010 , naj. 158.000 km.....ako som chcel ráno naštartovať , začalo dobrých 10 sekúnd vydávať čudný zvuk ešte pred naskočením motora, také akoby nejaký elektromotor vrčal...po naštartovaní som ale bol prekvapený...už roky mám toto auto a štartoval som aj pri -20 stupňoch bez problému a nieto ako teraz pri -2 stupňoch.... vypol som motor a znova som začal štartovať..a zase to isté.... takých 10 sekúnd akoby nejaký elektromotor zvuk a až potom sa naštartovalo , ale cítil som aj zápach akoby sa pálil nejaký kábel alebo niečo elektrické.... po pár kilometroch už bolo všetko v poriadku ale som zašiel do servisu impa Šamorín. dali na gds ale nič neukazovalo. keď som im opisoval ranné štartovanie, mi hovorili, že to môže byť aj pastorek štartera a keď znovu to bude robiť tak auto tam mám nechať na par dní na testovanie.... druhá vec , čo mi robí auto už pár týždňov je, že po zohriatí vydáva docela hlasný zvuk spredu akoby pukanie po ochladzovaní a také mi to nerobilo a niekedy aj počas jazdy tak, že to pukanie počujem vnútri.... a tretia vec , pri voľnobežných otáčkach pri zahriatom alebo studenom motore mi skáče voľnobeh a cítim to aj vnútri akoby sa motor dusil a keď pridám plyn tak zvyčajne otáčky sa normalizujú.... mal niekto z vás podobné skúsenosti aj s riešením ???? ďakujem
dnes ráno som mal nepríjemnú skúsenosť pri rannom štartovaní...mám ix35 2,0 crdi 135 kw premium 4x4 r.v. 03/2010 , naj. 158.000 km.....ako som chcel ráno naštartovať , začalo dobrých 10 sekúnd vydávať čudný zvuk ešte pred naskočením motora, také akoby nejaký elektromotor vrčal...po naštartovaní som ale bol prekvapený...už roky mám toto auto a štartoval som aj pri -20 stupňoch bez problému a nieto ako teraz pri -2 stupňoch.... vypol som motor a znova som začal štartovať..a zase to isté.... takých 10 sekúnd akoby nejaký elektromotor zvuk a až potom sa naštartovalo , ale cítil som aj zápach akoby sa pálil nejaký kábel alebo niečo elektrické.... po pár kilometroch už bolo všetko v poriadku ale som zašiel do servisu impa Šamorín. dali na gds ale nič neukazovalo. keď som im opisoval ranné štartovanie, mi hovorili, že to môže byť aj pastorek štartera a keď znovu to bude robiť tak auto tam mám nechať na par dní na testovanie.... druhá vec , čo mi robí auto už pár týždňov je, že po zohriatí vydáva docela hlasný zvuk spredu akoby pukanie po ochladzovaní a také mi to nerobilo a niekedy aj počas jazdy tak, že to pukanie počujem vnútri.... a tretia vec , pri voľnobežných otáčkach pri zahriatom alebo studenom motore mi skáče voľnobeh a cítim to aj vnútri akoby sa motor dusil a keď pridám plyn tak zvyčajne otáčky sa normalizujú.... mal niekto z vás podobné skúsenosti aj s riešením ???? ďakujem