Zdravím,
s blížící se zimou se stejně rychle blíží i problémy se startováním chrochtáků.
Na netu je spousta názorů co a jak, i tady na foru. Mě by ale zajímali zkušenosti právě jen se SF v naftě.
Nějaké zaručené postupy, jak i ve velkém mrazu po několika dnech stání nastartovat? Dobitou baterku, žhaviče atd. berme jako samozřejmost. Dočetl sem se, že některé diesely se mají startovat se sešláplou spojkou, jiné ne. To samé s plynem, některé se startují s plynem, jiné nikoliv. Opakované žhavení-někdo na něj nedá dopustit, podle jiných to jen vycucává baterku. Někdo před "ostrým" startem pootočí motorem, aby povolila ztuhlost. Atd, atd.
Jak to máte Vy?
Díky za názory
Zimní startování
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Zimní startování
Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 2003 4x4 83 KW
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zimní startování
sadnem do auta, dam to na dva - pockam az zhasne zhavenie a pri zosliapnutej spojke vyrazim.. hotovo
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
S plynem nebo bez? Proč sešlapáváš spojku? Máš k tomu nějaký důvody nebo jen ze zvyku?
Konečně přínosná odpověď, díky.
A to bez spojky nenastartuješ ani v létě(v teple) nebo se to týká jen zimy? Popravdě řečeno sám nevím, jestli mám sešláplou spojku nebo ne. Ač to zní divně, je to tak. Je ale možný i bez sešlápnutí spojky(v souvislosti s tím čidlem) nastartovat? Nebo pokud nastartuju i bez spojky, je něco špatně?
A to bez spojky nenastartuješ ani v létě(v teple) nebo se to týká jen zimy? Popravdě řečeno sám nevím, jestli mám sešláplou spojku nebo ne. Ač to zní divně, je to tak. Je ale možný i bez sešlápnutí spojky(v souvislosti s tím čidlem) nastartovat? Nebo pokud nastartuju i bez spojky, je něco špatně?