alarm Metasys H.P.A.2

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cmd
*

alarm Metasys H.P.A.2

Příspěvek od cmd »

Mám v ojetém Matrixu alarm Metasys HPA2, resp. jeho torzo, což, jak jsem našel tady na fóru je i u jiných modelů celkem běžné zapojení (ze všech funkcí hlídá jenom otevření dveří). Když jsem Matrixe koupil, odešla mi baterka, kupoval jsem novou, po připojení se chytil i alarm. Od začátku mi zlobil jeden ovladač, byl jsem s tím v CA Systems, údajně proletovali plošňák v ovladači a nějak mi vylepšili nastavení, na dílnu mě nepustili, prý si to majitel nepřeje. Bohužel když jsem asi po roce dobíjel baterku (čili odpojil a vyndal z auta), tak už se alarm nechytil, LEDka na placce u palubky nebliká. V servisu mi řekli, že je třeba znovu zadat plovoucí kód, chtějí 350,-. Klidně bych je zaplatil, ale údajně mi nezaručí, že se to při odpojení nebo vybití baterky nestane znovu, prý když při připojování baterky kontakty zajiskří atd. atd. Navíc mám podezření, jestli když mi to vylepšovali, náhodou nezapnuli sledování poklesu napětí, a "nezapomněli" mi to sdělit. To by asi stav vysvětlovalo.Představa, že při každém odpojení baterky, i když jí neodpojuji každý týden :-) budu platit 350 a k tomu se potáhnu do servisu ( mimochodem, zákaznicky orientovaná pracovní doba do 17 hodin :-(, čili pro mě minimálně půl dne dovolené) , nějakou tu chvíli tam pobudu atd. mě děsí, to bych ten alarm radši hodil z okna. Neví někdo, jestli je možné si ten kód zadat samodomo? Jakou má ten alarm sběrnici, jakým SW apod?
Případně, kde se dají dokoupit snímače na dojezd elektricky stahovaných oken a jak je zapojit, už si to přesně nepamatuji, ale tuším, že za to chtěli 8000 Kč.
Matrix 1,5 CRDi VGT
Reklama

Odpovědět

Zpět na „MATRIX“