Moje druhá láska..... jedna stopa :-)
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Re: Moje druhá láska..... jedna stopa :-)
Jsem na této stránce nový , neboť Hyundaie mám teprve jeden měsíc. Potěšilo mě ale toto téma , protože jsem také vyznavačem jedné stopy .Myslím si Vildo ,žes udělal dobře s Viragem 535 já jsem stejně začínal s Yamahou jako se strojem se kterým si osaháš začátky a získáš první zkušenosti .
Ale vzpomeň si na mne za nějaký čas a uvidíš ,že 535 ti bude slabá a začneš pokukovat po něčem silnějším . Já jsem si tímto také prošel a už pátým rokem vlastním Yamahu XVS 1300 Midnight Star .
Myslím si že to u tebe nebude taky dlouho trvat a přesedláš na plnokrevníka moc bych ti to přál.
Fota přikládám.
Ale vzpomeň si na mne za nějaký čas a uvidíš ,že 535 ti bude slabá a začneš pokukovat po něčem silnějším . Já jsem si tímto také prošel a už pátým rokem vlastním Yamahu XVS 1300 Midnight Star .
Myslím si že to u tebe nebude taky dlouho trvat a přesedláš na plnokrevníka moc bych ti to přál.
Fota přikládám.
- Přílohy
-
- mazlik
- P4270361.JPG (124.55 KiB) Zobrazeno 1359 x
-
- dřívější máša
- DSC00744.jpg (198.06 KiB) Zobrazeno 1359 x
- Reklama
Tak ta motorka je vážně pecka. Tenhle topic mě celkem zaujal. Dokonce tak, že už jsem se byl poptat v autoškole co a jak . Máte ty mašiny fakt super snad se brzy přidám
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Ta červeno-krémová kombinace 535 je nějak zatraceně oblíbená
Ale aktuální mazlík, je fakt MAZLÍK Věřím, že si Vilda minimálně rok - dva krásně užije pětikilo, ale tohle to musí být malinko jiný "hukot" už na volnoběh a to nemluvě, když za to člověk zlehka vezme
Ale aktuální mazlík, je fakt MAZLÍK Věřím, že si Vilda minimálně rok - dva krásně užije pětikilo, ale tohle to musí být malinko jiný "hukot" už na volnoběh a to nemluvě, když za to člověk zlehka vezme
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Ahoj Kadle .... Tvoje Yamaha je nádherná a jsem si stopro jistej, že jsem ji viděl na motorkářích na vícero fotkách Ale budu k tomu, co jsi napsal, mít pár " ale " .... mám 535ku teprve pár týdnů a zatím se mi jeví, jako neřízená střela. Takže si ji opravdu užívám a každá projížďka na ní, je pro mě svátek .... taky je na Tvé fotce vidět, že máš patrně rodinný domek z garáží a tak máš svoji velkou krasavici kde parkovat. Já mám možnosti parkování omezené tím, že bydlím v paneláku a mám pronajaté garážové stání takže zaparkovat Virago vedle stojícího Accenta, je přímo akrobatický výkon a je to na centimetry .... nemůžu šířkou motorky omezovat vedle stojící sousedy.Kadel píše:.
Ale vzpomeň si na mne za nějaký čas a uvidíš ,že 535 ti bude slabá a začneš pokukovat po něčem silnějším
Co se týče výměny za silnější mašinu mám kamaráda na Motorkářích, který jezdí na 535 osmou sezonu a o tom, že by ji měnil za silnější, vůbec neuvažuje prostě mu stačí. U mě to bude záviset na tom, jestli budu vozit baťůžek .... a jak znám svoji ženu, tak na Yamajku sedne tak tříkrát do roka, takže drtivou většinu sezony budu jezdit sám a na to mi 535ka stačí bohatě.
Svezl jsem se na Suzuki Intruder 1400 nebo 1500, už si obsah nepamatuju .... má ji kamarád z hospody. Mašina krásná, velká a dost těžká .... proti 535 se mi zdála dost neohrabaná, ale je jasný, že na ní nejsem zvyklej.
Už jsem tady psal, že nikdy nebudu říkat nikdy ..... ale o výměně za silnější, opravdu neuvažuju minimálně dva, tři roky .... možná déle ale netvrdím, že se mi mnohem větší motorky nelíbí, to bych opravdu kecal z Hondy Goldwing 1800 a nebo třeba z Yamahy XJR 1300, jsem ouplně odvařenej
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
žádný problémVilda píše: ...něco potřebuju koupit v Hradci.....
Jo a na tu flašku dej zámek!
Jinak fakt se toto téma super rozjelo
Máte je krásný, pánové
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Vildo já jsem psal, že za nějak čas ti stačit nebude . Mě to trvalo 2,5 sezony než jsem přesedlal ale znám u nás v klubu několik členů kterým taky stačí . Uvidíš až se čas navrší já to nemyslel nijak zle jenom jsem ti popsal své prožitky tak se nezlob . Mohl bych ti též popsat v čem mi Virago nesedělo ale nevim jestli tě to zajímá. Zatím si užívej a po nějakém čase můžeme dát řeč.
Ale já se přece vůbec nezlobím a jestli si měl ten pocit, tak to se moc omlouvám jen jsem se Ti snažil vysvětlit, že jsem v první řadě limitován místem v garáži, taky jsem na motorce úplný zelenáč a mám se dlouho co učit ..... určitě se nebudu přít o tom, že si za dva tři roky, nepořídim něco silnějšího ale díky parkování by to byl opět chopper a nejspíš zase Virago 1100 ..... ale koupit cruiser jako máš ty nebo jako má kolega z hospody Suzinu Intruder, tak by Accent letěl na parkoviště a na jeho místě v garáži by stála motorka a to se mi nechce.Kadel píše: já to nemyslel nijak zle jenom jsem ti popsal své prožitky tak se nezlob . Mohl bych ti též popsat v čem mi Virago nesedělo ale nevim jestli tě to zajímá. Zatím si užívej a po nějakém čase můžeme dát řeč.
Takže v klidu piš svoje zážitky s mašinou, i v čem Ti nesedělo Virago 535 od toho se to vlákno založilo ..... to, že jsem tohle téma tady rozjel já a že mám 535ku, ještě neznamená, že si nechci přečíst taky o jejích negativech ....... za všechny informace o této motorce budu jen vděčný a určitě nejsi první, kdo mě upozorňoval na to, že po pár sezonách budu pokukovat po silnější motorce řekl bych, že jsi tak desátý v pořadí
Vildo, máš pravdu v tom, že dostatečnost motorizace každý vnímá individuálně. Faktem je, že velká část uživatelů má tendenci po čase přejít výš a to z různých důvodů.
I když jsem "jen skútrista", taky jsem řešil, jestli mi vystačí pro mé ježdění B-čkařská stopětadvacítka a nebudu muset rozšiřovat ŘP. Nakonec jsem si A-čko rád udělal už jen proto, že mi to dalo hromadu nových informací a zkušeností díky skvělému instruktorovi.
Obecně vzato posuzuji každý stroj ze tří hledisek - praktičnost, bezpečnost a radost z jízdy (nikoliv nutně v tomto pořadí) Praktická byla 125-ka optimálně, ale z hlediska bezpečnosti je určitě lepší mít pár koníků v rezervě. Člověk může rychleji předjet zmateného řidiče nebo pružně zrychlit z nepříjemné situace. Radosti z jízdy jsem si užil dost a dost. Jistěže by radost z jízdy mohla být ještě větší na dvouválcích Burgman 650 nebo Honda SW-T 600, ale na úkor ekonomiky a tedy praktičnosti. Jednak jsou to stroje do městského provozu už celkem monstrózní, kupní cena je taky někde jinde, spotřeba jako malé auto a podobně je tomu u nákladů na servis. Pokud je člověk šikovný, může si větší část servisu udělat doma sám, ale u nového stroje musí respektovat záruční podmínky a stejně je na některé věci potřeba spec. nářadí a vybavení.
Ale beru to z mého pohledu, kdy skútr užívám pro cesty do práce, na nákupy i na výlety. Někdo má motorku opravdu jen pro zábavu o víkendech nebo dovolené a pak se rozhoduje trochu jinak
I když jsem "jen skútrista", taky jsem řešil, jestli mi vystačí pro mé ježdění B-čkařská stopětadvacítka a nebudu muset rozšiřovat ŘP. Nakonec jsem si A-čko rád udělal už jen proto, že mi to dalo hromadu nových informací a zkušeností díky skvělému instruktorovi.
Obecně vzato posuzuji každý stroj ze tří hledisek - praktičnost, bezpečnost a radost z jízdy (nikoliv nutně v tomto pořadí) Praktická byla 125-ka optimálně, ale z hlediska bezpečnosti je určitě lepší mít pár koníků v rezervě. Člověk může rychleji předjet zmateného řidiče nebo pružně zrychlit z nepříjemné situace. Radosti z jízdy jsem si užil dost a dost. Jistěže by radost z jízdy mohla být ještě větší na dvouválcích Burgman 650 nebo Honda SW-T 600, ale na úkor ekonomiky a tedy praktičnosti. Jednak jsou to stroje do městského provozu už celkem monstrózní, kupní cena je taky někde jinde, spotřeba jako malé auto a podobně je tomu u nákladů na servis. Pokud je člověk šikovný, může si větší část servisu udělat doma sám, ale u nového stroje musí respektovat záruční podmínky a stejně je na některé věci potřeba spec. nářadí a vybavení.
Ale beru to z mého pohledu, kdy skútr užívám pro cesty do práce, na nákupy i na výlety. Někdo má motorku opravdu jen pro zábavu o víkendech nebo dovolené a pak se rozhoduje trochu jinak
Tak tak Gandalfe ..... je to pravda co píšeš, k takovému rozhodnutí člověk musí dojít časem a jestli se tady o tom budeme bavit za dva roky, možná, že názory na obsah a velikost motorky oba změníme ale možná, že taky nezměníme ....
Proto tady jsem v lehké opozici, protože to prostě zatím nevím já jsem rád vůbec za to, že jsem se v bezmála 55 letech odhodlal udělat si řidičák na velkou motorku a koupit si jako kmet - začátečník pětikilo
A v mém věku si plánovat něco, na dva tři roky dopředu, je čirá pošetilost
Proto tady jsem v lehké opozici, protože to prostě zatím nevím já jsem rád vůbec za to, že jsem se v bezmála 55 letech odhodlal udělat si řidičák na velkou motorku a koupit si jako kmet - začátečník pětikilo
A v mém věku si plánovat něco, na dva tři roky dopředu, je čirá pošetilost
Vilda
tak myslím že ty, díky pravidelnému pojídání tekutých švestek, budeš mít dobrý kořínek a můžeš směle plánovat i na další roky..
tak myslím že ty, díky pravidelnému pojídání tekutých švestek, budeš mít dobrý kořínek a můžeš směle plánovat i na další roky..
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Dneska jsem to už psychicky nevydržel a po obědě na chvilku vytáhnul Yamajku na světlo Boží nakonec z toho byla hodina a půl, skoro 70 kilometrů a co bych to tajil ...... chvílemi jsem si na motorce radostně pokvikoval a když nikdo nebyl v dohledu, tak i vřískal
Taky už mám namontovány nové, vyšší řidítka a je to úplně jiná jízda mašina se mnohem líp ovládá a při sklápění do zatáček mám pocit daleko větší jistoty. Rovněž Yamajka dostala nové chromované gripy a na blatník jaguárka využil jsem výrazné předvánoční slevy v Bikers Crownu.
A to krásný dole, je moje Yamajka a ta obluda na ní, jsem já
Taky už mám namontovány nové, vyšší řidítka a je to úplně jiná jízda mašina se mnohem líp ovládá a při sklápění do zatáček mám pocit daleko větší jistoty. Rovněž Yamajka dostala nové chromované gripy a na blatník jaguárka využil jsem výrazné předvánoční slevy v Bikers Crownu.
A to krásný dole, je moje Yamajka a ta obluda na ní, jsem já
A již zmiňované doplňky .... chrom. gripy a vyšší řidítka zn. Magura.
Gandalfe, tady je upravená SPZetka, už bez toho hrozného plechu ...
Tady je vidět, o kolik se zvedla řidídka ... asi o 12 cm ...
Gandalfe, tady je upravená SPZetka, už bez toho hrozného plechu ...
Tady je vidět, o kolik se zvedla řidídka ... asi o 12 cm ...
Nadhera, Vildo
Gripy vypadaji dost dobre, jeste to chce vyhrivane Ty zrcatka urcite nejsou puvodni? A koukam, ze jsi do toho lesteni zahrnul i boty
Gripy vypadaji dost dobre, jeste to chce vyhrivane Ty zrcatka urcite nejsou puvodni? A koukam, ze jsi do toho lesteni zahrnul i boty
Vildo prst nahoru , máš ji pěkně vyšperkovanou zrcátka , padáky , a když vidím ty výfuky žádný vypálený chrom v ústí z válce tak bych řekl , že původní majitel ji moc nehonil, takže bych řekl , že bude v dobré kondici . Kolik má najeto ?
K negativům , které mě vedly k výměně bych začal se stupačkami . Už mi taky bylo 50 let a posed na Viragu tě nutí mít nuhy dost dozadu , takže po delší jízdě , když jsem zastavil někde na křižovatce a opět jsem dal nohy na stupačky dostával jsem křeče do kyčlí , které jsem řešil narovnáváním nohou .
Toto se dá řešit předkopama .
Dále bych ti doporučil plexi protože při rychlosti nad 100 km/h jsem měl pocit , že se musím držet řídítek větší silou abych nebyl sfouknut z motorky . Také jsem musel spevnit držení hlavy .
Jinak oceňuji tvé zapálení pro motorku v tomto počasí jezdí asi jenom srdcaři .
K negativům , které mě vedly k výměně bych začal se stupačkami . Už mi taky bylo 50 let a posed na Viragu tě nutí mít nuhy dost dozadu , takže po delší jízdě , když jsem zastavil někde na křižovatce a opět jsem dal nohy na stupačky dostával jsem křeče do kyčlí , které jsem řešil narovnáváním nohou .
Toto se dá řešit předkopama .
Dále bych ti doporučil plexi protože při rychlosti nad 100 km/h jsem měl pocit , že se musím držet řídítek větší silou abych nebyl sfouknut z motorky . Také jsem musel spevnit držení hlavy .
Jinak oceňuji tvé zapálení pro motorku v tomto počasí jezdí asi jenom srdcaři .
Kadle, díky za pochvalu snažím se .... najeto má něco přes 35 000 a měl ji starší pán z Německa. Byl to pečlivák a k motorce byla i servisní knížka s každoroční kontrolou.
Se stupačkami problém nemám a zatím mě křeče neberou, ale o předkopech uvažuju .... nicméně, nejdřív bych si je chtěl vyzkoušet, než je koupim a namontuju otázka je, od koho si je pučit ...
Plexi si pořidím určitě, protože jsem jel po dálnici 130 km/h a měl jsem pocit, že se rukama neudržim řidítek, jak na tom fičelo .... chtěl bych se Tě zeptat, jak vysoké plexi si na Viragu měl výšku 46 nebo 56 cm ??
Díky za info a měj se ...
Se stupačkami problém nemám a zatím mě křeče neberou, ale o předkopech uvažuju .... nicméně, nejdřív bych si je chtěl vyzkoušet, než je koupim a namontuju otázka je, od koho si je pučit ...
Plexi si pořidím určitě, protože jsem jel po dálnici 130 km/h a měl jsem pocit, že se rukama neudržim řidítek, jak na tom fičelo .... chtěl bych se Tě zeptat, jak vysoké plexi si na Viragu měl výšku 46 nebo 56 cm ??
Díky za info a měj se ...