Povinné ručení palcené 2x ??!!

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Bernye
*
Kontaktovat uživatele:

Povinné ručení palcené 2x ??!!

Příspěvek od Bernye »

Ahoj,

potřebuji radu s následující situací:

Prodal jsem staré auto bez jakékoli smlouvy (jsem blbec, bylo to přes otce nějakému známému). Přepis nebyl žádoucí kvůli eko-dani a já nechtěl akceptovat verzi s odhlášením na nového majitele a zamlčením malého TP (kvůli znehodnocení).

Stav povinného ručení je tedy takový, že stále dostávám 1/4 letně složenku od pojišťovny a poctivě platím. Autem už ale cca 3 roky jezdí někdo jiný.

Dnes mi otec oznámil, že jeho kamarád zakoupil nové auto a tudíž to moje bude vzhledem ke stáří likvidovat. S tím ale také informoval o tom, že dotyčný platí celou dobu povinné ručení psané na sebe a má k tomu doklad.

Otázka zní. Je možné, aby dvě odlišné pojišťovny uzavřely povinné ručení na jednu RZ souběžně a lze případně od té, co není sepsaná na majitele vozidla vyžadovat vrácení peněz?

Děkuji za jakékoli info týkající se problému, prosím o nezasílání odpovedí typu "jsi hlupák" atp... to vím :)

Bylo:
2007-2010 Škoda Forman 1.3 50kW 1993
2004-2005 Trabant 601 Universal
Reklama

MICHAL77

Re: Povinné ručení palcené 2x ??!!

Příspěvek od MICHAL77 »

Nikdo nic vracet nebude :), na jednu RZ si mohu uzavřít XXX pojistek. Vzhledem k tomu že takto prodat auto je blbost, ale budiš, byl to známej, tak nechápu proč platit, přeci stačilo se domluvit a smlouvu ke dni "výročí" zrušit a on si mohl udělat svoji.

Toto je ukázka lidské "chytrosti".......
.........
mmv

Re: Povinné ručení palcené 2x ??!!

Příspěvek od mmv »

:-) žeby ?? a to pak jsou ve výsledku tohoto formuláře pojistitelé dva ???
https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=searchSPZ&lngID=1

ale jestli někdo něco by mohl reklamovat, tak leda tvůj známej, vlastník jsi ty a ty máš povinnost platit, což jsi taky 3 roky dělal a nepřišlo ti to divný #-o , tak proč až teď ??
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
bony

Příspěvek od bony »

Za podvody a vychytralost se hold plati... tadi zatim jen financne.

odeslano z telefonu.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“