Dobry den,
pouzivam Hyundai I30CW koupenou na podzim 2010 (tedy starsi model). Na podzim 2012 byla provedena zastavba LPG, bylo to delane primo u Hyundaie a je tam BRC s privstrikem. Dobra vec je ze za ten cca. 1,5 roku pouzivani s tim LPG nebyl nikdy problem, ted ma auto najeto asi 38000. Nedavno mi od jejich servisu v Praze Sporilove prisel dopis kde se pise :
"... U vozu kterym byl namontovan alternativni pohon LPG, muze
dusledkem jizdniho stylu dojit k poskozeni ventilovych sedel, ventilu, pripadne hlavy valcu a motoru. ... Pro vozy z (

) jiz namontovanym systemem predepisuje (vyrobce) dodatecnou montaz zarizeni pro ochranu ventilovych sedel a ventilu. ... Jedna se o ... VAP saver.
Hyundai Motor Czech s.r.o. timto systemem
podminuje pripadne uznani zaruky na vznikle zavady nedostatecnou ochranou ventilovych sedel a ventilu.
Tato dodatecna montaz neni vyrobcem (HMC) hrazena a veskere naklady na dodani a montaz VAP SAVERU hradi majitel vozu."
Docela me tenhle dopis prekvapil. Kdyz jsme pred temi 1,5 lety jednali s Hyundai o LPG bylo nam receno : "Nic neni problem, jen si to tam nechte namontovat, radi vam to udelame, o zaruku na auto tim neprijdete". Ted si mam z vlastni kapsy nechat namontovat ochranu, jinak mi zaruku neuznaji.

Vynechame tohle tema, obratim se s dotazem na DASku kdyz uz si ji platim. Trochu tomu rozumim jako: "O zaruku neprijdete ale kdyz vam LPG zjebe motor tak vam ji neuzname"
Rad bych se ale zeptal na jine veci kterym nerozumim :
1. Jakym dusledkem jizniho stylu muze dojit k poskozeni ? Z toho co je v dopise chapu ze kdo nejezdi, nic nepokazi. Pred temi 1,5 roky jsme take neslyseli zadne varovani o nejakem jizdnim stylu ktery mi ponici motor. Problemem je ze posledni dobou jezdim casto v Nemecku delsi streky na dalnicich, tech 130 jet musim abych jim tam nezaclanel. Drazdany - Berlin 200km vetsinu doby kolem 4000 tis. otacek v kuse.
2. Kdyz tam bude ten VAP SAVER, muzou mi vypnout, nebo aspon snizit ten privstrik benzinu ?
Dostal jeste nekdo jiny takovy dopis ?
zdravim - K