Konstrukční vada-prošoupané kabely
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Konstrukční vada-prošoupané kabely
Zdravím pánové, momentálně mám auto v servisu, jelikož mi opakovaně chcíplo za jízdy. Poprvé mi to chcíplo před půl rokem, zastavil jsem nastartoval a jel jsem dál, po dalších 20km opět chcípnutí motoru, zase jsem chvíli počkal, nastartoval a jelo to dál. Následně jsem dal auto do servisu, na nic nepřišli, závadu jim diagnostika neukázala. Jezdil jsem v pohodě až do minulého týdne, kdy se závada opět objevila a po cestě domů asi 50km mi motor asi 8x chcípnul za jízdy a rozsvítila se mi kontrolka-grilované kuře, auto šlo opět do servisu. Dnes mi volali, že zjistili kde je zakopaný pes, jedná se o prodřený kabelový svazek někde v motorovém prostoru, prý Hyundai o všem ví a jedná se o špatné umístění tohoto svazku. Nejspíše to čeká nemálo dalších i30 zejména se vznětovým motorem, který má přece jenom větší vibrace. O jaké kabely přesně jde budu informovat až budu mít info se servisu a auto si půjdu vyzvednout.
Hyundai i30 1,6crdi style ice blue 06/2012-prodáno
Hyundai Accent 1,5crdi 2007-prodáno
Opel Astra 1.7TD Isuzu-prodáno
- Reklama
Re: Konstrukční vada-prošoupané kabely
Týý voe, to jsem zvědav, jak TOHLE zametou pod koberec
To asi Hyu nevyřeší dalším prosekáním autorizované sítě, vyřazením servisů, které neříkají "to je vlastnost auta, pane".
To asi Hyu nevyřeší dalším prosekáním autorizované sítě, vyřazením servisů, které neříkají "to je vlastnost auta, pane".
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
urcite to nebude konstrukcna zavada
ak by to tak bolo tak sa tu stazuju stovky ludi na dovnaky problem (takze dealer ti urcite kecal)
rovnako mam i30 crdi 4/2012 (starsieho data ako ty)
a nemam ziadny spominany problem (25000km)
ak by to tak bolo tak sa tu stazuju stovky ludi na dovnaky problem (takze dealer ti urcite kecal)
rovnako mam i30 crdi 4/2012 (starsieho data ako ty)
a nemam ziadny spominany problem (25000km)
Kdoví zda mu kabely něco neožralo, aby se kabel prošoupal tak to by se v držácích musel hejbat a motor by musel chodit metr tam a zpět.....
Samozřejmě může být někde ostrá hrana a jak je tam kabel který je našponován a teplem a zimou pracuje tak se může prodřít, ale to většinou je tím jak to tam někdo našponoval při výrobě.
Samozřejmě může být někde ostrá hrana a jak je tam kabel který je našponován a teplem a zimou pracuje tak se může prodřít, ale to většinou je tím jak to tam někdo našponoval při výrobě.
Kabely nic neožralo, nové nedali, staré zaizolovali. To byla ta pověstná poslední kapka. Jezdím denně a hodně za hranice, nemůžu si dovolit nepřijet včas nebo vůbec. Ještě do toho každý den slyším kecy o nejkvalitnějším autě.
Dalin na rovinu. Fakt je 30 taková sračka ? Nebo jsi nasraný na servis,auto,přístup atd.?
Takovou "opravu" bych jim hodil na hlavu.Dalin píše:Kabely nic neožralo, nové nedali, staré zaizolovali. To byla ta pověstná poslední kapka. Jezdím denně a hodně za hranice, nemůžu si dovolit nepřijet včas nebo vůbec. Ještě do toho každý den slyším kecy o nejkvalitnějším autě.
Ty kabely musejí splňovat určité technické parametry, po takovéto "opravě" jich zcela jistě nedosáhnou.
Takže "oprava nebyla provedena" a pokud do 30ti dnů od nahlášení závady skutečně neopraví adekvátním způsobem (v tomto případě výměnou vadného dílu, neboť oprava není možná), tak odstoupení od smlouvy a vrácení vozu zpět prodejci s právem na vrácení peněz nebo výměnu za nové bezvadné vozidlo.
aktuálně:
Hyundai i30 kombi 1,6i CVVT
Škoda Yeti 2,0 TDi 4x4
v minulosti:
Škoda O2 2,0TDi 4x4; Škoda O2 2,0TDi; VW Passat 1,9TDi; Mazda 3 2,0i GT
Toyota Avensis 1,6 VVTI; Škoda Felicia 1,3i; Škoda Favorit 1,3;Škoda 130GL
Škoda 120L; Škoda 100L
Hyundai i30 kombi 1,6i CVVT
Škoda Yeti 2,0 TDi 4x4
v minulosti:
Škoda O2 2,0TDi 4x4; Škoda O2 2,0TDi; VW Passat 1,9TDi; Mazda 3 2,0i GT
Toyota Avensis 1,6 VVTI; Škoda Felicia 1,3i; Škoda Favorit 1,3;Škoda 130GL
Škoda 120L; Škoda 100L
Problémy,se nevyhýbají žádné automobilce,a občas se svolávají některá auta na záruční opravu ! Házet špínu pouze na je trochu out . Zkuste pohledat fora WV,Seat,Škoda..... to si počtete jak jejich majitelé řeší turba,motory,váhy vzduchu ,a na to vše "jen " dvouletá záruka vyrábí ročně miliony aut, a o hromadných tragediích jsem ještě nečetl !
Hyundai i30 1,6i Trikolor Komfort Agua blue met.2013
Tak tedy na rovinu, jsem nasraný protože jsem koupil sračku. Nemůžu sice vycházet z toho, že se nepovedlo zrovna to moje ale když už jsem byl v tom servisu a měl jsem možnost jezdit několika náhradními auty a ani jedno nebylo OK + tady si počteš, že určitě nejsi sám zjistíš že jsi prostě naletěl. Hele já nemám sebemenší důvod nějak špinit značku, měl jsem Accenta, paní Atose a nevěděli jsme co je to problém. Accent najeto přes 200tis. Atos přes 100tis. a oba bez chyb.Anthony1 píše:Dalin na rovinu. Fakt je 30 taková sračka ? Nebo jsi nasraný na servis,auto,přístup atd.?
Teprve až začneš jezdit s něčím jiným já např. s OII TDi a Leonem TSi pochopíš jak je to s tím nejkvalitnější H.
Přeji ti aby jsi měl kliku a trefil na dobrý kus, já jsem bohužel to štěstí neměl.
Ty jsi fakt prodal nové auto kvůli prošoupanému kabelu? A proč je i30 dle tebe sračka? Protože se prošoupal kabel nebo jsi měl i jiné závady?
Luboshak
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
Nejen kvůli kabelu, v servisu jsem byl více jak doma. Nechci to znovu vše vypisovat můžeš si to tady najít. Měl jsem prostě všechny závady o kterých se tady v sovislosti s i30 psalo. Další jako ztuha jdoucí pedál plynu nebo nemožnost najít si optimální polohu za volantem a mnoho dalších jsem ani neuváděl.
Skoro sa divým,ako si mohol také zlé auto predať ! Ako k tomu príde ten nešťastník ,čo ho kúpil ?
Musím uznať,že ti hodne leží v žalúdku.Možno právom,to nesúdim,ale určite ti prajem lepšie skúsenosti s novým autom,inak by to už bolo o zdraví.
Musím uznať,že ti hodne leží v žalúdku.Možno právom,to nesúdim,ale určite ti prajem lepšie skúsenosti s novým autom,inak by to už bolo o zdraví.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Třeba už je všechno opraveno a další problémy nenastanou. Já už nevěřím na náhody, stačí se nad tím trochu zamyslet. Naštěstí máte 5 let aby se vychytali problémy. Máš pravdu leží, proto jsem paní nekoupil i10 místo Atose i když se jí líbila a koupil jsem UP! Jestli ještě někdy koupím Hyundai, tak to bude s nostalgie Accent.
Čau a měj se fajn.
Čau a měj se fajn.
Leon beriem,ale Up ,tak to už si šlapol dosť vedla. Čau.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Dalin- gratuluji k výběru, ono jsou auta a "auta"
VW Golf VII 1,4 TSI
motozačátky: Hyu Elantra 1,6
motozačátky: Hyu Elantra 1,6