Rafičky jsem řešil teď v sobotu - dal jsem zelené LED podsvícení a ejhle - červené rafičky byly černé
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Strašně mě to žralo a tak jsem si řekl, že s tím něco provedu. Po asi 5 hodinách experimentů s budíkama zapojenýma doma na stole na regulovatelný zdroj jsem došel k následujícímu řešení:
1. Seškrábat z rafiček červenou barvu (jsou obarvené jen zespodu)
2. Jemným smirkem (klidně i 400) přebrousit spodní stranu. která byla dříve červená - světlo se musí na něčem odrážet.
3. Zeleným (v mém případě, záleží na vkusu majitele) fixem na sklo a fluorescentní tabule (v TESCU cena 59,- Kč/kus) nabarvit onu přebroušenou stranu - použijte ale buď bílou barvu nebo barvu podsvětlení, jinak to bude zase na prd - seškrábat červenou barvu a dát tam oranžovou vám při modrém posdvícení bude stejně platné, jako byste to nechali v původním stavu - (tohle by se možná dalo vynechat, ale já mám bílé budíky a tak ta bílá rafička by asi ve dne nešla moc vidět
)
4. Na rafičku tachometru a otáčkoměru nalepit uzoulinký dlouhý klín z černé folie (kvůli lepší viditelnosti světlezelené rafičky na bílém ciferníku)
5. Smontovat to zase všechno do kupy
Výsledek sice není tak jasný jako původní červená (kdo ví, co to mají za barvu
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
), ale rafičky konečně JDOU VIDĚT!!!!!
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Zajdu teď dolů do auta udělat fotky - ve dne, zítra přihodím foto v noci (až ho teda udělám
) a hodím je sem.
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI