jaké žárovky
Moderátoři: vipe, Moderátoři
jaké žárovky
Jaké máte zkušenosti s používáním žárovek s xenonovým plynem ?
- Reklama
Pokud mas na mysli xenonove vybojky, da se koupit konverzni kit z H4 na Bi-Xenon. Nezapominej ale, ze podle zakona musis mit nahradni zarovku od kazdeho typu, zakze musis koupit i treti vybojku, coz dale zvysuje potrebnou investici.
Koukni treba sem:
http://www.tuningshop.cz/Xenonova-sada- ... g4772.html
PS: jestli se do toho pustis, dej vedet
Koukni treba sem:
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Tohle vsechno funguje v CZ, ale zkus to nekde na zapad od SumavyFelotron píše:Tak bud na dotaz straznika ukaze H4, nebo rekne klasicky, ze zrovna pred par kilometrama mu praskla a tak ji vymenil, ze
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Ne, ne ja myslel jen normalní žárovky s xenonovym plynem. Koukni na www.cartechgroup.cz tam je maj ve sleve za 199... Tak jsem myslel, jestli je někdo z vás už nema... Xenony zatim ne Jinak mam 1,5 CRDi.
No pokud vim, tak xenon patri mezi halogeny, treba jako krypton. Teda doufam, ze to tak je, chemii jsem mel naposledy na zakladni skole. Takze si kupujes normalni Halogenovou zarovku, ktera je plnena Xenonem.
Jinak ja mam tohle (asi neco podobnyho, jako to, co chces ty):
http://www.osram.cz/24132videt_lepe.htm
(CoolBlue) maji prijemnejsi bile svetlo a opravdu lip se v jejich svetle odrazi vsechno reflexni. Na dlouhy nocni cesty je to prijemny. V predchozim aute mi praskly docela rychle, ale bylo to asi malou parabolou a tlustym sklem - v Getzankovi je mam skoro rok a v pohode.
Jinak ja mam tohle (asi neco podobnyho, jako to, co chces ty):
http://www.osram.cz/24132videt_lepe.htm
(CoolBlue) maji prijemnejsi bile svetlo a opravdu lip se v jejich svetle odrazi vsechno reflexni. Na dlouhy nocni cesty je to prijemny. V predchozim aute mi praskly docela rychle, ale bylo to asi malou parabolou a tlustym sklem - v Getzankovi je mam skoro rok a v pohode.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
No podle me jde o to, ze ta barva svetla se tam nedociluje ani tak tim plynem, jako namodralou bankou, ktera ale taky asi pohlcuje vic tepla, a proto se vic namaha. Myslim, ze u nekterejch dokonce i pisou, ze maji zkracenou zivotnost oproti normalni zarovce.
Tim narazime na zajimavou vec: myslite si, ze muzu reklamovat zarovku, kdyz mi behem dvou let praskne, nebo mi budou tvrdit, ze to je zpusobene beznym pouzivanim?
Tim narazime na zajimavou vec: myslite si, ze muzu reklamovat zarovku, kdyz mi behem dvou let praskne, nebo mi budou tvrdit, ze to je zpusobene beznym pouzivanim?
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
XMira píše:Pokud mas na mysli xenonove vybojky, da se koupit konverzni kit z H4 na Bi-Xenon. Nezapominej ale, ze podle zakona musis mit nahradni zarovku od kazdeho typu, zakze musis koupit i treti vybojku, coz dale zvysuje potrebnou investici.
Koukni treba sem:
Možná kecám ale na výbojky se povinost vozit náhradní nevztahuje, rikám nejsem si jistej tak mě nesežerte . Podobnou sadu už mám nainstalovanou, byla draha jako pr..e, montaž taky trošku zapeklitějsí neb v motorovém prostoru je malo místa ale NEVYĚNIL bych to zpátky za žárovky ani kdyby mě mučily, protože se to nedá srovnávat. Prostě výbojka je výbojka. Jinak v prvním autě jsem měl v přídavnejch dálkách Tungsram Superblue a ty svítily naprosto parádně, takže pokud budeš mít možnost tak je zkus.
GETZ ELEGANCE 1,5 CRDi
Mas pravdu. Podle vyhlasky č. 341/2002 § 32 odst. b se rika, ze: "po jedné náhradní žárovce (výměnného zdroje světla s výjimkou výbojek) od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci a nářadí nutné k jejich výměně, s výjimkou zvláštního světelného výstražného zařízení"Krtek píše:XMira píše:Pokud mas na mysli xenonove vybojky, da se koupit konverzni kit z H4 na Bi-Xenon. Nezapominej ale, ze podle zakona musis mit nahradni zarovku od kazdeho typu, zakze musis koupit i treti vybojku, coz dale zvysuje potrebnou investici.
Koukni treba sem:
Možná kecám ale na výbojky se povinost vozit náhradní nevztahuje, rikám nejsem si jistej tak mě nesežerte . Podobnou sadu už mám nainstalovanou, byla draha jako pr..e, montaž taky trošku zapeklitějsí neb v motorovém prostoru je malo místa ale NEVYĚNIL bych to zpátky za žárovky ani kdyby mě mučily, protože se to nedá srovnávat. Prostě výbojka je výbojka. Jinak v prvním autě jsem měl v přídavnejch dálkách Tungsram Superblue a ty svítily naprosto parádně, takže pokud budeš mít možnost tak je zkus.
Takze jsem zas za nevzdelance
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Tady je jedna citace majitele Getze z Litoměřic snad mu nebude vadit že to sem dám.
vyměnil jsem běžné autožárovky za xenonové - teď sice uvidím, ale budou mě v Litoměřicích proklínat majitelé
starých Felicií s vyrezlými světlomety, svítí to jako kráva - vzkaz majitelům Hyundai Getze - moc mu to
sluší. doporučuji už kvůli bezpečnosti, je vidět téměř jako ve dne (konkrétně jsem nasadil autožárovky od
renomované firmy Conrad eletric, Future Light, s vyšší svítivostí o 50% a garancí a zárukou 2 roky -
nejsou nejlevnější, ale zřejmě nejlepší a opravdu plněné xenonem, světelný výkon a precizní ohraničení
proudu světla tomu odpovídá)