Milane, já bych do toho Řecka i rád zajel, znám tam zatím jenom Rhodos, ale jde mi o toho kluka, aby mi tu cestu vůbec vydržel, teď ho bolí hlava jen asi po 30 km, ale to se snad za ty skoro 2 měsíce ještě nějak upraví. A nezapomeň, že z SK je to o dobrých 300 km do Řecka blíže než ode mne. Ale promyslím to a v tomto ti dík za námět.oltcitak píše:Mirku,HR uz par rokov ignorujem.....(a nie som sam) presiel som na Grecko a vobec nelutujem,tento rok ideme znovu.Len same pozitiva: velmi ciste more,vela piesocnych plazi.Greci su nad vecou,turista je kazdy vitany,ceny uz velmi nizke,spojenie velmi dobre,i ked trochu dalej,ale coze je to 1500km? Nic,za jeden den si tam.Free kemping bez problemov. Hladas nejake tipy? pozri na http://www.recko-autem.cz/ nakukni do fora a nebudes chciet chodit uz nikam inde
Nejde jen o zkušenosti popisované v televizi, když jsem byl naposledy v HR, byli jsme týden v Dubrovniku, týden na Podgoře. Co mám povídat: Stojím si takhle na červenou před půlnocí jako první v řadě na křižovatce. Zezadu přijede místní na prskoletu, opře se rukou o můj H1 a do okénka mi jen tak sdělí - "idiot Čech". Nebo v kempu (nejmenší kluk, dnešní marod, byl jednoroční) ho žena přebalovala v koupelně (měli tam přebalovací stoly) a nějaké 2 Chorvatky jí začaly vyhazovat, že jim překáží. Zastaly se jí nějaké 2 Kanaďanky, které tam byly na dovolené (půjčily si auto a jezdily po Evropě) a dokonale ty 2 domorodé pizdy anglicky tak uřvaly, až utekly. Pak jsme se trošku seznámili a trávili některé chvíle v kempu společně. Nebo jdeme po ulici a z garáže na nás vycouvá auto zn. Jugo, málem že neporazí kočárek s malým. Když se ohradíme, vyleze nějaká místní vousatá nádhera a mojí ženě vynadá do polské píči (oni Chorvati foneticky nemumějí rozlišit češtinu od polštiny, jak je to se slovenštinou nevím). To už jsem se do toho vložil i já a musel jsem zjednat respekt, takže po mém do jisté míry i fyzickém zásahu jugočarodějnice prchla v Jugo do dáli. Nebo v krámu na Podgoře, česky žádám nějaké jídlo, tuším salám. Prodavač nic. Neslyší. Jakmile jsem přešel na angličtinu, okamžitě obsluha bleskurychlá a ochotná s úsměvem. A takových příhod mám víc, třeba i s bezohlednými chorvatskými muslimy, proti kterým jsem společně se 3 Poláky musel zorganizovat v kempu skutečnou trestnou výpravu, protože mlátili děti jiných hostů. Aspoň jsem si neboť jsem křižák schladil žáhu.