jak vypadá vypouštěcí šroub
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
jak vypadá vypouštěcí šroub
Zdravím
Chtěl bych se tady zeptat, jestli si už někdo měnil sám olej. Ptám se proto abych zjistil jak vypadá vypouštěcí šroub, jestli má vnější nebo vnitřní šestihran (čtyřhran) a jaký rozměr. Taky by mne zajímalo jestli výrobce udělal na tomto šroubu barvou značku pro neporušenost spoje.
Chtěl bych se tady zeptat, jestli si už někdo měnil sám olej. Ptám se proto abych zjistil jak vypadá vypouštěcí šroub, jestli má vnější nebo vnitřní šestihran (čtyřhran) a jaký rozměr. Taky by mne zajímalo jestli výrobce udělal na tomto šroubu barvou značku pro neporušenost spoje.
I 30, 1,6 CVVT 88 kW HB, Trikolor + Paket Parking + 16", Sleek Silver
Renault Thalia 1.2 silver
Š Felicia 1.3 MPI GL
ex:Mitsubishi Lancer Wagon
Š 1000 MB
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
- Reklama
Re: jak vypadá vypouštěcí šroub
Převodovka MT6 motor 1,6CVVT. Ten odkaz je zřejmě mrtev. Tak mrkni do sekce ix20,.
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=86&t=28962
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=86&t=28962
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Omlouvám se, neupřesnil jsem že se mi jedná o motorový výpustný šroub.
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
No to ale pořád není odpověď jaký to je šroub, aby mě to nepřekvapilo jako u Renaultu, když jsem podněj vlezl a byl tam vnitřní 8 x 8 m čtyřhran. Nakonec to vyřešila obyčejná klika od dveří která je stejná
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
jo takhle ty chceš přesně vědět co si máš vzít do ruky za klíč, až polezeš pod auto ??? na tom něco bude se zeptat, přece tam nepolezeš 2×, to je absolutně zbytečně moc pohybů , já tam například nelezu neb se tam nevejdu
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
To je takový problém tam kouknout? Ne rychlejší je týden to probírat na foru....
A čtyřhran 8x8 m kruci ten je větší jak auto, jaký pak musí být motor....
A čtyřhran 8x8 m kruci ten je větší jak auto, jaký pak musí být motor....
Klíč na šroub, nádobku na teplý olej, klíč na filtr a nový filtr. Vem si baťoh!
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
No tak dík za ty duchaplné rady.
Abych vše uvedl na pravou míru:
1. Samozřejmě že 8x8x milimetrů – moc se omlouvám za zapomenuté druhé M ( už to víckrát neudělám).
2. Podívám se pod auto sám na kanále až bude doma, zatím s ním jezdí má drahá polovička a není možnost.
3. Pod auto je těžké vlézt, protože je nízké a nevejdu se tam
4. Jen jsem zde tím otravoval, aby mne zase nezaskočil nějaký speciál klíč ( tisícihlan, šestihran v palcích, čtyřhran apod.)
5. A jako poslední, jsem si myslel že fórum je od toho si pomáhat, protože nejsem určitě jediný, kdo si bude měnit olej sám a rada by se hodila i dalším.
Abych vše uvedl na pravou míru:
1. Samozřejmě že 8x8x milimetrů – moc se omlouvám za zapomenuté druhé M ( už to víckrát neudělám).
2. Podívám se pod auto sám na kanále až bude doma, zatím s ním jezdí má drahá polovička a není možnost.
3. Pod auto je těžké vlézt, protože je nízké a nevejdu se tam
4. Jen jsem zde tím otravoval, aby mne zase nezaskočil nějaký speciál klíč ( tisícihlan, šestihran v palcích, čtyřhran apod.)
5. A jako poslední, jsem si myslel že fórum je od toho si pomáhat, protože nejsem určitě jediný, kdo si bude měnit olej sám a rada by se hodila i dalším.
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
auto máš 3 měsíce a tak by tě věci typu kde je šroub na olej zas tak moc zajímat neměly, řekl bych, že na garančce s hláškou "jo a olej mi neměňte, ten si vyměním sám /vím kde je šroub/" asi neuspěješ, ale v tomto případě to lze přirovnat k rčení "nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko"
a abys neřekl... třeba tak vypadá vypouštěcí šroub
a abys neřekl... třeba tak vypadá vypouštěcí šroub
Naposledy upravil(a) mmv dne 12 čer 2014, 08:42, celkem upraveno 2 x.
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Karamusa vřelé díky. To je přesně ono co jsem akorát potřeboval vědět.
A proč? Teď mám cca 2 tis km, do dovolené ještě jednou tolik najedu a pak to budu hnát po dálnici hluboko na jih kde najedu dalších 2 tis km. Proto vypustím před odjezdem ten "záběhový" a dám tam 5W40 na vyšší teplotu. Příští rok na garančce ať ho zase vymění, motoru to jen prospěje a to by už měl být tak na 50% zaběhnutý. Nechtěl jsem aby mne zaskočil nějaký záludný vypouštěcí šroub.
A proč? Teď mám cca 2 tis km, do dovolené ještě jednou tolik najedu a pak to budu hnát po dálnici hluboko na jih kde najedu dalších 2 tis km. Proto vypustím před odjezdem ten "záběhový" a dám tam 5W40 na vyšší teplotu. Příští rok na garančce ať ho zase vymění, motoru to jen prospěje a to by už měl být tak na 50% zaběhnutý. Nechtěl jsem aby mne zaskočil nějaký záludný vypouštěcí šroub.
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
nic záběhovýho tam nemáš
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Máš tam klasiku olej ale ten bych měnil hnedka po prvnim 1000km
Prodej levných autodílů.
Vím že je tam klasika, proto je to psáno v uvozovkách. Prvonáplňí to tak pojmenovávám já a snažím se ji vypustit co nejdříve. Nechávat ji tam 30 tis jak to píšou v manuálu je podle mne zvěrstvo. Na tom motoru 1,6 CVVT udělali kvůli ekoteroristům podfuk v tom že stáhli výkon z původních 93 kW na 88 kW a použili LL olej ACAE A5 s nižším kapalinovým třením, ale i menším mazacím filmem, tj. nížší tření + nížší výkon = menší spotřeba paliva = nižší emise. Jak prosté že. Jak to padne ze záruky tak tam dávám zpět 93 kW. A olej od začátku ACAE A3/B3. Možná že tam nechám později tu jejich viskozitu 5W30, ta je do 35 st. venkovní teploty nyní na léto ale 5W40.
Jinak jsem si našel že:
Motorový olej TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS G-310 5W30 je specálně navržen tak, aby splňoval požadavky společnosti HYUNDAI - KIA, používá se jako olej "první náplně".
Jinak jsem si našel že:
Motorový olej TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS G-310 5W30 je specálně navržen tak, aby splňoval požadavky společnosti HYUNDAI - KIA, používá se jako olej "první náplně".
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB
Š Felicia 1.3 MPI GL
Š 1000 MB