baltazar01 píše:2. garanční prohlidka v RELY servis v Ostravě. Jsem velmi spokojen s ochotou personálu, byli mi zodpovězeny všechny dotazy. Minulou prohlidku jsem absolvoval GMP MIX a určitě bych tam už nejel, abych tam nechal 4000 kč za prohlídku a ještě měl 3 cm oleje nad rysku to je vrchol.
- není započitany filtr kabinový ( ten si kupoval sam před rokem)
- geometrie ( podle naměru poznali, že je dobry a nemusi se dělat)
+ sam jsem si řekl o vyčištěni klimy.
Jak jsi získal "přiznaný bonus zákazníka"?
Napsal jsem jednateli že bych si chtěl u nich udělat garančku, s tím že bych si donesl svuj olej, a on mi napsal že by mi doporučoval ten jejich s tim že mi da slevu. to je ten bonus...ale pry se to nestava často tak zkusit to mužeš
Ł.u.k.4.s.h.3.k i30 06/2012 1,4 Trikolor paket plus a komfort
Mam najeto 31tis km a 2 roky. Co se meni v tomto pripade? Tusim, ze mi budou chtit vnutit vymenit vsechno jako po 60tis, jak tomu bylo loni po roce. Ale ted je toho tam daleko vic...
Servisni knizka je k nicemu, interval mi tam pri prodeji vyplnili 15tis km/rok, pak rekli, ze je to 20tis km/rok a pri rocni prohlidce mi rekli, ze se to prodlouzilo na 30tis km/rok. O tom co se meni pri mensim najezdu km tam nic neni a podle toho se ridi servis = meni se vse, at jsou km jakekoli. Ale zkusim jeste ten navod!
niekedy mam pocit, ze ludia v zivote nevlastnili nove auto, ku ktoremu dostanu mimo dvoch klucov aj servisnu knizku (ta definuje zarucne podmienky a sluzi na sledovanie servisnej historie) a navod na pouzitie ktory sluzi popri tom na co sluzi aky cudlik aj na to aby sa majitel dozvedel ake kvapaliny / ziarovky pouzit a naja co treba sledovat / menit / kontrolovat pri jednotlivych najazdoch / rokoch
je mi jasne ze je jednoduchsie napisat sem a chciet poradit. Bouzial ak clovek nie je servisny technik tak nevie z hlavy co sa menit ma a tak isto si to musi najst v uzivatelskom manuale. takze klasicky READ THE FUCKING MANUAL !
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023 2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Patrikku píše:Servisni knizka je k nicemu, interval mi tam pri prodeji vyplnili 15tis km/rok, pak rekli, ze je to 20tis km/rok a pri rocni prohlidce mi rekli, ze se to prodlouzilo na 30tis km/rok. O tom co se meni pri mensim najezdu km tam nic neni a podle toho se ridi servis = meni se vse, at jsou km jakekoli. Ale zkusim jeste ten navod!
tak mám za sebou 2.garančku,na doporučení v hyundai centrum praha. cena 3,7t.
perfektní jednání,ochota. možnost sledovat celý průběh přes prosklenou stěnu. pojedu tam asi i příště. zklamal auto pokorný brno ( byl jsem tam na 1.gar ), na mail poptávku vůbec neodpověděli.
udělali:
serv prohlídka po dvou letech
prohlídka karoserie
mytí vozu
výměna oleje(nevlastní ) a filtru
výměna brzd kapaliny
spotř materiál
V navodu je to pekne rozepsany co a kdy by se melo vymenit. Bohuzel se tim servisy asi moc neridi. Napr mne vymenili filtr klimatizace po roce a 13tis km (s praci asi za 800), pricemz dle navodu se ma menit az po 2 letech/30tis km. A z prispevku vyse je videt, ze ho jiny servis nevymenil ani na druhe garancce po dvou letech. Tak ted uz si to podle toho budu hlidat.
ked ides na prehliadku, tak prides tam - technik ide spisat zakazku. Odpise si km atd. teraz pred teba polozi zoznam ukonov ktore budu robit. Tie si precitas a mozes o tom diskutovat (toto nechcem, toto som robil inde, mam vlastny olej, filter, ...). technik zapise do zakazkoveho listu vratane odhadu ceny. Podpises a ides na kafe
to si vazne este nikdy nebol v servise? resp sedliacky rozum nic?
PS: menit filter klimy po roku je dobry napad. Divim sa dovozcovi ze to nedava ako doporucenu vymenu kazdy rok - na tom by som nesetril. najma nie na nasich prasnych cestach plnych avii a podobne
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023 2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
U i20 mám v návodu měnit filtr klimatizace co rok!
Samozřejmě v návodu si zjistím co by se mělo dělat a v servise prodiskutuji s tím co mi řeknou že se bude dělat, a buď budu chtít něco navíc - či něco vypustit že jsem třeba filtr si měnil sám před 1/2 rokem atd....
A pokud zvedly výměnu oleje na 30tkm tak OK ale pořád je tam jeden rok a nikdo ti nebrání říct že chceš olej měnit po 10t či 15t stejně to zaplatíš....
Jaky sedlacky rozum? Jdu za profesionaly do autorizovaneho servisu a chci, aby udelali presne to, co je v manualu. To vam prijde normalni si to nastudovat a hadat se s nima, ze to a to se nedela po 30tis, ale po 60tis km??? To maji vedet oni, ne ja.
Bylo to presne tak, jak jsem predpokladal, po 30tis mi chteli menit svicky a chladici kapalinu, ktere se meni po 60tis. Kdyz jsem prokazal znalosti manualu vse uznali a provedli to jak meli. Kdybych se neozval, vymenili by pul auta.
Cena za stejny rozsah jako i30combi viz vyse za 4.403,-Kc (2h prace za 1.452,- zbytek material (olej, filtr, tesneni zatky, brzdovka, spotrebni material). Vse s DPH.
A aby to nebylo malo, tak mam pry minimalni vuli vsech ventilu a pokud si to nenecham za 14.520,-Kc vymenit, ztracim zaruku na motor. Nove narizeni pro vozy dodane s LPG. At zije hyundai zaruka!
presne to co pises. Bohuzial asi to profesional nie je ked nevie precitat co mu ma vyhodit pocitac. A kedze pozriet si to v manuale pred servisnou prehliadkou zaberie asi 2 minuty casu, financne sa to oplati. Nejde o dohadovanie sa. Ide o to najst moznost konsenzu. uprimne je blbost robit pravidelne geo ak clovek meni pneu s diskami a trochu sa na to pozrie a nejzdi offroad. Naopak menit pelove filter az po 20 000km je zverstvo - to tam uz kvitne celkom slusne spolocenstvo zivocichov ktore by tam nemali byt
Ak tapu v takychto zakladnych veciach, asi by som sa pozrel po inom servise - jednoduche
Jojo, priste jedu jinam. A souhlas s kabinovym filtrem, jen si ho uz kupuju sam za cca 350,- misto jejich ceny s vymenou kolem tisicovky. Pritom je to vymenene za 2min...