Výměna pylového filtru u Sonaty
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Výměna pylového filtru u Sonaty
Dobrý den, mám problém s výměnou pylového filtru u Sonaty z roku 2000. V příručce je k tomu pouze napsáno, že se má demontovat odkládací skříňka před spolujezdcem. Bohužel ale není dále popsáno, jak se tato demontáž
provádí.
Prosím, nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky moc,
Míša
provádí.
Prosím, nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky moc,
Míša
- Reklama
Tak už jsem na to přišla sama
Ahoj všem, pylovej filtr už jsem vyměnila. Ten manuál je k ničemu, tak jsem to rozebrala a vyšlo to. Jinak musím všechny přítomné varovat před servisy, protože jsem nalezla původní pylovej filtr a to je to auto z roku 2001! A když se zeptáte servisu, jak se pylovej filtr mění, tak Vám řeknou, že sundáte kaslík - ten prý drží na dvou šroubech - a je to. Taková blbost! Těch šroubů je tam pět. Takže je vidět, že ten pylovej filtr ten technik v životě neměnil a dokonce ani neví, kde je!
Technická příručka
Ale kde najdu ty technické příručky na stránce http://www.hmaservice.com. Už jsem se zaregistroval a v levém navigačním menu vidím jen položky:
Info
Home
My Profile
Site Requirement
Contact Us
Technical Training
Classroom Courses
Online Courses
Course Publications
Scan-Tool Updates
Hi-Scan Updates
How to Upgrade
Latest Software
Tools & Equipment
Hyundai SST
New Dealer Kit Order Form
Tool Supplier (SPX)
Hyundai Links
Links Page
Poslala by mi to nějaká dobrá duše na mail?
Info
Home
My Profile
Site Requirement
Contact Us
Technical Training
Classroom Courses
Online Courses
Course Publications
Scan-Tool Updates
Hi-Scan Updates
How to Upgrade
Latest Software
Tools & Equipment
Hyundai SST
New Dealer Kit Order Form
Tool Supplier (SPX)
Hyundai Links
Links Page
Poslala by mi to nějaká dobrá duše na mail?
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Ja ho měl taky zasranej což mělo za následek špatnou funkčnost klimy.Dostat se tam je fakt papačka.Jsi dobrá,že jsi to zvládla.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
Už jsem ho měnil asi 3 x
Tak teda otevřeš kaslík, odšroubuješ 2 vruty s křížovou hlavou vpravo nahoře a vlevo nahoře (vruty jsou černé asi 1,5 cm dlouhé). Pak si vezmeš 10 klíč (ořech) a dole vlevo a dole vpravo jsou šrouby s 10 matkou. Pokud máš model 2002 a výš tak můžou být ještě dva šrouby 10 v díře v kaslíku kolem zamykacího trnu nahoře. Kaslík vytáhneš, zůstane viset na dvou kabelech (osvětlení a spínač) před sebou máš vertikální šuplík který má dole západku. Jde to ztuha, ale jde. No a je to. Teď už stačí vytáhnout jenov firltr. Fůůůůj tohle bys dýchal, kdyby tam nebyl. No dáš novej (originál v servise Hyundai cca 1400,- neoriginál cca 500,-)
Hodně zdaru !!!
Hodně zdaru !!!
dříve SONATA 2.5 V6 24V LPG
pak KIA Magentis 2.5 V6 24V LPG
a nový přírůstek ATOS 1.0 manželce
nyní SONATA NF 2009 2.0 CRDi
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: Už jsem ho měnil asi 3 x
Ten kastlík jsem nemohl odělat,chce to šikovný ruky jsou tam jakýsi zacvakávací špunty.Jinak já měl filtr za 430,-alda píše:Tak teda otevřeš kaslík, odšroubuješ 2 vruty s křížovou hlavou vpravo nahoře a vlevo nahoře (vruty jsou černé asi 1,5 cm dlouhé). Pak si vezmeš 10 klíč (ořech) a dole vlevo a dole vpravo jsou šrouby s 10 matkou. Pokud máš model 2002 a výš tak můžou být ještě dva šrouby 10 v díře v kaslíku kolem zamykacího trnu nahoře. Kaslík vytáhneš, zůstane viset na dvou kabelech (osvětlení a spínač) před sebou máš vertikální šuplík který má dole západku. Jde to ztuha, ale jde. No a je to. Teď už stačí vytáhnout jenov firltr. Fůůůůj tohle bys dýchal, kdyby tam nebyl. No dáš novej (originál v servise Hyundai cca 1400,- neoriginál cca 500,-)
Hodně zdaru !!!
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Já ho měnil ted v létě a v zimě je to poznat,že to i lépe odmlžuje.Jak často ho měníš?Jo a mezi orig. a neorig. je fakt dost rozdíl.alda píše:Taky jsem psal cca 500,- Kč. Jo a jsou tam špunty, ale neboj se toho. Jde to. Fakt mi to trvá rozborka zborka cca 20 minut (i s kafem)
Měním ho každý rok vždy před začátkem léta, když začíná jet klima (cca 30000 km). Můžeš mi popsat ty rozdíly. Já měl 1x originál a 2x náhradu. Vypadaly nachlup stějně a rozdíl jse žádný, ale fakt žádný neviděl. Zanášely se stejně a myslím, že účinek byj stejnej. V autě žádný mikroprach. Jo a při výměně stříkám takovou růžovou pěnu na výměník klimatizace (je to na čištění a desinfenci). Pak to tak ani nesmrdí, ale vydrží to tak 3 měsíce pak jde vždycky poznat takový odér jak klima naběhne a jak vypne (při běhu to není cítit). Jo už mám KIA MAGENTIS, ale stejný motor a vevnitř taky skoro jako Sonata. Přítí týden jdu na předělávku lpg sekvenční. Pak se ozvu, zatím hoj.
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Je tam akorád cenový rozdíl máš pravdu.Jo a na vozy Kia je i řada totožných dílů.Jak na sonatu 99.alda píše:Měním ho každý rok vždy před začátkem léta, když začíná jet klima (cca 30000 km). Můžeš mi popsat ty rozdíly. Já měl 1x originál a 2x náhradu. Vypadaly nachlup stějně a rozdíl jse žádný, ale fakt žádný neviděl. Zanášely se stejně a myslím, že účinek byj stejnej. V autě žádný mikroprach. Jo a při výměně stříkám takovou růžovou pěnu na výměník klimatizace (je to na čištění a desinfenci). Pak to tak ani nesmrdí, ale vydrží to tak 3 měsíce pak jde vždycky poznat takový odér jak klima naběhne a jak vypne (při běhu to není cítit). Jo už mám KIA MAGENTIS, ale stejný motor a vevnitř taky skoro jako Sonata. Přítí týden jdu na předělávku lpg sekvenční. Pak se ozvu, zatím hoj.
No to každopádně. Dneska jsem měl rozdělaný zadní dveře, nějak nešlo stahování (ulomil se takový kousek plastu co drží bovden nahoře v kladce) a na tom plechu pod čalouněním je vyražený Hyundai viz jsem se více rozepsal v sekci sonáta na plyn.
Jo přesnš jak píšou kluci.
Alda napsal:Tak teda otevřeš kaslík, odšroubuješ 2 vruty s křížovou hlavou vpravo nahoře a vlevo nahoře (vruty jsou černé asi 1,5 cm dlouhé). Pak si vezmeš 10 klíč (ořech) a dole vlevo a dole vpravo jsou šrouby s 10 matkou. Pokud máš model 2002 a výš tak můžou být ještě dva šrouby 10 v díře v kaslíku kolem zamykacího trnu nahoře. Kaslík vytáhneš, zůstane viset na dvou kabelech (osvětlení a spínač) před sebou máš vertikální šuplík který má dole západku. Jde to ztuha, ale jde. No a je to.
Tommas33 napsal:jsou tam jakýsi zacvakávací špunty
Alda napsal:Tak teda otevřeš kaslík, odšroubuješ 2 vruty s křížovou hlavou vpravo nahoře a vlevo nahoře (vruty jsou černé asi 1,5 cm dlouhé). Pak si vezmeš 10 klíč (ořech) a dole vlevo a dole vpravo jsou šrouby s 10 matkou. Pokud máš model 2002 a výš tak můžou být ještě dva šrouby 10 v díře v kaslíku kolem zamykacího trnu nahoře. Kaslík vytáhneš, zůstane viset na dvou kabelech (osvětlení a spínač) před sebou máš vertikální šuplík který má dole západku. Jde to ztuha, ale jde. No a je to.
Tommas33 napsal:jsou tam jakýsi zacvakávací špunty
Nic není takový jak vypadá.