Na co se záruka vztahuje
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Na co se záruka vztahuje
Zdravím, asi jsem nešika, ale nikde zde nemůžu najít na co přesně se vztahuje 5ti letá záruka u auto. Mám i30, rv. 2010. Kdo mi pomůže, prosím. Díky
- Reklama
- Richard555
Re: Na co se záruka vztahuje
myslím, že to na co se vztahuje záruka bys měl najít v servisní knížce, nebo v příručce vozidla, každopádně by měla být popsána a vysvětlena v dokumentaci, kterou jsi dostal při nákupu vozu
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Já to mám celé v němčině a německy nerozumím. Tak proto sháním informace.Richard555 píše:myslím, že to na co se vztahuje záruka bys měl najít v servisní knížce, nebo v příručce vozidla, každopádně by měla být popsána a vysvětlena v dokumentaci, kterou jsi dostal při nákupu vozu
Pokud jsi vozidlo koupil v ČR musíš dostat českou dokumentaci k vozidlu. (Zákonná záruka 2 roky + další 3 od s drobnými vyjímkami (čili 5 let s zakonnou) + záruka na karoserii taky s různými vyjímkami - podrobnosti v servisní-garanční knížce v CZ jazyku.)
Pokud jsi vozidlo koupil v EU tak máš ze zákona zakonnou záruku 2 roky - a rozšířenou takovou jako nabízejí v tom EU státě. (Či jakou jsi si dohodl)
Pokud jsi koupil vozidlo mimo EU vstahuje se na tebe záruka dle státu kde jsi to vozidlo koupil.
Pokud jsi vozidlo koupil v EU tak máš ze zákona zakonnou záruku 2 roky - a rozšířenou takovou jako nabízejí v tom EU státě. (Či jakou jsi si dohodl)
Pokud jsi koupil vozidlo mimo EU vstahuje se na tebe záruka dle státu kde jsi to vozidlo koupil.
Díky za informace. Mě by spíše zajímal ten překlad podmínek (bodů) co se záruky týče. Sice chci projít garanční prohlídkou, ale nevím na co se mi záruka vztahuje. "Zajic v pytli", jestli mi rozumíte.soban píše:Pokud jsi vozidlo koupil v ČR musíš dostat českou dokumentaci k vozidlu. (Zákonná záruka 2 roky + další 3 od s drobnými vyjímkami (čili 5 let s zakonnou) + záruka na karoserii taky s různými vyjímkami - podrobnosti v servisní-garanční knížce v CZ jazyku.)
v case sa podmienky menili, takze odporucam prelozit si servisnu knizku...
co sa tyka realnych skusenosti zalezi ako sa chovas, aku mas servisnu historiu a na koho narazis. ja {a v mojom okoli} sa na zaruku menili veci, ktore uz davno zaruke nepodliehali...
co sa tyka realnych skusenosti zalezi ako sa chovas, aku mas servisnu historiu a na koho narazis. ja {a v mojom okoli} sa na zaruku menili veci, ktore uz davno zaruke nepodliehali...
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Jsi nám neřekl proč to nemáš česky - pokud jsi to koupil u nás tak chtěj českou dokumentaci.
Pokud je to koupené v zahraničí tak si to nech přeložit - těžko můžeme vědět k čemu jsi se upsal a jaká je to černota.
Pokud je to koupené v zahraničí tak si to nech přeložit - těžko můžeme vědět k čemu jsi se upsal a jaká je to černota.